Şimdi Ara

iPhone 256GB Space Gray aldim Soru&Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baslikta belirttigim gibi iPhone 256GB Space Gray'im elime ulasti. Cuma gunu elime ulasti. ALmak isteyenlere yardimci olmak adina burada sorulariniza cevap vermeye calisacagim.

Kutu klasik apple paketi. Iphone plus serilerinin kutularina kiyasla biraz daha ufak.
    Her zamanki gibi kutu acildiginda ilk once ufak brosurlerin, sticklarin bulundugu paket ust tarafta bulunuyor. Onun altinda ise telefon bulunuyor.
    Telefonun altinda ise, sarj etmek icin soket bulunuyor ve ustunde de kulaklik bulunuyor. Kulakligin altinda ise de sarj etmek icin kablo bulunuyor.
    Kulaklik her zaman oldugu gibi kutunun icerisinden cikiyor. Normal iphone kulakligi (Silikonsuz standart kulaklik)
    Kulakligi telefona baglamak icinde adaptor de cikiyor
    OtterBox Symmetry kilifi almayi tercih ettim. Daha onceki iPhone larimda da OtterBox kullandim ve cok memnun oldum. Shock resistant bir kilif, sik duruyor ve telefonuzu saglama aliyorsunuz. Deri kaplama olmasina ragmen, sert bir koruma var.
    Daha once almis oldugum OtterBox'imin alt tarafi ve yanlari deri arkasi sertlestirilmis saydam plastik idi. Degisiklik olmasi icin duz siyah almak istedim bu sefer.

Urun ile beraber OtterBox Symettry Case ve Mophie Wireless Charger aldim. Bunun yaninda da Belkin Ekran koruyucu film aldim. Aksesuarlar hakkinda ekstra bilgi almak isteyen arkadaslar icin linkler asagidadir.
    OtterBox Symettry:https://www.otterbox.com/en-us/iphone-x/symmetry-series-case/apl28-iph17.html?dwvar_apl28-iph17_color=20#prefn1=series&prefv1=Symmetry+Series&start=8
    Mophie Wireless Charger:https://www.apple.com/ca/shop/product/HL812ZM/A/mophie-wireless-charging-base?fnode=a48a8cac73d38146607e841ee03ccd1c993ec7a8c763c8ea527b0e5e5afdc51962b09b2e019105715940af341cf1797c3c5b630504bb77236661d215a8814ed06a32993560a194b7d9621cfebfef91250d35b2fe07f828263d3fe4368a74045a
    Belkin InvisiGlass Ultra Screen Protection for iPhone X:https://www.apple.com/ca/shop/product/HLR12ZM/A/belkin-invisiglass-ultra-screen-protection-for-iphone-x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dievas -- 6 Kasım 2017; 5:36:44 >

• hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agirlik, incelik:
    Oncelikle soylemek zorundayim ki, telefonun boyutu diger kullanmis oldugum iphone 6-7-8 pluslara kiyasla ele daha rahat oturuyor. Ekranin her bolgesine rahatca ulasabiliyorum.
    Telefonun incelmesi benim hic bir zaman hosuma giden bir sey olmadi. Elime rahat oturmuyordu. Ancak iPhone X bana boyut ve agirlik acisindan diger iphonelarima nazaran daha rahat geldi.

Ekran:
    Daha onceki iPhone pluslarimdaki Retina HD ekranlar ile SUper Retina HD arasinda fark oldugunu soylemek zorundayim. Ekran daha canli duruyor. Pixel ratio ile PPI'in onceki jenerasyonlara gore gelistirilmesi burada goze carptigini belirtmek zorundayim. Bunun yaninda kontrast farki da ciddi anlamda on planda.
    Ancak bir sey izlerken crop ediyor olmasi rahatsiz edici. Zoomladiginizda da native bir goruntu vermiyor. Ancak HDR ile birlestiginde kalite artiyor. Ancak croplanmasi beni rahatsiz ediyor.

Pil:
    Cuma gunu aksami elime ulastigindan beri sarj etmedim. Hala sarji var ancak %15'e kadar dustu. Low power battery mode'da eve gelene kadar beni rahat rahat idare etti.

Kamera:
    Kamera icin bir cok secenek var. 1080p cekimin FPS seceneklerinden 4k FPS seceneklerine kadar bir cok secim yapabilirsiniz.
    1080P olarak 30 ile 60 FPS
    Slow Motion olarak 120 ve 240 FPS
    4K olarak 24, 30 ve 60 FPS olarak cekim yapabilirsiniz.

Henuz 4k cekim yapma firsatim olmadi ancak okudugum kadariyla: (Video Editing yapan arkadaslar icin ek bilgi. H.265 ve H.264 codecli cekim arasinda 50 ile 100mb arasinda bir fark oluyor) Manuel olarak cekimi H.264'e indirdiginizde ise IOS 11 kamera ayarlarinda yuksek FPS cekimi gecici olarak kullanilamiyor, siz degistirene kadar.
    1 Dakikalik 4K 60FPS 400MB kadar yer kaplar iken, (H.265)
    1 Dakikalik 4K 30FPS 350MB kadar yer kapliyormus. (H.264)

Menu tusunun olmamasi bana biraz alisma suresi alacak gibi duruyor. Hala elim istem disi dugme ariyor. Ancak alismam 1 haftayi gececegini dusunmuyorum. Sadece arkada calisan appleri kapatmaya calisirken hala yukari itmeye calisiyorum. Zamanla ona da alisirim.

Simdilik deneyimim bu kadar. Yarin earpods'umla da deneyip herhangi bir kalite farki var mi diye bakacagim, wireless charger'i bugun alma firsatim oldu, onu da bu gece deneyip gorecegim. Bilgi ve deneyimlerimi buradan aktarmaya calisacagim.

4k 60FPS Detayli video cekmek isteyen arkadaslara klavuz olabilmesi acisindan bu siteyi onerebilirim. BEnde bir cok bilgiyi buradan ogrenip denedim. Umarim sizlere de yardimci olur.

Kaynak:http://www.idownloadblog.com/2017/10/13/how-to-iphone-shoot-4k-video-60fps/

herkese iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dievas -- 6 Kasım 2017; 5:57:9 >

• Buna ek olarak eklemeyi unuttugum ses kalitesi...

Diger iphone pluslarimdan sonra, iphone X'in hoparlor kalitesini daha iyi buldum. Sesi daha canli ve yuksek veriyor.

Telefonu setup ederken biraz sorun yasadim, daha once encryption icin kullanmis oldugum parolayi bulmakta zorlandim. Restore yapar iken sordugu password ne apple id, ne telefonun sifresi ne bilgisayarin. Encryption code'u cok once setup etmistim bu benim adima biraz problem oldu. Ancak ilk telefonu kurar iken eski telefonumu yakina getirip bluetooth uzerinden hizli setup edebilmistim. Ancak tum bilgilerimi aktarmak icin iTunes'dan yapmam gerekti. Parolami hatirlayamam biraz sorun yaratti.
  • böyle bir telefon alıp çirkin mi çirkin kılıflarla kullanmaktan ne anlıyorsunuz?
  • Ici tirtikli silikon kiliflar zamanla arka tarafta giderilemeyen iz birakirlar, özellikle iX in arkasi cam oldugundan bence ici düz olan kilif almaliydin. iPhone4S te ayni sey basima gelmisti, hatta iPhone6 larda bile oluyor bu.
  • dievas kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Hayırlı Olsun.

Yurt dışı cihazlarının artık TRde garantisi olmayacağı yönünde binbir ağızdan laf var bunun doğruluk payı nedir bilginiz var mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çıkıntı ciddi ciddi göze batmıyor mu ?
  • Mutlu günlerde kullanın hayırlı olsun.

• defected kullanıcısına yanıt
    cirkinlik guzellik gorecili bir kavramdir... Benim hosuma gidiyor. Ilk 2007 de iphone ciktigindan beri kilif kullanmadim. Ozellikle iphone 6 - 7 plusimi o kadar cok yere dusurup zarar verdim ki kilif kullanmaya karar verdim. En dayanikli kilif da OtterBox oldugunu ogrendim. Benim kullandigim kiliflarin daha da kalin ve korumali olanlari da var. Ben daha minimal olanini ve benim icin daha hos olani aldim. Umarim bu cevap yeterlidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Ici tirtikli silikon kiliflar zamanla arka tarafta giderilemeyen iz birakirlar, özellikle iX in arkasi cam oldugundan bence ici düz olan kilif almaliydin. iPhone4S te ayni sey basima gelmisti, hatta iPhone6 larda bile oluyor bu.

bilgi icin tesekkur ederim. Kilif dediginiz sonucta bir aksesuar, diledigimiz zaman hemen degistirilebilecek bir sey. Su anda stokta cok kilif yoktu koruma saglayan. BEnde gozume en hos geleni aldim. Simdilik memnunum. Haftada 1 ya da 2 haftada 1 telefonumu kiliftan cikarip hep temizlerim. Umarim bir sorun teskil etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: UzayH

Öncelikle Hayırlı Olsun.

Yurt dışı cihazlarının artık TRde garantisi olmayacağı yönünde binbir ağızdan laf var bunun doğruluk payı nedir bilginiz var mı ?

Ben yurtdisinda yasadigim icin TR'de garanti durumunu bilemiyorum. Ancak turkiyedeki ailem icin de 2 tane aldim. Apple care almadim. Bende american express platinium karti var. Amex'te 1 senelik uretici garantisi bittikten sonra 1 senelik ek olarak amex garantisi var 10bin dolara kadar. Bu nedenle herhangi bir sorun yasayacagimi dusunmuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.B.D(azimBora)

çıkıntı ciddi ciddi göze batmıyor mu ?

cikinti benim gozume cok carpmiyor. Ancak video izlerken crop etmesi rahatsiz ediyor. Buyuttugunuzde ise native bir goruntu vermiyor. Bunun disinda bir sorun yok. Face id de sorunsuz calisiyor. Cuma gununden beri bir sorun ya da sikinti yasaadim.

Ancak sanirim cikinti yuzunden pilin %'sini goremiyorsunuz. Ben en azindan pil seceneklerinde baktigimda goremedim. Zannediyorum ki cikinti yuzunden alan daraldi ve bu nedenle olmuyor. Eger yaniliyorsam bu yazimi tekrar gunceller dogru bilgileri eklerim
  • Öncelikle hayırlı olsun.

Merak ettıgım bazı seyler var.

1-Ekran yuksek parlaklıkta çok uzun sure kullanıldıgında yansıma yapıyor mu apple boyle bır acıklama yapmıstı.

2-Animojiler whatsapta kullanılabiliyor mu ?

3-Çentiğe alıstınız mı kullanımı etkıleyen çok fark yaratıyor mu.
  • Ancak alismam 1 haftayi gececegini dusunmuyorum. Sadece arkada calisan appleri kapatmaya calisirken hala yukari itmeye calisiyorum. Zamanla ona da alisirim.

Dostum applere basılı tut - işareti çıkınca gene eskisi gibi yukarı kaydırıp kapatabiliyorsun applicationları bilgine.
  • 1BaDBoY1 kullanıcısına yanıt
    Sorulariniza sirasiyla yanit vermeye calisayim.

1- Ekran uzun sure kullanildiginda yansima degil belirle acilardan yanma etkisi yarattigini ve bunun normal oldugunu soylemisti. OLED teknolojisinin zaafi denebilir. Zannediyorum ki sordugunuz soru bununla alakali. Benim henuz gozume carpan bir sey olmadi ancak konuyla alakali detayli bilgi almak isterseniz burada aciklamasi mevcut. (Kaynak:https://www.macrumors.com/2017/11/03/iphone-x-display-screen-burn-in-normal/)
    2- Animojiler simdilik whatsappta kullanilamiyor. Bende bugun ve dun aksam denedim ancak yollanamiyor gibi duruyor.
    3- Alttaki bosluga henuz alisabildigimi soyleyemem. Ozellikle klavye ciktiginda altta buyuk bir bosluk var. Zamanla optimize edilir diye dusunuyorum. Bu kadar ekrani buyutup uzerine boyle UI optimizasyonlari yapilamamasi ilginc. Zamanla duzeler.
    Home tusunun olmamasi bazen garip geliyor ama artik 3uncu gundeyim alismaya basladim. Sadece appler arasinda multitask yaparken biraz yavas kaliyorum. Bazen geri kapaniyor tam itilmediginde yukari. Zamanla ona da alisirim.

Umarim yardimci olabilmisimdir

• Amerika’dan getirecek birini bulamadık ki.. Alırsınız tabi.

• Hocam gayet yardımcı oldunuz tesekkur ederım genel olarak memnunmusunuz telefondan ?
  • 1BaDBoY1 kullanıcısına yanıt
    Genel olarak telefonun agirligindan, seklinden, ekranindan, hizindan memnunum. Menu tusu olmamasi nedeniyle biraz gesture'lara alismak lazim.

Daha once bir yerde okudugum kadariyla Steve Jobs'in hayalinin hic bir tusu olmayan telefon yaratmak olduguydu. Ileri bir gelecekte diger tuslarin yerine baska alternatiflerin gelebilecegini dusunerek, bu duruma da alismak gerecek. Yeni gesture'lar gelecektir...

Bunlara ek olarak wireless charging'i begendim. Kullanmak gayet basit ve kolay. Surekli kablo ile ugrasmaktan yorulmustum acikcasi. Merak edenler icin wireless charger 7.5 Watt
  • Bılgılendırdıgınız ıcın tesekkur ederım tekrardan hayırlı olsun.

İphone X ana konusu acıldı burayada bekleriz
    https://forum.donanimhaber.com/apple-iphone-x-ana-konu-kullanici-klubu--129748884

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BaDBoY1 -- 7 Kasım 2017; 4:1:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.