amaç: vmware kullanarak ipcop u virtual makinede çalıştırmak host makinenin ip sini vmware ye yönlendirerek firewall kullanmak sorun: vmware de ipcop çalışıyor ana makineden kontrol sayfasın girilebiliyor. vekil sunucu ayarlanıyor ana makineden vekil sunucu ayarları yapılıyor. fakat ana makinadan internet sayfaları açılmıyor(vekil sunucu kullanılmadığında açılıyor ) hata mesajı şu : ****** The requested URL could not be retrieved
Unable to determine IP address from host name for fazlamesai.net
The dnsserver returned:
Refused: The name server refuses to perform the specified operation.
This means that:
The cache was not able to resolve the hostname presented in the URL. Check if the address is correct.
Your cache administrator is webmaster. Generated Mon, 26 Dec 2005 11:35:19 GMT by ipcop.localdomain (squid/2.5.STABLE12) ******* bunu nasıl çözeriz ? adsl modem de dmz yi de aktif ettim olmadı
ipcop'u vmware emi kurdun hiçbirşey anlamadım
vmware :sanal makina linux üzerinde vmware programını çalıştırıp istediğiniz işletim sistemini kullanabilirsiniz www.vmware.com
ipcop kurarken scsi driver nasıl tanıtılıyor ya yardın edin çıldırıcam
vmware de sanal makıne olustururken hard dısk tıpı secmek mumkun oradan scsi harddisk secınız.
anlamadığım onu nasıl firewall olarak kullanacaksın wmwarede yani nereden alıp nereye vereceksin, int_if=eth1 dedin ext_if= ne diyeceksin, aklım ermedi ama?
selam bende başkabirşey sormak istiyorum ipcop ile ağı msn'e kapatmak istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemeleyim
msn nın baglanacagı portları kapatabılırsın fakat uyanık kullanıcılar bu engelı kolaylıkla asabılır
quote:
Orjinalden alıntı: micro77
msn nın baglanacagı portları kapatabılırsın fakat uyanık kullanıcılar bu engelı kolaylıkla asabılır
active directory kurulu bir network de kullanılcarın msn hesapları kapalı, bu makineden msn e bağlanabilmek teknik olarak ne kadar mümkün? live cd ler ile bu iş olur mu acaba?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme