Tatilimsi bir durumda, evden bilgisayarımdan uzaklardayım. Yanımda iPad ve mac mini (doğal olarak monitörsüz) var. Mac minide photoshop kulanmam lazım. iPadde yüklü Splashtop2 ile iPadi monitör olarak kulanma şansım var. Mac mini'de Splashtop desktop uygulaması kurulu değil ama bir internet kafede onu kurup, sistem açılışında desktop uygulamasının otomatik olarak açılmasını sağlayıp iPadi mac ekranı olarak kulanmayı planlıyorum.
Ama bunu yapabilmem için mac ve iPadin aynı wifi ağında olması gerekiyor. Yanımda bunu sağlayacak bir modem yok ama şimdiye kadar hiç kullanmadığım Turkcell Vınn var. Bunu mac miniye takarak iPadle mac mininin aynı ağda olmasını sağlama şansım var mıdır sizce?
Cevabım tamamen teoriktir. Eğer Mac üzerinde interneti paylaştıran ve dhcp ile ip ataması yapan bir yazılımınız, mac'in wifi'sini hot spot olarak kullandırısa bu dediğiniz olur. Benim düşüncem böyle bir yazılımın var olduğudur. PCler için connectyfy isiml program bunu yapabiliyor. Not: Aradığınız sorunun cevabını burada buldum, mac için yazılım bile kullanmak zorunda değilsiniz.
Linki vermeyi unutmuşum
ask different
Is there an application like Connectify for Mac OS X Lion?