Şimdi Ara

Ipad air mi notebook mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üniversitede mimarlık okumak istiyorum ve simdi bir cihaz alicam ama ipad air mi yoksa 5500 tl lik bi laptop mu alayım yaklaşık 7 buçuk sene gitmesi lazım laptop mu ipad air mi daha mantıkli kalemini seneye alicam oyle cok oyun oynayan biriside değilim ipad air mi laptop mu daha mantıklı laptop önerisindede bulunur musunuz



  • hocam ben ipad 3-4 cesit kullandim ve hayranim...


    ama bilgisayarin yok ise... oncelik bilgisayar olmali... ipad bir cok seyi yaparsin ama yapamadgin seylerde bilgisayar gerekcetri sana


    bu arada mimarli kokuyorsa lodar sensorli ipad pro daha mantikli olur illa ipad dersen...


    ipad avanttaji ise kalemi ile derslerde not alma bs cok isine yarayabilir...

  • Mimarların kullanmak zorunda olduğu bazı yazılımlar muhakkak vardır. Tablet alırsan bu yazılımlara erişimin olmayabilir. Dolayısıyla ona göre seçim yapmalısın. Tabletler güzel cihazlar fakat henüz bilgisayar değiller.


    Edit: bir cihazın 7.5 sene tam randıman vermesi mümkün değil pek. Sanırım lise öğrencisisin. Şu an bir tablet alıp işlerini halletmeye bak. Üniversiteye geçerken ihtiyacına göre tableti satıp daha üst model bir tablet veya bir laptop al. 7.5 sene dayanacak bir cihaz yok henüz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 27 Mart 2021; 16:58:30 >
  • Çok teşekkürler bende araştırdım bilgisayarlar biraz pahalı geldi ipad alamaya karar verdim sizce ipad 8 mi alayım air mi
  • botgamer B kullanıcısına yanıt

    iPad 8 al. Üstün bir donanıma ihtiyacın yoktur diye tahmin ediyorum. Kalem alıp notlarını tut. Okul hayatında işine yarar tablet, hem de çok para vermemiş olursun. Üniversiteye geçeceğin vakit ne okuyacağına göre tablet veya laptop arasından bir seçim yapar, elindeki iPad 8'i satar ona geçersin. Air alırsan da tahminen 2 yıl daha fazla update alır iPad 8'den.

  • Teşekkürler oyle yapacağım
  • gerçekten mimarlık okuyacaksan; m1 işlemcili macbook alman en mantıklısı olur. onun da 16gb ramli modelini alman gerekli diye düşünüyorum.

    oyun oynayacağım diye düşünüyorsan; ne air4, ne ipad8 ikisi de bir kenara en mantıklı seçim burada mini5 olur.

    ben oyun oynamam, her işimi de halletsin üniversiteye başladığımda derslerime olabildiğince yardımcı olabilir bir cihaz arıyorsan; şuanda tablet alacak olsam air4 kullanıcısı olarak yine gidip bir air4 alırdım. air4 mü yeni pro model mi diye sorarsan da bekleyip yeni pro2021 en mantıklı seçim olurdu bu konuda diye düşünüyorum. apple'ın yenilikleri neler getirir bilinmez, bir bakmışsın bir çok mac os uygulamaları ipad'lerde çalışır olmuş. ipad'de tablet/pc olmuş. haa apple bunu yapar ama bilgisayar fiyatından fazla tutabilir fiyatı. kaldı ki şuanda en üst paket ipad'e klavye kalem felan alsan bilgisayar fiyatından fazla tutuyor.

    gündelik bir şey arıyorum ses çıkartsın, netflix-youtube izlerim, büyük ekranıyla bir şeyler yapmaya çalışırım vesayre diye düşünüyorsan da ipad8 alabilirsin.

    ipad8 hariç diğerlerinin hafızasını yüksek almakta fayda var. ben alırken 64gb aldım. apple'dan düşük hafızalı cihaz alınmaz bunu aldıktan sonra anlıyorsunuz.




  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    suan bir tablet alıp üniversiteye geçerken bir laptop almaya karar verdim

    Anladığım kadarıyla suan air4 kullanıyorsunuz memnun musunuz? İpad 8 alayım diyorum ama aklımı karıştıran iki üç sey var video editlerken fotoshop yaparken youtube netflix safari gezinirken bir sıkıntı çıkarmi genel olarak derslere gireceğim zoom da eba da bir sıkıntı çıkmaz değil mi?
    Yaptığım editler genellikle kısa oluo ama uzunda yapmayı düşünüyorum ipad 8 in gücü yetmesse render alırken diyede korkuyorum

    Cok oyun oynayan birisi değilim pes2021 oynuyorum onuda maksimum 1.5 saat

    Sizce hangisini almalıyım
  • botgamer B kullanıcısına yanıt

    air4'ten hafızası dışında memnun olduğumu söyleyebilirim. alırken 64 gb aldım ve "neyime yetmez ki?" diye düşünerek aldım ancak iş öyle değilmiş. hafıza gerçekten doluyor. bir de yine benim kişi özelimde sim kartlı versiyonu almam çok daha mantıklıymış. bunları alırken tercihi iyi yap diye yazıyorum.


    video editlerim, photoshop kullanırım, vesayre diyorsan kesinlikle daha güçlü işlemciye sahip air4 tavsiyedir. ipad8'le arasında sentetik test sonuçlarında epey fark var desek yeridir açıkçası.


    hangi tabletin hangi sürümünü alırsan al; netflix, internet, banka uygulamaları, ofis programları, mail kontrolleri gibi deneyimin bir şey fark ettirmez sanıyorum apple tarafında. hatta sadece bunun için alacaksan apple'a tomarla para vermek yerine yarı fiyata android tarafında daha ucuz alternatifler bulabilirsin bence. sorun çıkartmayacaktır diye düşünüyorum hiçbir cihaz.


    oyun oynamadığım için, oyun deneyimi konusunda bir şey diyemeyeceğim ancak tablet elde oynayacağın -yani ps4, xbox kolu gibi kontrolcü ile oynamayacaksan ve her oyunda kontrolcü desteği yok- hangi oyunu oynarsan oyna gerek ipad8, gerek ise air4 büyük gelecektir diye düşünüyorum. bunun için ilk cevabımda belirttiğim gibi mini serisinden bir model alman mantıklıdır. oyun amaçlı alıyorsan mini5 diye yazmıştım ama yakın zamanda yeni mini6'nın geleceği düşünülüyor, onu da bekleyebilirsin. zaten oyun amacın varsa kesinlikle ama kesinlikle mini serisinden bir cihaz almanı öneririm.





  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Oyun amacım yok editler ve ders diğerlerinde sıkıntı çıkarmasa uyar benim telefonum 64gb ve 25 gb kadar boş yer var bana yeter mi 64 gb
  • botgamer B kullanıcısına yanıt

    editlediğin videoları vesayre bir şekilde hafızadan silersen 64gb yetecektir. aksi takdirde yeteceğini düşünmüyorum. 720p videolar yaklaşık 10 dakikada 1.5gb yer tutuyorlar. 64gb ile 1080,4k olayına bakma bile. biriktirip 5-10 video yapayım, şunun şurası olur, bunun burası vesayre öyle toptan editlerim dersen yapamazsın misal.

  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Yeter o zaman yaptığım videoları drive yüklerim

    Teşekkürler yardımcı oldunuz için
  • videoları drive'a yüklemek yerine bir type-c girişe sahip olduğundan dolayı harici ssd veya harici usb bellek takması da kolay air4'e. ben bu şekilde harici ssd ile kullanıyorum şuanda. tam istediğim gibi olmuyor, ama yapmak istediğim işimi de yapmama engel olmuyor. yani "bir şekilde" yapılıyor, zaten tablette de bilgisayardaki işleri genel olarak "bir şekilde" yapıyorsun. aslında bu amaçla kullanınca bilgisayar yerine tablet kullanmak biraz meşakkatli olabiliyor. ben tablete geçtiğimden bu yana bilgisayarı nadir aradım desem yeridir açıkçası. eksikliği çok az da olsa hissediliyor açıkçası.


    yine yanlış anlamazsan tecrübelerimden yola çıkarak; şuanda bir tablet, daha sonra bir bilgisayar yerine. yani işini iyi-kötü görebiliyorsan hali hazırda, alcağın iki cihaz yerine üniversitede öğrencilik zamanında gerektiği zaman bir bilgisayar alman mantıklı bir karar olur diye düşünüyorum. şuanda tablete vereceğin kaynağı da, o alacağın bilgisayarın daha gelişmişini almak yönünde kullanman mantıklı olur. öğrencilik hayatımda "iyi bilgisayarım" olmadığı için "iyi bir bilgisayar"ın ne kadar gerekli olduğunu iyi biliyorum. umarım kazanırsın ve okursun mimarlık okuyacaksan da iyi bir bilgisayar lazım olacaktır. tavsiyem o zaman alabileceğin en iyi bilgisayarı almandır.





  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tavsiyeleriniz için bilgisayarlara baktım ama suan maddi gücüm yetmediği için ipad alicam çünkü mimarlık için yarasın derken 12 13 k yi buluyor o kadar maddi gücüm olmadığından suan bi ipad 3 yıl sonra bi tane bilgisayar almayı düşünuyorum . Tabi daha bakalım hayırlısı tekrar teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: botgamer

    Teşekkürler tavsiyeleriniz için bilgisayarlara baktım ama suan maddi gücüm yetmediği için ipad alicam çünkü mimarlık için yarasın derken 12 13 k yi buluyor o kadar maddi gücüm olmadığından suan bi ipad 3 yıl sonra bi tane bilgisayar almayı düşünuyorum . Tabi daha bakalım hayırlısı tekrar teşekkürler

    Pt de m1 işlemcili air 9.000 cıvarı. Dusunebılırsın

  • catik kullanıcısına yanıt
    Çok mantıklı aslında ama suan o bütçem yok biraz bekleyip almaya değerimi Eylül ekim gibi
  • botgamer B kullanıcısına yanıt
    yani acelen yoksa bekle tabi...
    ama diger konu hocam gecmiste ipad almadgima cok pismanim... herkeskn elinde 1 adet ipad olmasi fikrindeyim suan :)

    ayri bir dunya cok memnunjm... tabi suan pro 11 2020 kullniyorum cok keyifli bir cihaz

    ama pro 9.7 2017 ciktiginda almayilmisim 2.400 ozaman... cok iyi cihazlar

    tabi ipad os oncesine bilmiyorum

    belki ipados olmadan bu kadar memnun kalmazdim... 2019 da geldi ipad os da
  • catik kullanıcısına yanıt
    Ipad air nasıl olur baktım fiyatlara ama 11.500 mac ler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: botgamer

    Ipad air nasıl olur baktım fiyatlara ama 11.500 mac ler
    ipad air 4 gozu kapali alinir cihaz...
    ama benim icin hoparlör cok cook onemli
    ipad prolarda 4 hoparlör var...

    air 4 64 gb ile başlıyor, pro 11 128 gb ile başlıyor

    pro 11 6 gb ram var 120hz bazıları önemsemiyor, benim icin onemli...

    kisaca ipad air 4 icin 5.300 tl cikildi ise... pro 11 7.000 civarina almak gerekir diye yorumluyorum
    bu iki cihaz arasinda kalam arkadaşlara
  • catik kullanıcısına yanıt
    Hmm tamam tesekkurler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.