Şimdi Ara

iPad Air 'ilk şarj' Olayı Nasıl Olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün elime ulaştı, şu an şarjı %28'lerde. Şarja takılma zamanı geldi ama gene de bir sorayım dedim sizlere de. Yanlış birşey yapmak istemiyorum çünkü. İlk şarja taktığımda 10 saat gibi bi süre şarjda kalması gerekli midir? Yoksa %100 olunca çıkarayım mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPad İlk Şarjı: Nasıl Olmalı?

Yeni bir iPad aldığında, ilk şarjın doğru yapılması cihazın uzun ömürlü olması için önemlidir. İşte yeni alınan bir iPad'i ilk kez şarj etmek için adım adım bir kılavuz:

Adım 1: Paketi Aç ve Hazırla

iPad'ini paketinden çıkar ve koruyucu kılıfını tak (varsa). Ardından, cihazı kapat ve şarj kablosunu bir elektrik prizine tak.

Adım 2: iPad'i Şarj Et

Şarj kablosunun diğer ucunu iPad'in şarj portuna bağla. Ekranda şarj göstergesinin göründüğünü göreceksin.

Adım 3: Tam Şarja Ulaşana Kadar Bekle

İlk şarj sırasında iPad'i cihaz tamamen şarj olana kadar prizde bırak. Bu genellikle 4-6 saat sürer. Şarj göstergesi %100'e ulaştığında iPad'ini prizden çıkarabilirsin.

Önemli Notlar:

• İlk şarj sırasında iPad'ini kullanmaktan kaçın.
    • iPad'ini her zaman orijinal Apple şarj cihazıyla ve kabloyla şarj et.
    • iPad'ini geceleri şarj etmek, pil ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.
    • iPad'inin pilini %20'nin altına düşürmemeye çalış.

Sık Sorulan Sorular:

• Yeni alınan bir iPad kaç saat şarj edilmeli? 4-6 saat
    • iPad ilk şarj kaç saat olmalı? 4-6 saat
    • iPad ilk şarj süresi ne kadardır? 4-6 saat
    • iPad ne zaman şarj edilmeli? Pil %20'nin altına düştüğünde
    • iPad nasıl şarj edilmeli? Orijinal Apple şarj cihazı ve kabloyla
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu konuda herkes farklı konuşuyor ama tek doğru bu tür pillerin kaçta takıp çıkarıldığının önemli olmaması. Siz kafanız rahat edecekse ilk şarjı uzun yapabilirsiniz onun haricinde aylık kaibrasyon yaparsınız. Bir de bu piller ne kadar sık şarj olursa okadar uzun ömürlü olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Litheart

Bu konuda herkes farklı konuşuyor ama tek doğru bu tür pillerin kaçta takıp çıkarıldığının önemli olmaması. Siz kafanız rahat edecekse ilk şarjı uzun yapabilirsiniz onun haricinde aylık kaibrasyon yaparsınız. Bir de bu piller ne kadar sık şarj olursa okadar uzun ömürlü olur

bu piller ne kadar sık şarj olursa okadar uzun ömürlü olur

bunun böyle olduğunu bilmiyordum
  • Evet bu pilin daha aktif kalmasını sağlıyor ama tutup da günde 10 kere şarja takmak değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk şarjda 7 saat kalsın birşey olmaz. Ayda bir kere tamamen bitirip şarja tak. Diğer zamanlarda tam bitmeden şarj et. Bu bataryalarda pili tamamen bitirmek bataryaya zarar veriyormuş.
    Birde en önemlisi yan sanayi şarj cihazı kullanma sakın. Patlar, yangın çıkarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver1978 -- 18 Ocak 2014; 18:57:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silver1978

İlk şarjda 7 saat kalsın birşey olmaz. Ayda bir kere tamamen bitirip şarja tak. Diğer zamanlarda tam bitmeden şarj et. Bu bataryalarda pili tamamen bitirmek bataryaya zarar veriyormuş.
    Birde en önemlisi yan sanayi şarj cihazı kullanma sakın. Patlar, yangın çıkarır.

Teşekkür ettim. İlk defa ipad kullanıyorum, o bakımdan danışmak istedim sizlere. ipad'ler kaç saatte şarj oluyor?

Bu arada iphone 5'in şarj aletiyle şarj etsem sıkıntı olur mu? ipad'inkine dokunmak istemiyorum. 0 olarak dursun kenarda.
  • Ben iPad Air'i ilk aldığımda hiç düşünmeden günlük hayatta nasıl kullanıyorsam öyle kullandım ve şarjı azalınca şarj ettim. Yani bu tür konuları hiç takmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain_Ivy

quote:

İlk şarjda 7 saat kalsın birşey olmaz. Ayda bir kere tamamen bitirip şarja tak. Diğer zamanlarda tam bitmeden şarj et. Bu bataryalarda pili tamamen bitirmek bataryaya zarar veriyormuş.

Teşekkür ettim. İlk defa ipad kullanıyorum, o bakımdan danışmak istedim sizlere. ipad'ler kaç saatte şarj oluyor?

Bu arada iphone 5'in şarj aletiyle şarj etsem sıkıntı olur mu? ipad'inkine dokunmak istemiyorum. 0 olarak dursun kenarda.

4-5 saat arasında şarj oluyor. Kutusundan çıkan şarjı kullan iphone şarj cihazı ipad 'e gore yapılmamıştır, iphone şarj cihazını kullanma ipad şarj cihazı kullan çünkü Apple şarj cihazlarını sattığı cihaza uygun üretir. Voltaj, amper değerleri farklıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Captain_Ivy

quote:

4-5 saat arasında şarj oluyor. Kutusundan çıkan şarjı kullan iphone şarj cihazı ipad 'e gore yapılmamıştır, iphone şarj cihazını kullanma ipad şarj cihazı kullan çünkü Apple şarj cihazlarını sattığı cihaza uygun üretir. Voltaj, amper değerleri farklıdır.

Tamam o zmn öyle yaparım

• Hocam kablo önemli değil ipad şarjı daha hızlı şarj ediyor.Usb kablo olarak aynı kullanabilirsiniz.
    Birde şöyle bir şey söyliyim önce İphonedo'nun iddiasına göre ipad şarj adaptörü ile iphone'un daha hızlı şarj olduğunu ve pile zarar vermediğini söylüyor ama ne kadar doğru bilmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam kablo önemli değil ipad şarjı daha hızlı şarj ediyor.Usb kablo olarak aynı kullanabilirsiniz.
    Birde şöyle bir şey söyliyim önce İphonedo'nun iddiasına göre ipad şarj adaptörü ile iphone'un daha hızlı şarj olduğunu ve pile zarar vermediğini söylüyor ama ne kadar doğru bilmem.

du bakayım eve gidince şunların amper voltaj değerlerine..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.