Şimdi Ara

iPad Air 2 şebekeden şarjda iken dokunmatik ekran kararsızlaşıyor. !!!Lütfen şarj aleti değiştir, kablo değiştir cevapları yazmayın!!!! :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPad Air 2 elektrik şebekesinden şarjda iken dokunmatik ekran kararsızlaşıyor. Yedek şarj üniteleri ile şarj edilirken sorun yok.
    Sorunun videosunu YouTube a yükledimhttp://youtu.be/yDTMuauI1XA
    !!!Lütfen şarj aleti değiştir, kablo değiştir cevapları yazmayın!!!! :)
    Bu sorunu iPad air2 i ilk aldığımdan 1 hafta sonra farkettim.
    Cihaz orjinal şarj aleti ve kablosu ile takılı iken dokunmatik ekran kararsızlaşıyor.
    Bazen dokunduğunda tepki vermiyor yada geç veriyor yada dokunmadığın yerlere dokunmuşsun gibi tepki veriyor yada klavyede yazı yazarken farklı karakterler kendiliğinden basıyor vs.
    1,5 yıl sonra akasya avm apple servise götürdüm ve birşey olmadığını görünce geri dönmek zorunda kaldım. Sonra bu sorun sinirlerimi bozunca Eski bir teknik destek donanım tecrübem olduğu için her türlü testi uyguladım.
    Sorun sadece benim bulunduğum evde şarja takılı iken oluyor.
    Yazılımsal değil, her türlü sıfırlama ve yeniden iOS yükleme veya yeni iPad olarak ayarlayıp hiç bir uygulama yüklemeden test ettim. Sorun devam ediyor.
    Değişik mekanlarda denedim. Değişik kablo ve şarj cihazları ile denedim sorun çıkmadı. Sorun sadece dediğim gibi benim evde ortaya çıkıyor.
    Evdeki tüm wireless ve ya gsm ve etkili olabilecek elektrikli aletleri devre dışı bıraktım ( hatta pronet gsm bağlantı elemanını bile) uzatma kablosu veya değil, direkt farklı prizlerden farklı şarj ünitesi ve kablosu ile denedim. Sorun geçmedi. iPhone veya ipad2 de sorun yok sadece iPad Air 2 cihazımda sorun oluyor.
    Soruna sebep olabileceğini düşündüğüm iki şey kaldı.
    1- ev yada apartman elektriğindeki standart dışı bir durum. Diğer komşuların evlerindeki prizlerle test yapacağım.
    2- komşu evlerde yada yakınlarda bilmediğim bir elektrikli cihazın yaydığı e.m. Dalgası nadirde olsa sebep olabilir.

Bu konu ile ilgili olarak 2012 de hook1903 kullanıcısı bir ticket açılmış. Sorunun çözümü olarak reciever cihazını kapatmasından ve elektrik kaynağı probleminden bahsetmiş.https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=64057439&p=2

Gerçek şu ki sorunun donanım mı yoksa değil mi bunu ispatlayamamaktan kaynaklı olarak apple servis (garanti olmasına rağmen) müdahale edemiyor. Çünkü sorunu akasya avm apple servisindekiler görmek istiyor fakat sorun şu an için sadece benim evimde ortaya çıkıyor. Diğer bir nokta ne iPhone, ne 2 adet ipad2 de böyle bir sorun var. sadece ipad air2 de bu sorun ortaya çıkıyor.
    Sizce sorun evimdeki bir sebepten (elektrik sigorta kaynaklı olduğunu düşünüyorum) olduğunu düşünerek mi davranmalıyım yoksa buna rağmen iPad Air 2 nin Ayıplı bir mal olarak mı görülmesi gerektiğini düşünerek mi davranmalıyım?
    Sonuçta bu cihazı şarjda iken dokunarak kullanmamın mümkünatı yok.
    Bu konuda cevaplarınızı yorumlarınızı bekliyorum. Lütfen şarj aleti değiştir kablo değiştir cevapları yazmayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reggae -- 28 Nisan 2016; 1:50:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• şarjdayken dokunmatik cihazların saçmalaması normal

arada bana da oluyor

tablet'e de telefona da
  • Topraklı prize takarsan sorun çözülür. Aynı sorunu, iPhone'umda yaşamıştım. Evimdeki tüm prizlerde aynı sıkıntı vardı ama başka bir yere taktığımda sorun olmuyordu.

Bir elektrikçi tutup 150 200 liraya tüm prizlerini değiştirtebilirsin. Marka olarak da bence en iyisi Viko.
  • Topraklama sorunu olduğundan emin misiniz? Türkiye'deki binaların çoğu ayrı topraklama hattı kullanmaz , genellikle nötr e bağlarlar.
    Bunu da test edeceğim . Öncelikle komşularımın evlerinde bir test yapacağım . Binadan mı evden mi konusunu netleştirmeliyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reggae

Topraklama sorunu olduğundan emin misiniz? Türkiye'deki binaların çoğu ayrı topraklama hattı kullanmaz , genellikle nötr e bağlarlar.
    Bunu da test edeceğim . Öncelikle komşularımın evlerinde bir test yapacağım . Binadan mı evden mi konusunu netleştirmeliyim.

Bununla ilgili konu açmadan arama yapsaydın forumda yüzlerce konu ve çözümünü bulabilirdin, forumun arama özelliğini kullanalım lütfen

• Sorunun Nasıl olduğuna ait YouTube a video yükledim.
    http://youtu.be/yDTMuauI1XA

• quote:

Orijinalden alıntı: confuest

quote:

Orijinalden alıntı: reggae

Topraklama sorunu olduğundan emin misiniz? Türkiye'deki binaların çoğu ayrı topraklama hattı kullanmaz , genellikle nötr e bağlarlar.

Bununla ilgili konu açmadan arama yapsaydın forumda yüzlerce konu ve çözümünü bulabilirdin, forumun arama özelliğini kullanalım lütfen

Arkadaşım arama yapmışım ve 1 tane ilgili konu gördüm ve linkini de vermişim ama sorunun çözümü yok. Sen yazdığım açıklamaları okudun mu? Bi zahmet ben bulamadım sorunun çözümüne yardımcı ol. Bir kaç link paylaş bi zahmet yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.