Şimdi Ara

Ipad 7. Nesil Alınır mı ? (İlk Ipad’im)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Outlook , excel ve tarayacı için cihaz arıyordum.Hafif olması taşınması kolay olmalıydı.Ipad’leri büyük ekran iphone sanıyordum fakat IpadOs’u izlediğim de sanırım ihtiyacım olan buydu.
    0-1 kg arası cihaz windows Sadece Surface var oda bayağı pahalı.
    Şuan bütçem 3’bin maksimum fakat ikinci el aynı zaman da yurt dışına da yönelebilirim.
    İpad yanında apple markası olmayan klavye ve mousmile kombine edeceğim.
    İpad 7 alınır mı ? Kullanıcısı hangi özelliğinden şikayetçi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iPad 7. Nesil dediğin kullanımlar için gayet uygun, fakat işlemcisi A10 yani 3-4 senelik bir işlemci elbette yine bir süre güncelleme felan alacak ama çok dayanacağını düşünmüyorum. Bütçen 3000 liraysa 2. El Air 3 düşünebilirsin ya da arttırırım diyorsan 0 a da yönelebilirsin başlıca farklarını sana sayayım.
    Air 3 te A12 Chipset mevcut (iPhone XS İşlemcisi),
    True tone ekran ve tam lamine ekran(bu özellik daha çok apple pencil kullanırken ekran ve cam arasında boşluğun az olmasıyla hissiyatı attırmak için işe yarıyor), ayrıca yansıma önleyici kaplama ve P3 Renk gamotu gibi özellikler Air 3 ü uzun süre güncel kalacak bir cihaz olarak gösteriyor.
    Her ikiside smart keyboard ve apple pencil 1. Nesil desteğine sahip.
    Burada tercih sana kalmış çok uzun süre kasmadan donmadan kullanayım dersen Air 3 kesinlikle tavsiye ediyorum.(Air 3 sahibiyim) Şu durumda bütçeni bir tık arttırıp Air 3 alabilirsen uzun vadede parasını çıkaracaktır. Çok önemsemiyorum dersen 7. Nesil alıp geçebilirsin.
  • güzel cihaz ama işlemci ve ekran biraz geride maalesef.Ekran duyduğuma göre güneş altında çok parlıyormuş ben kullanmadım fikrim yok.

Piyasa artmasaydı 1 ay önce 3000 tl civarına temiz air 3 bulurdunuz ki kat kat daha iyidir 7. nesilden
  • iPad 7. Nesil dediğin kullanımlar için gayet uygun, fakat işlemcisi A10 yani 3-4 senelik bir işlemci elbette yine bir süre güncelleme felan alacak ama çok dayanacağını düşünmüyorum. Bütçen 3000 liraysa 2. El Air 3 düşünebilirsin ya da arttırırım diyorsan 0 a da yönelebilirsin başlıca farklarını sana sayayım.
    Air 3 te A12 Chipset mevcut (iPhone XS İşlemcisi),
    True tone ekran ve tam lamine ekran(bu özellik daha çok apple pencil kullanırken ekran ve cam arasında boşluğun az olmasıyla hissiyatı attırmak için işe yarıyor), ayrıca yansıma önleyici kaplama ve P3 Renk gamotu gibi özellikler Air 3 ü uzun süre güncel kalacak bir cihaz olarak gösteriyor.
    Her ikiside smart keyboard ve apple pencil 1. Nesil desteğine sahip.
    Burada tercih sana kalmış çok uzun süre kasmadan donmadan kullanayım dersen Air 3 kesinlikle tavsiye ediyorum.(Air 3 sahibiyim) Şu durumda bütçeni bir tık arttırıp Air 3 alabilirsen uzun vadede parasını çıkaracaktır. Çok önemsemiyorum dersen 7. Nesil alıp geçebilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Cevaplar için teşekkür ederim.
    Günü kurtarsın yeter bana , oyun gibi bir amacım yok netflix ve excel outlook.
    Aklımı çelen bir cihaz daha var samsung tab s5e çok ince şık samsung dex sunuyor 2800-3000 arası falat ipad ile kıyaslaması nedir bilemiyorum.

• Hocam ben oyundan bahsetmiyorum aslında 7. Nesil ipad 1-2 sene geçtikten sonra normal işlerde de zorluk yaratabilir eski işlemciden dolayı.
    Samsung hakkında bir fikrim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Confather

Hocam ben oyundan bahsetmiyorum aslında 7. Nesil ipad 1-2 sene geçtikten sonra normal işlerde de zorluk yaratabilir eski işlemciden dolayı.
    Anladım hocam teşekkür ederim

• Air 3 daha iyi bir seçim olur. @Confather çok güzel açıklamış zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone 12 Pro alınır mı?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil Belief

Air 3 daha iyi bir seçim olur. @Confather çok güzel açıklamış zaten.
    Bu butce ile 7. Nesil mecbur kalicam gibi gozukuyor fakat air 3 yakalarsam temiz ucuz alabilirim.
    Hocam bunlara mous nasil baglaniyor ? Mousun alicisi var yani 2 parca farkli bir mous turu mu kullaniyoruz ?

• Hocam bluetooth mouse kullanırsanız ek dönüştürücü aparat almak zorunda kalmazsınız. Aparatı usb 3.0a takmanız gerekiyor sanırsam onun içinde dönüştürücü gerekli olacaktır.

• tahir1808 T kullanıcısına yanıt
    Hayır aparata gerek yok alıcısız bluetooth mouselar var yanlış bilgi veriyorsun. Hiç bir şey takmadan direk bluetooth tan bağlanılıyor.

• quote:

Hayır aparata gerek yok alıcısız bluetooth mouselar var yanlış bilgi veriyorsun. Hiç bir şey takmadan direk bluetooth tan bağlanılıyor.
    Adam da öyle demiş saten yanlış bir bilgi falan vermiyor

• Bluetooth ile bağlanan mouselar oluyor hocam. O minik alıcısı olmuyor.
    Tablete bir şey takmadan sadece bluetooth bağlantı üzerinden çalışıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam ben oyundan bahsetmiyorum aslında 7. Nesil ipad 1-2 sene geçtikten sonra normal işlerde de zorluk yaratabilir eski işlemciden dolayı.
    Normal işlerde değil 2 sene 5 sene yağ gibi akar o cihaz. Güncelleme olarak da muhtemelen 5 seneye yakın destek alacaktır.

5 sene dedim ama onu bataryası ölene kadar veya bozulana kadar da düşünebilirsiniz sonuçta normal işler dediğimiz muhtemelen web'de rahatça surf yapmak, mail ile uğraşmak, Excel vb. üstüne gelecek yenilikler ile yeni bir sistem gerektirmeyecek yeni çıkan bir oyun gibi var olan işlemci çok çok rahat yetecektir.

iPad 7 alınır mı sorusuna gelirse alınır piyasa belli tablet konusunda iPad kendini aşmış yazılım desteği ise Samsungu tokatlıyor.

Bluetooth mouse + Bluetooth klavye ile neredeyse PC gibi kullanabilirsin.

2000-2300 civarına 0 bulunuyordu en son ne olsun şimdi bilmem.

Ben Ekim'de 3.300 den 0 Air 3 almıştım direk Apple Store'dan yanındaki kulaklığı 700 TL den satmıştım açmadan bana 2.700'e mal oldu. Şimdi baktım fiyata 4.000 TL yanında hediye yok yani anlayacağın sakın bekleme imkanın varsa malum ekonomi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 26 Nisan 2020; 8:32:5 >

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    En mantıklısı Air 3’tür hocam. 7. Nesil alıp 2-3 sene sonra kasacak cihazla uğraşmaya gerek yok ben hiç sanmıyorum 5 sene güncelleme felan alacağını o zaman iPhone 7 de 3-4 sene daha güncelleme alsın? Mantıksız olur.

• Confather kullanıcısına yanıt
    2019 ekimde çıkan cihaz ios 17 almadan destek kesilmez

• quote:

En mantıklısı Air 3’tür hocam. 7. Nesil alıp 2-3 sene sonra kasacak cihazla uğraşmaya gerek yok ben hiç sanmıyorum 5 sene güncelleme felan alacağını o zaman iPhone 7 de 3-4 sene daha güncelleme alsın? Mantıksız olur.
    Iphone bilmem hocam. 7. nesil 2-3 senede kasmaz bu iddiamda halen ısrarcıyım. (Yorumda bahsettiğim işler için.)

Güncellemeye gelince İos 13'ün çıktığı Ipad'lere bakarsanız anlarsınız. Ipad air 2 neredeyse 2013 cihazı(2014 başı) olarak 2019'da son ios güncellemesini verdiler. Mantıksız, mantıklı ben bilemem apple güncelleme desteğini tabletlerde ciddi bir süre veriyor en azından şuana kadar yaptıkları budur.

Bu arada Ipad air 2 halen yağ gibi akıyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 26 Nisan 2020; 16:14:1 >
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Aynen pro 10.5e geçtim air2den günlük kullanımda gözle görülür tek fark 120hz ekran ve 4 hoparlör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigBen11 -- 26 Nisan 2020; 17:4:3 >
  • Modeller arasında bu kadar fiyat farkı olmasa düşünebilirim Air3’ü ama fark fazla geldi 7.nesili aldım.Benim kullanma amacım da size yakın surf Netflix arada kitap. Geçen sene çıkan bir ürün uzun süre destekleneceğini düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu ayrımda kalıp bütçeden dolayı 7 aldım.şimdilik gayet tatmin edici

• fikrimle bagdassin ya da ters olsun farketmez, bir bilgi kaynagi icermeden "yag gibi akar" , veya tam tersi "2 sene olunca perte cikar" tarzi yorumlar yerine, 7 inci nesilin icerisindeki A10 islemcinin hangi kullanim alanlarina hitap ettigini dusunmek gerekir

soz gelimi websurf icin bugun neyse 3 sene sonra da ayni olacaktir, ama tablet gelecek senelerde artan ihtiyac veya degisen kullanim amacina hitap etsin istenyorsa zaten ust modeller dusunulur

son indirimlerle 32 gb wifi modeli 1900 liraya mal edilebildi . Bu fiyat ipad icin harikulade bir rakamdi, ev kullanimi icin bu fiyat bandinda bir 0 cihaz almak en dogru adim olur cogu kullanici icin

cogu diyorum cunku herkesin kullanim beklentisi, elinde tutup degistirecegi tarihler vs farkli olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.