Şimdi Ara

IP ve MAC adresini bildiğim birine nasıl msj yollarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
13.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Wireless modem ile internete bağlıyız, diğer kullanıcıya nasıl mesaj yollayabilirim?
    Windows'un hangi aracıyla ve nasıl yapılır?
    Diğer pc'nin IP ve MAC adresini biliyorum ve her zaman IP'sini görebilirim.
    Şimdiden teşekkürler.
    Not: Aramızda kablolu bir bağlantı yok, sadece aynı kablosuz modemden bağlanıyoruz.

• gercekten guzel bir soru dostum , keske bilseydim ve cevap verebilseydim.Ama kablolu veya kablosuz olmasi konuyu degistirmez , sonucda ip ve mac'a yine ISP uzerinden ulasacaksin.Eskiden kullandigim Winpopup diye bir program vardi windows icerisinde ben bununla LAN uzerinden mesajlasa biliyordum.Ama internet uzerinden nasil olur bilemiyorum , gerci ikisindende ip mantigi ile calisacak.Saygilar.
  • yeni gordum ayni modemden baglaniyoruz demissin , bu demektirki zaten ikinizinden MAC adresi ayni.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tvsapachester

yeni gordum ayni modemden baglaniyoruz demissin , bu demektirki zaten ikinizinden MAC adresi ayni.

MAC adresleri aynı olur mu hocam hiç? Dünya üzerinde bulunan her Ağ aygıtının MAC adresi farklıdır.
    birde winpopup ile aynı ağda bulunan kişilerin konuşması için iki tarafında winpopup 'u açmış olması gerekiyor.

@avantgarde sizde msdos'tan net send komutu kullanarak göndermeyi deneyebilirsiniz. Fakat bildiğim kadarıyla bu da winXP SP2 'den sonra çalışmamaya başladı. Galiba güvenlik duvarı bunu engelliyor. :(

kullanımı
    net send IPADRESI ileti

örnek :
    net send 192.168.1.5 Merhaba nasılsınız, kabosuz ağınızda güvenlik açığınız var. bana ulaşmak için 0555 555 55 55 'i arayın.

bunu çalıştırdığınızda karşı tarafa bu iletinin bir uyarı şeklinde çıkması gerekiyor. ancak dediğim gibi SP2 çıktıktan sonra bunun başarılı bir şekilde çalıştığını görmedim, yine de deneyin. IP adresi bölümüne kendi IP adresinizi yazarak iletinin kendinize gelmesinide sağlayabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

quote:

yeni gordum ayni modemden baglaniyoruz demissin , bu demektirki zaten ikinizinden MAC adresi ayni.

MAC adresleri aynı olur mu hocam hiç? Dünya üzerinde bulunan her Ağ aygıtının MAC adresi farklıdır.
    birde winpopup ile aynı ağda bulunan kişilerin konuşması için iki tarafında winpopup 'u açmış olması gerekiyor.

@avantgarde sizde msdos'tan net send komutu kullanarak göndermeyi deneyebilirsiniz. Fakat bildiğim kadarıyla bu da winXP SP2 'den sonra çalışmamaya başladı. Galiba güvenlik duvarı bunu engelliyor. :(

kullanımı
    net send IPADRESI ileti

örnek :
    net send 192.168.1.5 Merhaba nasılsınız, kabosuz ağınızda güvenlik açığınız var. bana ulaşmak için 0555 555 55 55 'i arayın.

bunu çalıştırdığınızda karşı tarafa bu iletinin bir uyarı şeklinde çıkması gerekiyor. ancak dediğim gibi SP2 çıktıktan sonra bunun başarılı bir şekilde çalıştığını görmedim, yine de deneyin. IP adresi bölümüne kendi IP adresinizi yazarak iletinin kendinize gelmesinide sağlayabilirsiniz.

DIKKAT ETTIYSEN AYNI KABLUSUZ MODEMI KULLANIYORUZ DEMIS.YANI AYNI MARKA MODEM DEGIL AYNI MODEMI DIYOR ARKADAS.BUDA NE ANLAMA GELIYOR AYNI MAC ADRESINI KULLANIYORLAR CUNKU ORTADA BIRTEK MODEM VAR.Winpopupa gelince soruyu soran arkadas sadece nasil mesaj gonderebilirim demis , karsidaki program kapali veya acik olsun diye birsey demiyor , benimkide sadece bir oneriydi.Gerci winpopup eskidir biraz , benim bilisim sektorunde eski oldugum kadar.
    SAYGILAR.

• quote:

quote:

quote:

kullanımı
    net send IPADRESI ileti

örnek :

DIKKAT ETTIYSEN AYNI KABLUSUZ MODEMI KULLANIYORUZ DEMIS.YANI AYNI MARKA MODEM DEGIL AYNI MODEMI DIYOR ARKADAS.BUDA NE ANLAMA GELIYOR AYNI MAC ADRESINI KULLANIYORLAR CUNKU ORTADA BIRTEK MODEM VAR.Winpopupa gelince soruyu soran arkadas sadece nasil mesaj gonderebilirim demis , karsidaki program kapali veya acik olsun diye birsey demiyor , benimkide sadece bir oneriydi.Gerci winpopup eskidir biraz , benim bilisim sektorunde eski oldugum kadar.
    SAYGILAR.

Bilişim Sektöründe eskisin demek hmmm Yeni olduğunu düşünemiyorum kusura bakma

• quote:

SAYGILAR.

Evet dikkat ettim. Aynı ağda olduklarını belli etmiş arkadaş. AYnı ağda oldukları için diğer kişinin bilgisayarına takılı olan ethernet kartının MAC adresini bildiğinden bahsetmiş.

Evet winpopup eskidir senin kadar ama MAC adresleri daha eksidir benim bilişim sektöründe eski olduğum kadar ve bilimseldir Fakültede aldığım eğitim kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

kullanımı
    net send IPADRESI ileti

örnek :

@MaviAteş: NEt send komutunu kullanabilmek için karşıdaki bilgisayarda Messenger hizmetinin başlamış olması gerekiyor. (çalıştıra services.msc yazıp burdan çalıştırabilirsin)

Sp2 ile birlikte çalışmamasıda şundan kaynaklanıyor, Bu net send komutu karşı tarafa ileti göndermek için paylaşım portlarını kullanır. Sp2 ile Windows Firewall eklentisi geldi. Windows Firewall'ın default ayarlarında paylaşım portları kapalıdır. Windows Firewall'ın özel durumlar sekmesinde "dosya ve yazıcı paylaşımı" diye geçer. O tik i işaretlerseniz veya firewallı kapatırsanız sorun ortadan kalkar.

:)

• quote:

Evet winpopup eskidir senin kadar ama MAC adresleri daha eksidir benim bilişim sektöründe eski olduğum kadar ve bilimseldir Fakültede aldığım eğitim kadar.

şiir gibi olmuş
  • Soruyu soran arkadas problemi halletti heralde , biz kendi aramizda yazip dururken.Prescott_pcl kardesim eskiyim dedim ama sizin kadar iddeali degilim , sertifikamiz yok , piyasanin biraz gerisinde kaldik zannediyorum, bilemezdikki 11 disketten win 3.1 yuklerken durumlarin bu hale gelecegini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tvsapachester -- 27 Haziran 2007; 13:56:55 >
  • merhaaba birkere aynı mac adresi olmaz bunu birkere söyliyeyim ikincisi services.msc komutu ile orda mesengeri acarsın sonra guvenlik duvarında mesenger uygulamasını aktf eder veya tamamen güvenlik duvrını kullanımını iptal edersin 2 pc dede olacak tabiki bu run satırında net send ip ve mesaj yolla gidsin
  • quote:

Soruyu soran arkadas problemi halletti heralde , biz kendi aramizda yazip dururken.Prescott_pcl kardesim eskiyim dedim ama sizin kadar iddeali degilim , sertifikamiz yok , piyasanin biraz gerisinde kaldik zannediyorum, bilemezdikki 11 disketten win 3.1 yuklerken durumlarin bu hale gelecegini.

ya arkadaş boşver bunları. sertifika falan hikaye. ben sınavlara girerken millet sınavları bitirmiş iş arıyordu. ama noldu ? hiçbiri iş bulamadı. yani anlayacağın sertifikası olan bi adam falan olmuyor. geride falan kaldım da deme. eğer senin alt yapın varsa yenilikleri kolay kavrarsın.

ama bu mac adresi aynı olur deyince kafam karıştı tabiki biraz

• Kavram kargaşası yaşayan bir arkadaş konuda bir de ısrarcı hak iddia edince gülünç olmuş. Google'da bile MAC adress'in ne olduğunu anlatan yazı bulmak zor değilken hem de...

• ayni sorun bendede war ama yukardakilerin msjlarini gorunce kim hakli bunu cıkarmak zor benim wireless modemi 1 gun actim kimler gelecek diye ve benimle birlikte bi an inteneti 6 kişi kullanmaya başladik ne oluyor filandan sonra mac ve ip numaralari geldi şimdi ben bu bilgisyaara nasil giriş yaparim herhangi bi program warmi ?
  • Sizde sanki tuzak kurmuş avını bekleyen avcı gibi olmuşsunuz. (Kablosuz ağınızı açıp gelenleri yakalayım istiyorsunuz.)

Konuyu şöyle kısaca özetleyelim, Mac adresi sizin bir işinize yaramayacak, IP tabanlı veri iletimi anında MAC adresi lazımdır fakat bunu sizin bilmenize gerek yok, bilgisayarlar bu işi bizim yerimize hallederler. (bknz: ARP )

Siz veri (ileti) göndereceğiniz bilgisayarın IP adresini veya Bilgisayar adını biliyor olmalısınız.Ancak yukarıda bulunan iletilerden anlaşılacağı üzere WinXP SP2 'den itibaren her Windows işletim sistemli bilgisayarda bir güvenlik duvarı geldiğinden göndereceğiniz ileti bu güvenlik duvarına takılacaktır.

Yani Standart bir bilgisayarda karşıdan izin almadan o kişiye bir şey gönderemezsiniz.

Standart olmayan durumlar için yukarıdaki net send olayını bir deneyin. Bir de mutlaka ağ komşularınızdan diğer bilgisayarların paylaşıma açık sürücü veya dizinleri olup olmadığını kontrol edin.

Yazma izni açık olan bir dizin varsa oraya bir metin belgesi koyup, içine iletinizi yazabilirsiniz. Sonrası Allah'a kalmış kişinin bunu okumasını bekleyeceksiniz. :))

Düzenleme : Düşük cümle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 2 Temmuz 2007; 12:32:28 >

• peki bilgisayarda kullandığımız güvenlik yazılımları engellemiyomu bu durumu, mesela benim bilgisayarımda norton internet security yüklü aynı ağda bulunan kişilere mesaj gönderebilirmiyim net send yoluyla
  • Gerçektende öyle :) şiir gibi
    quote:

Orjinalden alıntı: prescott_pcl

quote:

şiir gibi olmuş
  • Sağolun arkadaşlar.
    -----------------------------
    www.ozgunfikirler.com
  • avantgarde A kullanıcısına yanıt
    Komut isteminde "msg" komutunu kullanarak ip adresine/kullanıcı adına vs mesaj gönderebilirsiniz. Üstelik bir çok ayarı da değiştirmek mümkün. Yalnız galiba diğer tarafta da msg nin aktif olması gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.