Şimdi Ara

İP ADRESİMİ ÖĞRENEMİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işyerimde 5 bilgisayar var ve bu bilgisayarlar tek Adsl üzerinden internete bağlanıyor ancak ağ sistemi kullandığımız için Remote Administrator programı ile de birbirimizin pc lerinden dosya aktarımı yapamıyoruz. Çünkü Adsl ayarlarında Lan Status : İp Adresi : 10.0.0.2 Wan Status : 81.111.102.86 yazıyor ancak diğer makinalarda da aynı Wan Ip adresi kullanıyor. Sadece Lan Status pc lerde : 10.0.0.2, 10.0.0./5 10.0.0.8 gibi Ip adresleri gösteriyor. Sadece kendimize ait olan İP adresini nasıl öğrenebilirim. Bulamadım
    bununla ilgili IP adresim ne gibi sitelere giriyorum ancak buadada Wan Status İp adresini veriyor işyerimizdeki pc lerin hepsini giriyoruz bu adreslere hepimizin bu Wan Statusteki Ip adresini gösteriyor. Her PC nin kendine ait İP adresini nasıl bulurum. Remote Administartorden yönetebilmek için. Teşekkürler.

• Buraya baktın mı?

http://www.whatismyipaddress.com/
  • quote:

Orjinalden alıntı: angora_s

yadawww.ipadresimne.com

evet bu adresten öğrenebilirsin,İp Adresi : 10.0.0.2 bu ip adresi ethernet kartının ağdaki adresidir sadece.
  • www.whatismyip.com
  • www.abeltronica.com
  • arkadaşlar bu siteye giriyorum işyerimdeki tüm bilgisayarların ip adresi aynı çıkıyor. Ben işyerimdeki diğer ip adresini nasıl bileceğim. Benimkide aynı ağdaki bilgisayarlarında aynı. Bu Remoteyi kullanamıyorum o zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bay_azure

arkadaşlar bu siteye giriyorum işyerimdeki tüm bilgisayarların ip adresi aynı çıkıyor. Ben işyerimdeki diğer ip adresini nasıl bileceğim. Benimkide aynı ağdaki bilgisayarlarında aynı. Bu Remoteyi kullanamıyorum o zaman

sanırım aynı adsl üzerinden bağlandığından

kendi pc için başlat-çalıştır-ipconfig

diğer bilg. da da dene
  • belki seze komik gelecek ama ben IP adresimi ilk olarak mirc'te öğrenmiştim
  • aynı adsl bağlantısından bağlaniliyorsa...o adsl
    bağlı olan tüm bilgisayar ipleri aynıdır..internetten size verilen
    ip ten söz ediyorum...kendi iş yerinde bir birlerine bağlanmak
    istiyorsan radmin ile ooo çoook basit..öğrenmek
    isteyenler özelime mesaj atsınlar yardımcı olayim byee
  • WAN: Wide area network(Geniş alan ağı); LAN: Local area network (Yerel alan ağı)

Burada anlatmak istediğim sen büyük bir kümeye(WAN), küçük bir kümedeki(LAN) tüm elemanları bağlamak istiyorsun. Bu işlemi de tek bir router modem üzerinden yapıyorsun. Bu demek oluyor ki senin tüm bilgisayarların WAN'da tek bir eleman(LAN) olarak görünüyür. LAN içerisindeki trafiği de yine modem kontrol ediyor.

Özetle senin herhangi bir bilgisayarının IP adresi 85.x.x.x(WAN adresi)/10.0.0.x(LAN) adresidir. Ama modem WAN'daki bir elemanın dogrudan tek bir bilgisayarına ulasmasona izin vermez. Bunun için modem ayarlarından köprüleme, DMZ ayarları vb. yapman gerekir.
  • bide benden =)www.ipbul.com en temizi aklında kalır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.