Şimdi Ara

iOS uygulaması için Macbook Air mi yoksa Mac Mini mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben iOS uygulama geliştirmek için bilgisayarı almam kesin olmamakla birlikte macbook air yada mac mini almak düşünüyorum. Bunların hangisi daha kullanışlı olur? Ürünler şöyle:

Mac Mini :http://www.escmarket.com/Urun/Apple-Mac-mini-Intel-Core-i5-25GHz-dual-core-4GB-DDR3-500GB-5400-rpm-MD387TU-A-pmu296.html

Macbook Air :http://www.escmarket.com/Urun/Apple-11vequot-MacBook-Air-Intel-Core-i5-17GHz-dual-core-4GB-DDR3-64GB-Flash-Disk-Q-Turkce-MD223TU-A-pmu242.html

Yardımlarınızı bekliyorum.

• yanında taşımaya hiç niyetin yoksa mini al derim ben. tabi diğer ekipmanların hazırsa ekran klavye falan... hazır değilse de miniyi kurmak daha ucuza geliyorsa mini al bence. tabi ki tekrar söylüyorum keşke macbook alsaydım taşımam gerekti bak şimdi deyip pişman olmayacaksan....

bende macbook pro var sanırım donanım olarak miniyle verileri aynı. 2.5 i5, 500 gb, 4gb ddr3. kod yazıp ios uygulaması görselleriyle uğraşmak için fazlasıyla yeterli diye düşünüyorum. bu arada ios programlama öğrenmek istiyorum bu yaz. önerebileceğiniz kaynaklar yollar varsa aklıma yazayım şimdiden?
  • Aslında şimdiki kullandığım laptop da ki gibi hdmi ile televizyonada bağlamak iztiyorum ama bu sadece macbook pro larda var. Pro lar ise çok pahalı ne yapacağımı şaşırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_salih

Aslında şimdiki kullandığım laptop da ki gibi hdmi ile televizyonada bağlamak iztiyorum ama bu sadece macbook pro larda var. Pro lar ise çok pahalı ne yapacağımı şaşırdım.

Yaniliyorsun hocam macbooklarda hdmi girisi yok thunderbolt to hdmi donusturucu alip oyle bagliyorsun. Minidisplay to hdmi da oluyor. Air alirsan onu da baglarsin yani 100liraya donusturucu aliyorsun. Daha ucuzlari da var ama orjinalin fiyati o civarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: b-broker

quote:

Aslında şimdiki kullandığım laptop da ki gibi hdmi ile televizyonada bağlamak iztiyorum ama bu sadece macbook pro larda var. Pro lar ise çok pahalı ne yapacağımı şaşırdım.

Yaniliyorsun hocam macbooklarda hdmi girisi yok thunderbolt to hdmi donusturucu alip oyle bagliyorsun. Minidisplay to hdmi da oluyor. Air alirsan onu da baglarsin yani 100liraya donusturucu aliyorsun. Daha ucuzlari da var ama orjinalin fiyati o civarda.

retinalı macbook pro larda var. normalinde yok.
  • quote:

quote:

quote:

arasında kaldığınız ürünlere göre düşük bütçeli olan diye düşünüp öyle dedim retinalar gerçekten çok pahalı. ben de önceki nesil pro kullanıyorum. ben yine de sonuç olarak ya 13" bi macbook ya da mini almanızı öneririm. tablet kadar ekranı olan bilgisayarda bi süre sonra sıkıntı yaşarsınız, sonuçta istediğiniz işin görsel boyutu da var. bu nedenle tavsiyem hala mini'den yanadır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

arasında kaldığınız ürünlere göre düşük bütçeli olan diye düşünüp öyle dedim retinalar gerçekten çok pahalı. ben de önceki nesil pro kullanıyorum. ben yine de sonuç olarak ya 13" bi macbook ya da mini almanızı öneririm. tablet kadar ekranı olan bilgisayarda bi süre sonra sıkıntı yaşarsınız, sonuçta istediğiniz işin görsel boyutu da var. bu nedenle tavsiyem hala mini'den yanadır.

bende hemen hemen aynı karardayım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İpad mi macbook mu?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Macbook air dahil bütün Macbook serisinde (Hatta tüm Maclerde) Thunderbolt girişi var. Milyoncu tarzı Çinli gatget sitelerinden Thunderbolt to DVI/HDMI 2 in 1 gibi çeviricileri çok ucuza alabilirsin.

Mac Mini çok küçük ve portatif bir cihaz üstelik RAM ve SSD upgrade çok kolay bir şekilde yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jesut -- 5 Mayıs 2013; 1:09:44 >

• TV ye bağlayıp uygulama geliştireceğinizi yazmışsınız. Sizin durumunuz için en iyi çözüm mac mini olacaktır. Yanınızda taşımayacaksanız Air için ekstra 1000 TL vermenin lüzumu yok. Hem mac minide hdmi çıkış ve fazladan usb portu da var.

iOS uygulaması için Macbook Air mi yoksa Mac Mini mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.