Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler. Benim durumum için sizden görüş alabilirmiyim.
telefonum 3GS ve yurtdışından gelme 1 yıldır kullanıyordum. Maalesef telefon kitlendi ve versiyonunu yükselterk açmak durumunda kaldım
Şu an versiyon 4.1(8B117) ve modem fw 05.14.02
Ben ne yapmalıyım şu an sadece müzik dinliyor fot çekiyor oyun oynuyorum ama telefon görüşmesi yapamıyorum.
Yardımınızı rica ederim
quote:
Orijinalden alıntı: vuslat571
ilk mesajınızda 4.1shsh aldım demişsiniz ama 4.0.2 baseband 1.59.00 eger öyleyse siz 4.0.2 nin shsh ını almayı başarmışsınız dolayısıyla bu şekilde bekleyin 4.1 jb çıkınca jb ve ulock yapabileceksiniz..çünkü 1.59.00 için unlock mevcut şuan.. Açıkçası çok şaşırdım 2 gün önce arkadaşım denedi telefon 4.0.2 bb 1.59.00 idi shsh kaydından sonra 4.1 bb 02.10.04 oldu.(tabi 4.0.2 nin shsh ını aldım diye 4.1 e yükseltti şimdi geri dönemiyor...aman dikkat)
SHSH Kayıt nedir: Cihazınızda yüklü olan mevcut firmware sürümünün server'a kayıt edilmesidir.4.0.2 fw sürümünün basebandı 01.59.00, 4.1 fw sürümünün basebandı 02.10.04 tür. 4.0.2 nin shsh kaydını almadan kesinlikle 4.1 e yükseltmeyin.Aksi halde geri dönüş( downgrade)yapamazsınız. Bu kayıt, apple eski OS sürümlerini imzalamayı bıraktıktan sonra sürümü yüklerken kontrolden geçmesini sağlar. Apple her yeni FW'nin çıkmasından sonra bir önceki sürümü imzalamayı bırakır, host dosyasında yapılan küçük bir değişiklikten sonra (bilgisayarın hosts dosyasına 127.0.0.1 gs.apple.com ekleyerek) sürümün imzalı olduğunu varsayarak yüklemeye imkan tanır.
Durmumu daha iyi anlatabilmek için Bilgisayarımda oluşan shsh klasörünün içeriğini ve telefonun durumunu gösteren 2 adet resim koyuyorum. Buna Göre bir durum değerlendirmesi yapa bilirmisiniz?
Merhaba arkadaşlar, iPhone 3Gs'imi 3.1.3'ten 4.0.1'e upgrade ettikten sonra Turkcell EDGE ile internet'e baglanamaz oldum. Sebebi ne olabilir? Tesekkurler,
quote:
Orijinalden alıntı: emreu
Merhaba arkadaşlar, iPhone 3Gs'imi 3.1.3'ten 4.0.1'e upgrade ettikten sonra Turkcell EDGE ile internet'e baglanamaz oldum. Sebebi ne olabilir? Tesekkurler,
cydia varmı telefonda ?
quote:
Orijinalden alıntı: tagaze
Satın Vuslat571
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler. Benim durumum için sizden görüş alabilirmiyim.
telefonum 3GS ve yurtdışından gelme 1 yıldır kullanıyordum. Maalesef telefon kitlendi ve versiyonunu yükselterk açmak durumunda kaldım
Ben ne yapmalıyım şu an sadece müzik dinliyor fot çekiyor oyun oynuyorum ama telefon görüşmesi yapamıyorum.
Yardımınızı rica ederim
Çok kötü olmuş...
Cihaza jailbreak beklemek zorundasınız.
Ve en önemlisi yeni modem fw lara çıkmış bir unlock olayı yok.
JB + Unlock bekleyeceksiniz..
Geçmiş olsun
quote:
Orijinalden alıntı: N-HakaN
quote:
Orijinalden alıntı: tagaze
Satın Vuslat571
Yardımınızı rica ederim
Çok kötü olmuş...
Cihaza jailbreak beklemek zorundasınız.
Ve en önemlisi yeni modem fw lara çıkmış bir unlock olayı yok.
JB + Unlock bekleyeceksiniz..
Geçmiş olsun
N-Hakan arkadaşın söyledigi gibi jb ve unlock bekleyeceksiniz Sakın karamsarlıga kapılmayın mutlaka çıkacaktır(3.1.3 lü versiyonları hatırlayın,şimdi nelerden bahsediyoruz) Herkes 4.1 jb bekliyor siz fw yükseltmek zorunda kalmışsınız dolayısıyla bb de yükseldigi için unlock da bekleyeceksiniz..Kesin bir zaman yok ama mutlaka çıkacaktır. Birazcık sabır bütün karamsar spekülasyonlara aldırmayın.Dev team hacker ları forumlarda özetle şöyle diyor.. ''Fake sitelerin jb çığırtkanlığı yapmasına bakmayın. Jb çıkınca kendi blogumuzda ve sitemizde yayınlayacagız, yapabilecegimiz en iyi şekilde çalışıyoruz sabredin..''
Many people in the comments are asking for a progress update. Any kind of update that we could actually give would be too technical for anyone to understand anyway, not to mention potentially reveal the exploit. Just know that things are going swimmingly and we are working as hard as we can. Any demos, screenshots, or *cough* download links will be posted to this blog before anywhere else, so keep an eye out!
quote:
Orijinalden alıntı: Celalll
quote:
Orijinalden alıntı: vuslat571
ilk mesajınızda 4.1shsh aldım demişsiniz ama 4.0.2 baseband 1.59.00 eger öyleyse siz 4.0.2 nin shsh ını almayı başarmışsınız dolayısıyla bu şekilde bekleyin 4.1 jb çıkınca jb ve ulock yapabileceksiniz..çünkü 1.59.00 için unlock mevcut şuan.. Açıkçası çok şaşırdım 2 gün önce arkadaşım denedi telefon 4.0.2 bb 1.59.00 idi shsh kaydından sonra 4.1 bb 02.10.04 oldu.(tabi 4.0.2 nin shsh ını aldım diye 4.1 e yükseltti şimdi geri dönemiyor...aman dikkat)
SHSH Kayıt nedir: Cihazınızda yüklü olan mevcut firmware sürümünün server'a kayıt edilmesidir.4.0.2 fw sürümünün basebandı 01.59.00, 4.1 fw sürümünün basebandı 02.10.04 tür. 4.0.2 nin shsh kaydını almadan kesinlikle 4.1 e yükseltmeyin.Aksi halde geri dönüş( downgrade)yapamazsınız. Bu kayıt, apple eski OS sürümlerini imzalamayı bıraktıktan sonra sürümü yüklerken kontrolden geçmesini sağlar. Apple her yeni FW'nin çıkmasından sonra bir önceki sürümü imzalamayı bırakır, host dosyasında yapılan küçük bir değişiklikten sonra (bilgisayarın hosts dosyasına 127.0.0.1 gs.apple.com ekleyerek) sürümün imzalı olduğunu varsayarak yüklemeye imkan tanır.
Durmumu daha iyi anlatabilmek için Bilgisayarımda oluşan shsh klasörünün içeriğini ve telefonun durumunu gösteren 2 adet resim koyuyorum. Buna Göre bir durum değerlendirmesi yapa bilirmisiniz?
sizin tlfda fw 4.0.2 bb 1.59.00 4.1jb çıktıgında baseband yükseltmeden 4.1 yükleyeceksiniz jb yapacaksınız önce sonra bb 1.59.00 için unlock mevcut oldugu için unlock yapıp istediginiz sim ile çalıştırabileceksiniz Sizin için tek sorun 4.02 nin shsh kaydını alamadıgınız için ilerde telefonun kitlenmesi gibi bir sorunla karşılaşırsanız mecburen 4.1 e restore edeceksiniz dolayısıyla bb da yükselecek ve unloc u kaybedeceksiniz(biraz falcı gibi yazdım ama neyse allah korusun ) Dolayısıyla yukarıdaki mesajımda yazdıgım hosts degişikligini mutlaka yapın kazalara meydan vermeyin.. Kısacası herhangi bir sorunda 4.0.2 ye geri dönememe haricinde bir sorun yok sizin için...(dikkatli davrandıgınız sürece sorun yok mesela cydia daki bazı prolar teli kilitleyebiliyor biraz dikkat )
quote:
Orijinalden alıntı: vuslat571 sizin tlfda fw 4.0.2 bb 1.59.00 4.1jb çıktıgında baseband yükseltmeden 4.1 yükleyeceksiniz jb yapacaksınız önce sonra bb 1.59.00 için unlock mevcut oldugu için unlock yapıp istediginiz sim ile çalıştırabileceksiniz Sizin için tek sorun 4.02 nin shsh kaydını alamadıgınız için ilerde telefonun kitlenmesi gibi bir sorunla karşılaşırsanız mecburen 4.1 e restore edeceksiniz dolayısıyla bb da yükselecek ve unloc u kaybedeceksiniz(biraz falcı gibi yazdım ama neyse allah korusun ) Dolayısıyla yukarıdaki mesajımda yazdıgım hosts degişikligini mutlaka yapın kazalara meydan vermeyin.. Kısacası herhangi bir sorunda 4.0.2 ye geri dönememe haricinde bir sorun yok sizin için...(dikkatli davrandıgınız sürece sorun yok mesela cydia daki bazı prolar teli kilitleyebiliyor biraz dikkat )
Hocam olayı şimdi tam olarak anlayabildim. Teşekkür ederim. Zaten telefon bir açılsın , daha fazla kurcalamıyacağım. Yeni Base banda unlock çıkınca sorun kalmıyacak herhalde.
hayırli olsun 4.1 bekleyen arkadaslara
# TaimurAsad
Update on iOS 4.1 GreenPois0n Jailbreak for iPhone and iPod touch ! redmondpie.com/update-on-ios-… #iPhone #iOS4 14 minutes ago via Tweet Button
# Redsn0w redsn0ws
Download GreenPois0n Jailbreak for iOS 4.1 / iOS 4.2 / iOS 3.2.2 - Redsn0whttp://bit.ly/cn7KFA (RT ?) 42 minutes ago via web Retweeted by GreenPois0n_JB and 4 others
# Make Mac makemac
Kami berhasil men-jailbreak iPhone 3G dengan iOS 4.1. Tutorial akan segera meluncur di situs kami. 42 minutes ago via HootSuite
Update on iOS 4.1 GreenPois0n Jailbreak for iPhone and iPod touch ! redmondpie.com/update-on-ios-… #iPhone #iOS4 14 minutes ago via Tweet Button
# Redsn0w redsn0ws
Download GreenPois0n Jailbreak for iOS 4.1 / iOS 4.2 / iOS 3.2.2 - Redsn0whttp://bit.ly/cn7KFA (RT ?) 42 minutes ago via web Retweeted by GreenPois0n_JB and 4 others
# Make Mac makemac
Kami berhasil men-jailbreak iPhone 3G dengan iOS 4.1. Tutorial akan segera meluncur di situs kami. 42 minutes ago via HootSuite
bugun kendi sayfalarına lnki wercekler arkadasım (GreenPois0n_JB sitemıze bakın diye msj wermıs suan b sey yok) hemen sızelerle paylascam bıraz daha sabır
Başta Hakan olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkürler. Benim de bir sorum olacak: Benim cihaz da yurtdışı ve 42. hafta. Kapatıp açınca tekrar kilitleniyor ve universal kart ile açmak zorunda kalıyorum, normal mi yoksa yanlış yaptığım birşey mi var acaba? Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Merhabalar kafam çok karıştı benim bir arkadaşımın babası Amerikadan iPhone 3g veya 3gs alacak hatsız olarak alacak 500-600 $ civarıymış
Şimdi ben birkaç kişiye sordum kullanırsın ama update yaparsan telefon kitlenir dediler...
Benim iPhone 3g 'den tek beklentim Rusça klavye ve Rusça dillerinin yüklü olması bir arkadaşın iPhone'de görmüştüm yüklüydü ama o güncellemeleri flan sürekli yapıyor şimdi ben bu cihazı sorun yaşamamak için güncelleme yapmasam olurmu bu telefonu ben Belarus'ta kullanacağım benim Tr'den aldığım N97 vardı o orada 1 ay sorunsuz çalıştı Rus hattı ile kullandım telefonu orada iPhone'yide bu şekil yapacağım bana önerileriniz ne olabilir?
Güncellemeleri nasıl yapacağım telefon kitlenirse nasıl üstesinden geleceğim topicki okudum ama malesef birşey anlamadım bana yardım edecek arkadaşlarıma ve abilerime şimdiden sonsuz teşekkürler
quote:
quote:
cydia varmı telefonda ?
Evet Cydia var. Jailbreak/Unlock yaptım. Hersey calisiyor. Gorusme yapabiliyorum. Wi-Fi calisiyor. Fakat GSM sebekesi uzerinden internet'e baglanamiyorum. Turkcell'in internet'e baglanmasina olanak saglayan tanimlar kayboldu diye dusundum, ama? Ayarlar mesaji da halen gelmedi Turkcell'den.
quote:
quote:
quote:
cydia varmı telefonda ?
Evet Cydia var. Jailbreak/Unlock yaptım. Hersey calisiyor. Gorusme yapabiliyorum. Wi-Fi calisiyor. Fakat GSM sebekesi uzerinden internet'e baglanamiyorum. Turkcell'in internet'e baglanmasina olanak saglayan tanimlar kayboldu diye dusundum, ama? Ayarlar mesaji da halen gelmedi Turkcell'den.
ayarlar/genel/ağ/hücresel veri ağı/ APN=internet kullanıcı adı= boş parola=boş
quote:
Orijinalden alıntı: by_mercure
quote:
quote:
quote:
cydia varmı telefonda ?
Evet, internet'ten arastirdim. Belirttiginiz sekilde ayarlar olmasi lazim. Fakat, maalesef benim telefonda o kadar detay gorunmuyor. "ayarlar/genel/ag" altinda "hucresel veri (ON/OFF)" secenegi gorunuyor. Onun haricinde, "Enable 3G" "Data Roaming" "Internet Tethering" "VPN" "Wi-Fi" secenekleri mevcut. Baska da birsey yok.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: by_mercure
quote:
quote:
quote:
cydia varmı telefonda ?
Evet, internet'ten arastirdim. Belirttiginiz sekilde ayarlar olmasi lazim. Fakat, maalesef benim telefonda o kadar detay gorunmuyor. "ayarlar/genel/ag" altinda "hucresel veri (ON/OFF)" secenegi gorunuyor. Onun haricinde, "Enable 3G" "Data Roaming" "Internet Tethering" "VPN" "Wi-Fi" secenekleri mevcut. Baska da birsey yok.
Aynı sorun benim arkadaşımın iphone 4'te de mevcut.
3G ayarları görünmüyor malesef...
sanırım bu konuda da jailbreak gerekecek, iphone4 lerde hücresel veri ağı sadece on/off şeklinde, bunun için bir program ismi vardı cydia dan indiriliyordu hatta bir arkadaş bu forumda yazmıştı isterseniz bir araştırın
quote:
Orijinalden alıntı: competan4
Başta Hakan olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkürler. Benim de bir sorum olacak: Benim cihaz da yurtdışı ve 42. hafta. Kapatıp açınca tekrar kilitleniyor ve universal kart ile açmak zorunda kalıyorum, normal mi yoksa yanlış yaptığım birşey mi var acaba? Cevaplar için şimdiden teşekkürler
RRica etsem de bi el atıverseniz şu soruma? :)
Kafam karıştı benim şimdi benim arkadaşımın babası bana hatsız iPhone getirecek amerikadan oda gider apple'den alır ben şimdi onu kullanamıyacakmıyım heralde getirdiği iPhone en son sürüm 4.1 olur birileri diyorki 4.1 jb çıkmadı eski versyon alsan süper olur ama burada denilene göre eski versyon alsam bu seferde çok geç oldu diyip gene açtıramayacam telefonu apple 4.1 veriyormuş sadece heralde öyle anladım yanlışım varsa düzeltin şimdi ben ne yapayım 3gs 32 veya 16 gb telefon istedim aldırayımmı gelirse ne yapabilirim kullanabilirmiyim? Yoksa elimdemi patlar birşey anlamadım yardımlarınızı bekliyorum