Şimdi Ara

İos 11 5S-6-SE-6S Kullanım Testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu 4 cihazda ios 11 test ettim ve 5s ve 6'da performansta bir tık düşüklük var yok diyen kullanıcının gözü kördür iki adet 5s ile biri ios 10 diğer ios 11'i test etse asla 11 sürümünü yüklemez. Açılışta bariz yavaşlık var uygulama açılışları geçişlerinda fps düşmeleri felan oluyor ama bunlar güncelleme ile düzelecektir fakat öyle çok bir düzelme beklemeyin çünkü 5s ve 6 lar son güncellemelerini aldı 12 yi görmezler büyük ihtimal. İlk ios 11 kurup cihazda '' Hiçbir sorun yok performans düşüşü yok'' diye forumda mesajlar görüyorum o arkadaşlarımıza şu cevabı vermek istiyorum cihazınıza yazılım ilk yüklediğinizde gerekli gereksiz önbellek dosyaları temizleniyor ama bir kaç gün kullandıktan sonra önbellekler dolmaya başlayınca kısmi bir ağır çalışma gözükecektir. Ayrıca ios 11 2 gb ramlı cihazlarda şuanda sorunsuz kusursuz şekilde çalışıyor. 5s ve 6 larda performans düşüşü var pil durumunda da bir düşüş var fakat öyle günlük kullanımda anlaşılacak kadar değil. Şuanda ios 10 imzaları açık bir kaç güne kalmaz imzalar kapanır, ios 11 güncellemeleri alır ve apple'ın yapacağı şu performans sorunlarını lag fps düşmelerini güncellemeler ile düzeltecek bir yandanda pil performansı her sürümde olduğu gibi ilerde ki güncellemeler de illaki düşürecek. Bu düşüklük yeni cihazlarda çok çok az bir düşüş yaratacaktır fakat 5s ve 6 gibi cihazlarda gözle görülür bir fark olacaktır. Apple yazılım çıkarır ilk sürümde hep lag fps düşüşleri ufak tefek takılmalar olur ama şarj süresi bir önceki sürümle aynı olur çünkü insanlarda ki mantık şu '' Yeni sürüm pil performansı aynı ufak takılmalar var ilerde ki güncellemelerle düzelir bende cihazımı mis gibi kullanırım'' öyle bir dünya yok arkadaşlar. İos 10'da yine aynı durum oldu 11 de yine aynısı olacak.
    SE 6s iki cihazda şuan kullanımda hiçbir sorun yok bizzat test ettim ve forumlardaki internet üzerindeki tüm göz önüne çıkan sorunların %90'nı bende olmadı tek bir sorun şu fotoğraf geçişlerindeki ufak bir takılma sorunu (ayrıca güncellemeler ota üzerinden yani ıtunes kullanmadan yaptım)
    SE cihazda şarj yine aynı ios 10 ile tek bi şarj sorunu var pp storedan bir şey indirirken şarj su gibi gidiyor ayrıca ar uygulamaları da şarjı su gibi içiyor optimize gelecektir güncellemeler de. Uygulama açılışlarında ufak bi takılma oluyor ama uygulamayı kapatıp tekrar girişte aynı sorun olmuyor. Bunlar ilerde düzelecektir.

    Sonuç olarak 1 gb ramlı cihazlar ios 11 ile yavaşlık var. Bilinçli iphone 5s 6 kullanıcıları cihazlarını güncellemezler. 5s ve 6 cihazlar ios 10 ile 2 sene rahat yine götürür ama ios 11 ile 1 sene belki.

    1 gb ram olan cihazlar hariç diğer tüm cihazlar sorunsuz sıkıntısız şekilde çalışıyorlar. Acaba yüklemeliyim mi performans düşer mi ? diye soran arkadaşların performansdan hariç acaba yeni ios 11 animasyonları şaçma sapan wifi durumu gibi özelliklere acaba sabredebilecekmiyim bu soruyu sormaları lazım. Wifi durumu asla düzelmeyecektir bunu apple bir özellik olarak getirdi düzelteceğini sanmıyorum lte açmayı eklediler ama wifi kapatmayı kaldırdılar.

    İos 11 ilk yayınlandığı günden bu güne kadar test ettim benlik bir sistem değil androide yaklaşmışlardı şimdi iyice android oldu yazılım animasyonlar, bildirim merkezi felan filan berbat benim için şuan ios 10 kurulumunu yapıyorum profili yükleyip güncellemeleride kapatıp SE cihazımın keyfini çıkarırım. Belki ilerde ios 10.3.3 sürümüne jailbreak gelir daha güzel olur ama ios 11 benim için bir sistem değil.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.