Şimdi Ara

Inverter Teknolojili Klimanın Güç Ölçümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Baslıkta da belirttiğim gibi bir ders projesi için inverter teknoloji klimaların gün içerisinde çektiği gücü ölçüp bilgisayar ortamına aktarmam lazım.
    Biliyorsunuz ki inverter teknoloji klimalar normal klimalara nazaran çalışma sistemı farklıdır ve harcadığı güç, çalışmasına bağlı olarak gün içerisinde sürekli değişiyor.Hocamın benden istediği çektiği gücü ölçüp bilgisayara aktarmam.
    Bunun için önce akım ve gerilim ölçer devreleri kullanmayı planlıyorum.Aklımda akım trafosu devresi ile akımı buldurmak, gerilim algılama devresi ile de gerilimi buldurup arduıno ile pc ortamına yansıtmak.Devreleri birşekilde halledeceğimi düşünüyorum fakat işin bilgisayara aktarma kısmında.yazılım konusunda sıkıntı çekeceğimi düsünüyorum.Herhangi bir şekilde yardımcı olmak isteyen, onerisi tavsiyesi olan var mıdır acaba? ya da daha farklı bir method uygulayarak ölçebilir miyim? yardımcı olursanız sevınırım:)







  • Hazır bir donanım olacak ama şebeke analizorleri var piyasada.
    Biraz karıştırdım entes marka 500 civarı PC bağlantısı var yazılımı var. Gün gün saat saat istediğiniz datayi kaydedebilir izleyebilirsiniz.
    Tabiki en güzeli hazır ürün kullanmadan yapmak ama odevin amacı güç analizimi yoksa ölçecek donanım hazırlamak mi bilmedigim için fikir olması için yazdim
  • cakin kullanıcısına yanıt
    Odevin amacı hem ölçecek donanımı hazırlayarak güc analizi yapmak yanı ikisini de ben yapacağım.
    Evet ilk baktıklarım hazır güç analizörleri oldu dediğiniz gibi fluke, entes marka analizörler mevcut fakat gücü algılayan devreyı bizzat benım kurmam gerekiyor.Bunu da arduino yardımıyla akım/gerilim algılama devresiyle akım gerilimi buldurup arduınoda kodlayarak gücü hesaplamak dolayısıyla da klimanın çektiği gücü bulmus olacağım diye düsünüyorum fakat farklı önerisi olanlar ve ya suanki düsündüğüme ekleme yapmak isteyenler var mıdır diye yazmıstım.


    Elimde arduino uno var bu iş için yeterli midir? cunku yuksek dolaylarla gerilim ve 20-30 A skalasında akım ölçümü yapacağım.Tavsiyelerinize açığım
  • cakin kullanıcısına yanıt
    Modülü inceledim.Ölçebileceği akım, gerilim ve güç seviyesi aralıkları tam da istediğim gibi.Fakat çalışma frekansı 45-65 Hz.Inverter klimalar çalışırken set edilen değere gelmeye yakın frekans düşürüyorlar ve ya başlarda set edilen değerlere ulaşmak için kompresör frekansı arttırarak 70 civarı değerlere ulasabiliyor.Peki klimanın bu frekans değerleri kendi içinde midir yani ölçümümü etkiler mi sonuçta şebeke frekansı 50 Hz.Buradaki 45-65 aralığı şebeke frekansı için midir? Ölçümü klimanın bağlı oldugu sigortadan olcmeyi dusunuyorum.
  • burakaga21 B kullanıcısına yanıt
    Şebeke frekansı 50hz
    Frekans kontrolü motorun yani kompresörün çalışması ile ilgili.
    Ölçüm sonucunu etkilemez. Hangi frekansta çalışırsa calissin sebeke değerleri olan 220-380 50 Hz değerlerini baz alacaksınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.