Şimdi Ara

İnverter Kliması Olanlar Bu Anket Katılın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar havaların soğumaya başlamasıyla herkes daha net cevap yazabilecektir.Konuya uygun yorumlara devam edelim. Sağolun var olun...
  • Mıtsubishy Havy
    12000 btu ınverter
    22 metre kare salon
    yalıtım süper
    ara kat
    28 tl civarı geliyordu 16-20 saat arası çalışıyor soguklarda ve sıcaklarda gelen fatura 75-80 arası
  • Hitachi 14000 btu japon ınverter oda 14 metre kare 4 sene oldu sanırım süper memnunum,

yazında kışında mükemmel

33 gelen faturam klima çalışınca 85 civarı geliyor, yaz ve kışın en civcivli zamanında 24 saat çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

quote:

Orijinalden alıntı: biuu

1) Mitsubishi H.I.L. Standart İnverter Srk25-zj 9000 btu.
    2) İlk Ay Kullanım miktarı her gün 23.00-11.00 arası,12 saat(yatak odası)
    3) Gece çalışan buzdolabı dahil günde 4 kw harcıyor 4x272= 1,08 tl günlük => 32 Tl aylık, gelen fatura 80 TL.

günlük 12 saat kullanımda 4kw'mı harcıyor klima,hesabı anlayamadım ben gece çalışan buzdolabı dahil 4kw ne oluyor,klima tek başına 4kw'mı harcıyor 12 saatte birde şu 272 değeri nedir onuda anlamadım hesapta bir yanlışlık var.

Karışık gibi görünse de aslında basit.

Klima sadece gece açılıyor. Sabaha kadar ısıtma yapıyor.

O saatlerde evde çalışan iki alet var. Biri malum buzdolabı diğeri de klima. Gece saate bakıyorum. birde uyanıp klimayı kapattığım saatte saate bakıyorum. Genelde 4 kw etkiliyor.

12 saatlik dilimde klima ve buzdolabı toplam 4 kw harcıyor. Buzdolabını kapatıp değer söyleme imkanım olmadığı için birleşik verdim.

Elektriği kw ını 27,2 kr olduğu söyleniyor. 4 ile 27 kr çarpılınca 1 tl gibi günlük harcama ortaya çıkıyor.

• baba sen bu hesabı yanlış yapıyor olma toplamda gelen fatura 80tl demişsin,buzdolabı ve klima 4kw harcıyor demişsin şöyle yapalım senin klima minumumda kaç watt yakıyor 270watt'mış 12 saatte 3,24kw yapar ama aslında yapmaz klima ortamı ısıtmak için ilk 30 yada 1 dakika tam güçte çalışsa 30dk için 680waat 1 saat için 1,36kw yapar ekle 3kw'ın üstüne 3,650 yada 4,36kw yapar(sayıları yuvarladım)en az harcadığı klimanın budur sencede acayiplik yokmu bu işte,senin buzdolabı ya elektrik harcamıyor yada saati tersine çeviriyor
  • Bilmiyorum ben okuduğum değeri söyledim. Bence 4kw çok abartı bir değer değil. Ayrıca sizin hesapladığınız 1 saat için 1,36kw da bence çok fazla. High performance de kullanmıyorum ayrıca.

Zaten bu harcama ekim kasım aylarına ait.

Ayrıca http://forum.donanimhaber.com/m_42983164/mpage_1/f_/key_//tm.htm linki ile açmış olduğum konuda. Klimanın çok fazla start stop yapmasından şikayetçi idim. Neredeyse tüm gece 5-10 dk da bir dış ünite stop ediyordu.

Bu da set değerini çabuk yakaladığını ve fazla ısı kaybı olmadığını gösteriyor.

Makinenin çok kez start stop yapması belki bu değeri düşüren etkendir.

Klima bu gece 25 de çalıştı. Ve bir kere stop etti (farkettiğim). Havalar biraz daha soğudu bu gün bir kere daha sayaca bakayım. Sonuçta bir değişme var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 22 Kasım 2010; 9:27:08 >

• ya hocam ben sana minimum değeri söyledim durk kalk yapınca işin rengi değişir fazla elektrik harcar,benim klimada sürekli kendini kapatıyordu 1 ayda 24 saat 80tl falan geldi faturaya ek,senin klima az yakıyor olabilir doğruda ilk açışta tam yükte çalışır buda senin kliman için 1,36kw oluyor,hadi klima az harcıyorda buzdolabı ne harcıyor o hiç harcamıyormu buzdolabı 12 saatte 2kw harcar,o zamanda klima 2kw harcamış olur buda imkansız senin kliman için
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

ya hocam ben sana minimum değeri söyledim durk kalk yapınca işin rengi değişir fazla elektrik harcar,benim klimada sürekli kendini kapatıyordu 1 ayda 24 saat 80tl falan geldi faturaya ek,senin klima az yakıyor olabilir doğruda ilk açışta tam yükte çalışır buda senin kliman için 1,36kw oluyor,hadi klima az harcıyorda buzdolabı ne harcıyor o hiç harcamıyormu buzdolabı 12 saatte 2kw harcar,o zamanda klima 2kw harcamış olur buda imkansız senin kliman için

Buzdolabı 12 saatte 2 kw harcarsa yanarız yahu. Tek başına 30 tl harcar o zaman. Vallahi atarım o dolabı :D

Olabilir belki hata yapmışımdır, ben bu gece birdaha bakayım sayaca. Yarın değeri yazarım.
  • benim elektrik faturam evde kimse olmazken 35tl falan geliyordu sabah 9 akşam 10 evde kimse yok,klima yok sadece buzdolabı çalışıyor 1 kaç saat tv çalışıyordu sen düşün ne kadar harcadığını
  • Merhaba ben bir gun boyunca buzdolabımı prize takılan wattmetre ile test etmiştim 24 saatte 2 KW elektrik harcamıstı yaz sonuydu havalar sıcakken... 12 saatte 1 kw tan daha aşağı yakabilir bu aralar not: Arceliğin 5-6 sene önceki orta nofrostlarındandır

Wattmetreyi klimaya bağladım gece 520 watt / saat harcama yapıyor ortalama, izolasyon yok çatı yok en üst kat içerisi 25'e ayarlıyken dışarısı 10 derecelerdeyken mekan 28 m² burada fan hızı 2 deyken hiç iç ünite durmuyor, fakat daha fazla fan hızını arttırırsam iç ünite mecburen durmak zorunda kalıyor, tüketimi biraz daha düşürebilirm şahsen ama o zamanda acayip bir rüzgar etkisi oluşuyor bunuda ben sevmiyorum...

biuu arkadasımız 15 m² yatak odasında kullanıyor set değerleri nedir, izolasyon durumu nedir bilemem ama 12 saat 4 kw buzdolabıyla birlikte harika diyorum inanmak güç olsada ben şahsen bu havalarda normal,olabilir diyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 22 Kasım 2010; 22:20:03 >

• Buzdolabı 3 senelik arçelik nofrost.

Klima Set değeri 24-25 derece.

İnverter Kliması Olanlar Bu Anket Katılın

Oda krokisi bu. Evim zemin kat. Yan odada kömür sobası yanıyor. Üst katımda kömür sobası yanıyor.

4kw yaktığı günler 10 ekim ile 16 ekim arası. O aralar hava serin gidiyordu. Günlük 12 kw ile 14 kw bir harcamam söz konusu idi. Hergün böyle gidince not etmeyi bırakmıştım.

Bu tarihler arasında sadece 12 ekimde 6 kw yakmış.

Amacım "aaa mit. harika yakıyormuş" dedirtip reklam yapmak değil. Bu sektörle yakından uzaktan işim olmaz.

Sadece kaydettiğim değerleri paylaştım sakın yanlış anlaşılmasın.

Klimaların ne yaktığı sonbaharın bittiği bugünlerde belli olur zaten.

• klimam ınverter 12 butu

normalde 35 klimalı yaşamda ise 24 saat çalışma ile 55
  • Evet bugünün ölçüm sonucu.

klima set değeri 25 derece 3d akıllı mod

gece yatmadan 10 dk öne açtım (23:00)saat: 2786.5 idi
    Sabah işe giderken(08.00) 2790.9 idi
    Saat 11.00 de klimayı kapatıp baktırdım. saat: 2792.3 müş.

Bu 12 saatlik dilimde buzdolabı, arasıra açılan lavabo koridor ışıkları ile 5.8 kw harcamışız. Ayrıca 08.15te elektrikli termosifondan 2dk saçımı yıkadım.

Çok önemli değil ama saat 15.30 da benim baktığım saat 2794.3 dü. Bu ara klima tabiki kapalı. Sadece evin harcadığı rakam 4.5 saatte 2kw.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.