a101 veya bimde kasiyer olman en hayırlısı ise (ki bilemeyiz dediğim gibi) daha kötülerini düşünebiliyor musun :? yatalak kalmak veya kötü yollara düşmek vsvs 'küçük çocuk ölümlerinin sayısı her geçen gün artıyor' büyük bi yalan mesela, hem türkiyede hem dünyada çocuk ölümleri sayısı azalmakta, şu anda depresyonundan dolayı belki dünyayı rezil berbat biryer olarak görüyorsun ama ciddi bakmamız lazım, intihar eden kişi sayısı artıyor bunuda anlayabiliyorum çünkü dediğim gibi senin geçtiğin yollardan birebir geçtim bende böyle düşünüyordum bende intiharı düşündüm eğer inanmayacaksan ve inancını kaybettiysen düşün tart bak istersen inanma, dediklerim çok birşey değiştiremez ben internetteki bir yabancıyım şayet: intiharı düşünmek farklı birşey, dua sana mucize vermez dua şeker olmadan tatlı yapmaz, yoksa herkes yarın dünya benim olsun der uyur uyandığında olmadıysa eee hani oluyordu demeli ayrıca şükür etmeyi yerinde beklemekle karıştırıyorsun,harbiden ölüm dışındaki birsürü şeye çözüm var ama sen ben bilemeyiz, bunu bilen allah evrenin her atomunun yaratıcısı, vücudumuzdaki ve evrendeki mükkemel kaosun yaratıcısı.dua ederken çalışmak inançla namaz ile şu anki hayatının sağlığın,şu ana kadar gidebilcek milyarlarca kötü şeyin kötü gitmemesine şükür etmek gibi şeyler yapılır. bunlar yapılırken fan ile serinlerken klimayı hedefler ve fan varlığına şükür edilir klimaya dua edilir, yaradan bilir o klima sana hayırlı mı değil mi, o klima yerine hayırlısına dua etmek daha mantıklı tabii ayrıca saygısızlık falan değil anlıyorum seni,şu fightclubdaki sahne gibisin(biz tanrını sevilmeyen evlatlarıyız) bende tam olarak öyleydim rasyonel kanıtı ancak sen bulabilirsin bizde görmene yardım edebiliriz etrafına bakın ve istediklerini yaz, konuşmak istersen söyle buradayım/ız |