Şimdi Ara

Interrail icin Schengen Vizesi hakkinda.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Bu yaz interraile çıkıyorum, uçakla İsveç'e geçip oradan başlatacağım. Fakat Schengen vizesi hakkında hiçbir bilgim yok ve internetteki bilgiler de cok bulanık. Sorularıma cevap verebilecek, özellikle interrail yapmis arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Birkaç sorum olacak oncelikle.

1-) İnternetteki belgelere baktım fakat pek bir bilgi elde edemedim. Vize için gerekli olan maddi durumu tasdik edebileceğim belgeler nelerdir? Yani konsolosluğun istediği maaş bordrosu ya da hesap dökümü gibi belgeler için neler götürmeliyim? Ev tapusu falan demiş birisi, bu doğru mudur?
    2-) Ogrenciyim, vize alırken konsolosluk ogrenci belgeme ihtiyac duyacak mı ?
    3-) Bir Schengen vizesi ile birden cok Schengen alanındaki ülkeden geçebilir miyim? Bunun için ayrı bir şey yapmam gerekiyor mü ya da konsolosluğa bunu belirtmem gerekiyor mu?
    4-) Eskisehirdeyim ve vize işlemleri için Ankara'ya gideceğim. Bu işlemler ortalama kaç gün sürer ve birden fazla sefer Ankara'ya gitmem gerekebilir mı ?
    5-) saglık sigortasindan bahsedilmiş. Bu bildigimiz ak sigorta gibi şirketlerden alacağım saglık sigortası mıdır? Kaç günlük ya da aylık yaptırmalıyım? Bunun ortalama fiyatı nedir?
    6-) Konsolosluk randevu ile çalışıyormuş sanırım. Elimi kolumu sallaya sallaya gidip kapıda mı rezervasyon yaptırıp bekleyeceğim yoksa telefon ya da İnternet aracılığıyla mı rezervasyonumu yaptırıp gunü geldiginde gideceğim ?
    7-) Kabataslak düşünürsek, sigortadir, randevudur, vize harcidir, toplam ne kadara patlar?
    8-) Hesabımda 1 aylık gezi için 1500-2000€ civarı bir para olacak, bu onları tatmin eder mı? Yetersiz bulunma ihtimali var mıdır?
    9-) Vize işlemleri sırasında uçak veya interrail tren biletini istiyorlar mı? Biletlerimi vize çıktıktan sonra mı almam lazım?
    10-) Birden fazla ülkeyi gezeceğim için hostel veya couchsurfing türü konaklama türlerinden yararlanacağım. İşlem sırasında benden hostel/otel rezervasyon bilgileri falan isteyecekler mı? isteyeceklerse bunun için nasıl bir yol izlemem lazım?

Kusura bakmayın biraz fazla oldu ama zamaninizi ayırıp beni aydinlatabilirseniz cok mutlu olurum. Aklıma takılan başka soru olursa ekleyeceğim.

Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• benim pasaport var hacı sen hiç uğraşma bunlarla parayı yolla yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müendiz42

benim pasaport var hacı sen hiç uğraşma bunlarla parayı yolla yeter

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere konsolosluğu bir arayacaksın :) Durumu izah edip yardım isteyeceksin.
    Ayrıntılı bilgim yok ama bildiklerimi paylaşayım, ilave edenler olur belki.

- Sağlık sigortası orada geçireceğin süreyi kapsamalı, aylık 60 euro gibi bi para düşünebilirsin.
    - Vize başvurusunda değil de pasaportta öğrenci belgen işe yarayacak asıl, ama vizeye giderken sen zaten ne belgen varsa götür yanında.Memuruna göre çok farklı senaryolar çıkabiliyor..
    - Sen 1 ay için bankada 2000 euro göster, ne tapu ne bordro hiçbirşey istemezler hatta işin baya garanti olur.
    - Schengen'i herhangi 1 ülke için bir kere aldın mı , şuraya gidicem buraya gidicem diye belirtmene gerek yok. İstediğin schengen ülkesine girip çıkabilirsin.
    - Sigorta+vize harcı+ randevu = yaklaşık 400 lira
    - Konsolosluğa randevun olmadan gidemezsin.Randevuda tuzlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: henhen

Bir kere konsolosluğu bir arayacaksın :) Durumu izah edip yardım isteyeceksin.
    Ayrıntılı bilgim yok ama bildiklerimi paylaşayım, ilave edenler olur belki.

- Sağlık sigortası orada geçireceğin süreyi kapsamalı, aylık 60 euro gibi bi para düşünebilirsin.
    - Vize başvurusunda değil de pasaportta öğrenci belgen işe yarayacak asıl, ama vizeye giderken sen zaten ne belgen varsa götür yanında.Memuruna göre çok farklı senaryolar çıkabiliyor..
    - Sen 1 ay için bankada 2000 euro göster, ne tapu ne bordro hiçbirşey istemezler hatta işin baya garanti olur.
    - Schengen'i herhangi 1 ülke için bir kere aldın mı , şuraya gidicem buraya gidicem diye belirtmene gerek yok. İstediğin schengen ülkesine girip çıkabilirsin.
    - Sigorta+vize harcı+ randevu = yaklaşık 400 lira
    - Konsolosluğa randevun olmadan gidemezsin.Randevuda tuzlu.

Teşekkür ederim, göz önünde bulunduracağım. Pasaportum hazır aslında, tek vizem kaldı.

İlave edecek var mi acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SCHENGEN VİZESİ YARDIM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.