Şimdi Ara

İnternetten silinmek artık daha kolay: İşte Google'ın yeni gizlilik araçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternetten silinmek artık daha kolay: İşte Google'ın yeni gizlilik araçları
    Google, kullanıcıların kendileriyle ilgili sonuçları bulmasını ve kaldırmasını kolaylaştırdığını, aynı zamanda müstehcen resimlerle ilgili sonuçların aramada gösterilmemesi için politikalarını güncellediğini duyurdu. Bu, kullanıcıların artık cep telefonları üzerinden daha fazla gizlilik ve güvenlik araçlarına erişebildiği anlamına geliyor.



    Ayrıca Bkz.Google Chrome'a büyük değişiklikler geliyor: İşte yeni özellikler



    Google kişiye özel güvenlik bildirimi gönderecek





    Google, artık aramalarda kişinin iletişim bilgileri gibi özel bilgilerini çıkaran web sitelerini tespit ettiğinde kullanıcıyı anlık bildirimle bildirecek. Yeni kontrol paneli, Google’ın geçen yıl kullanıma sunduğu “Sizinle ilgili sonuçlar” aracını temel alıyor ve telefon numarası, ev adresi, e-posta adresi gibi özel bilgilerin arama sonuçlarından çıkarılması işlemini kolaylaştırıyor.



    Kullanıcılar, hemen her bilginin internete düştüğü dönemde özel bilgilerine rastlaması durumunda Google’dan hızlı bir şekilde kaldırılması talebinde bulunabilecek. Bu araca Google uygulaması üzerinden erişilebiliyor ancak şu anda yalnızca Amerika’daki kullanıcılara açık ve İngilizce olarak kullanılabiliyor. Google, yakında daha fazla ülkeye açılacağını, dil desteğinin artırılacağını da belirtti.



    Uygunsuz içerikler varsayılan olarak bulanıklaştırılacak



    İnternetten silinmek artık daha kolay: İşte Google'ın yeni gizlilik araçları
    Google, artık aramalarda yetişkinlere yönelik ve şiddet içeren görsel içerikler gibi uygunsuz görüntüleri varsayılan olarak bulanıklaştıracak. Yeni Güvenli Arama bulanıklaştırma ayarı, bu ay içinde dünya genelinde kullanıma açılacak. Ebeveyn veya okul ağı yöneticisi güvenli aramayı kilitlemediği sürece ayarlar düzenlenebilecek ve kapatılabilecek. Buna ek olarak, Google family link veya Google ebeveyn denetimleri aramasıyla ebeveyn kontrollerine hızlıca ulaşılabilecek.




    Kaynak:https://blog.google/products/search/new-privacy-tools/







  • Gizlilik, hem de Google sayeside; neredeyse imkansıza yakın bir olay ve sadece yanıtmak amaçlı, göstermelik...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.