Şimdi Ara

İNTERNETE GİREMİYORUM!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar internete giremiyorum bazen giriş sayfasını açıyor ama sonra web sayfası görüntülenemiyor diyor bağlantı sorunlarını tanımla dediğimde "winsock" sorunu diyor ne kadar uğraştımsa olmadı lütfen yardım edin

• XP CD'sinden Support Tools'u kur. Ondan sonra DOS konsolunda netdiag /test:winsock /v ibaresini gir. Bu WinSock modülünü test edecek. Muhtemelen WinSock göçmüş. Ondan sonra registry'e gel oradan HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Winsock sekmesini bul ve sil. Hemen altında yine HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Winsock2 olması lazım, onu da sil. Ardından yeniden başlat sistemi.

Tabii bundan sonra TCP/IP protokollerini tekrar kurman lazım. Bunun için Ağ Bağlantıları Sağtık > Özellikler > Bağlantı üzerine sağtık > Özellikler -yine- > Yükle > Protokol > Ekle > Buradan sonra XP CD'si lazım. CD'yi tak. CD'den nettcpip.inf dosyasını bul > Tamam. Yeniden başlat.

Not: Yukarıdaki işlemler kısmen sakattır. İşlem esnasında olabilecek -hata nedeniyle- sorunlardan mesul değilim.
    Not2: Protokol değişimi nedeniyle bazı yazılımlar arıza çıkarabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.