Şimdi Ara

İnternete bağlanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Harddiskim bozuk olduğu için usb ye boot edip kullanıyorum. Ağa bağlanıyorum ilk 3-4 sn google dan arama yapıyoum sonra hiç bir site açılmıyor . Sürekli yüklüyor enson problem loading page hatası veriyor. Hala da ağa bağlı gözüküyorum. Aynı ağ da windows tayken sorun yoktu ama hem ubuntu da hemde mintte aynı hatayı alıyorum . Var mı bir çözümü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tall Man

Harddiskim bozuk olduğu için usb ye boot edip kullanıyorum. Ağa bağlanıyorum ilk 3-4 sn google dan arama yapıyoum sonra hiç bir site açılmıyor . Sürekli yüklüyor enson problem loading page hatası veriyor. Hala da ağa bağlı gözüküyorum. Aynı ağ da windows tayken sorun yoktu ama hem ubuntu da hemde mintte aynı hatayı alıyorum . Var mı bir çözümü?

Ethernet mi wifi bağlantısı mı? USB veya flash disk sıkıntısı da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uisik34

quote:

Orijinalden alıntı: Tall Man

Harddiskim bozuk olduğu için usb ye boot edip kullanıyorum. Ağa bağlanıyorum ilk 3-4 sn google dan arama yapıyoum sonra hiç bir site açılmıyor . Sürekli yüklüyor enson problem loading page hatası veriyor. Hala da ağa bağlı gözüküyorum. Aynı ağ da windows tayken sorun yoktu ama hem ubuntu da hemde mintte aynı hatayı alıyorum . Var mı bir çözümü?

Ethernet mi wifi bağlantısı mı? USB veya flash disk sıkıntısı da olabilir.

Wifi . İki farklı usb de denedim sonuç aynı . 8 gb lık usb ye kurabileceğim bir Windows surumu var mıdır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım özellikleriniz nedir? Çok eski ise daha light bir sürüm bakın puppy gibi

• lınux için konuşuyorum

Modeminizin kablosuz ağ güvenlik ayarları bölümüne gidin.

WPA/WPA2 Group Key Update Period 0 (Kapalı) ise değeri 86400 ile değiştirip kaydedin.

Modemi/Routerı yeniden başlatın.

İnternete bağlanamıyorum
  • Ayrıca wifi deaktif edip kablolu bağlantı ile kitlenme takılma sorunun devam edip etmediğine bakın. Donanım özellikleriniz yetersiz veya wifi card sorunlu olabilir.

• Kablosuz ağ cihazınız ile ilgili olarak, uçbirimi/terminali açınız ve aşağıdaki komutu kopyalayıp uçbirime yapıştırınız. Giriş tuşu ile uçbirimdeki bu komutu çalıştırıp, ürettiği çıktıyı foruma yapıştırınız.

lspci -nnk | grep -iA2 net
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pttcell İnternete Bağlanamama
    11 yıl önce açıldı
    MODEM ARAYÜZÜNE GİREMİYORUM
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Komut Adı                   İşlevi 

cat /etc/lsb-release İşletim sistemini ve sürüm bilgisini görüntüler.

uname -a Çekirdek sürümü ve işlemci mimarisini görüntüler.

lspci Bilgisyarda bulunan pci aygıtları görüntüler.

lsusb Bilgisyarda bulunan USB birimleri görüntüler.

rfkill list Kablosuz bağlantı bilgilerini görüntüler.

sudo lshw -C network Ağ bilgileri ve donanım özelliklerini görüntüler.

ifconfig Ağın arayüzlerini görüntüler

iwconfig Kablosuz ağın yapılandırma bilgilerini görüntüler.

iwlist scanning Algılanan kablosuz ağlarla ilgili çeşitli bilgileri gösterir

lsmod Yüklü modülleri(sürücüleri) listeler.

dmesg Çekirdekten gelen durum ve sürücü mesajlarını görüntüler.

dmesg | tail "dmesg" mesajlarının son kısımlarını görüntüler.

bir çıktı istenecekse tamamı istenmeli ve kontrol edilmeli

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1436667&page=3&p=9394915#post9394915

bu çözümlenmiş bir sonuç yabancı ubuntu formunda burdakileri denemenizi tavsiye ederim

takıldığınız yer olursa yardımcı olmaya çalışırım bilgim dahilinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghots3427 -- 5 Haziran 2015; 16:42:37 >

• Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar . En kısa sürede hepsini deneyip sonucu yazarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.