Şimdi Ara

Internet uzerinden TV izlemek icin hos bir web sitesi yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yurtdisinda yasiyorum,malum turk televizyonlarini izlemek istedigimde bunu internet uzerinde gerceklestiriyorum.Herkesin de malumu olan ve google dan arama yapildiginda da bulunabilecek birkac iyi site var.Yildiz Tv adi altinda bir internet sitesi var (son zamanlarda site ile ilgilenen olmadigi icin yayinlari bozuldu) oradan yayin yapan kanallari izlemek hos ve goruntu kalitesi de fena degil,ustelik 10 max gunluk olmak uzrere tum tv'lerin 24 saatlik yayinlarini istedigin zaman geriye alip izleyebiliyorsun.Ne tur bir sistem kullandiklari hakkinda hicbir fikrim yok,hos web tasarimi hakkinda da hicbir fikrim yok ama ogrenmek istediklerime gelince son zamanlarda tv izlemekte zorluk cektigim icin;

* Kafamda bir host alip bir internet sitesi acmak var (tabi cok guzel bir web tasarim ile,flash olursa fena olmaz),
    * Siteye bazi uyelik isteyen sitelerin yaptigi gibi facebook profili uzerinden uyelik yapilarak izlenebilmesi,
    * Canli izlenen kanallarin altinda kucuk bir yorum yazma kutusu bulunmasi,
    * Gerekirse sitenin tutulmasi sonunda ufak bir meblag ucret odenerek uye olunmasi,
    * Kesinlikle kesintisiz kaliteli yayin yapilmasi (hd kanallar icin hd yayin yapilmasi)
    * Yukarida bahsettigim Yildiz Tv gibi belli bir sure yayin yaptigim tum kanallarin 24 saat kesintisiz arsivinin olmasi,

Bu bahsettigim aklimdan gecen basliklardan sadece ve sadece birkaci inanin,daha sorup ogrenecek cok sey var ama burada onemli olan bu dusuncelerimden once ogrenmem gereken ana soru bu yayinlarin nasil yapilacak olmasi...

Bu konuyu tartisip benim gibi dusunenlerle tanismak istiyorum,hatta anlayan bilen birileriyle amator ruh ve heyecan ile calismak isterim egerki kosullar uyar ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.kara -- 4 Ekim 2011; 22:35:08 >

• Minimum 300bin - 500bin TL'lik bütçeli bir yatırımdır. Amatör ruhlu yapılacak bir iş kesinlikle değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERPmühendisi

Minimum 300bin - 500bin TL'lik bütçeli bir yatırımdır. Amatör ruhlu yapılacak bir iş kesinlikle değildir.

gercekten bu kadar buyuk bir butceden bahsediyorsak ben tum sorularimi geri aliyorum
  • 500 bin TL olmasa bile, hakikaten HD yayın yapmak çok büyük maliyetler gerektirir.. ERPmühendisi' nin de dediği gibi, amatör yapılabilecek bir proje değil. Sağlam yatırımcılar lazım.. Ki o yatırımcılar da maliyet faktörünü görüp (Kâr/Maliyet); para yatırmazlar bu işe :)
  • hat ve depolama maaliyetleri çok yüksek olacaktır. 24 saatlik kanalların yayınlarını depolamak çok ciddi bir yük.
    300 500 bin olmasa bile bu paralara yakın olacaktır maaliyetler:)
  • Sehir Firsati ilk girdiginde sadece google adwordse ayda 150 bin tl harciyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • desenize o yuzden pek benim bahsettigim sekilde bir site yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERPmühendisi

Sehir Firsati ilk girdiginde sadece google adwordse ayda 150 bin tl harciyordu.

İşin marketing boyutunu göz önüne almamıştık biz. :) Zaten maliyeti hayli yüksek olacağından; gerçekleşmeyecek bir projenin pazarlamasına da gerek yok :P
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.