Şimdi Ara

İnternet Kutusu Fiber/Vdsl/Adsl Taahhütsüz (100 Mbps 99,90 / 250 Mbps 159,90 TL ) (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.142
Cevap
75
Favori
175.659
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
127 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Modem kita bedeli dahil ücret değil miydi bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _EngiN_ kullanıcısına yanıt

değildi

• malatyadan kullanan var mı? hangi alt yapı acaba, bir de modem veriyor mu fiber için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebetosu -- 1 Ocak 2023; 12:56:17 >
  • zebetosu Z kullanıcısına yanıt
    Telekom alt yapısı neyse onu kullanır bu firma. Sitelerinden bakabilirsin. Fiber için modem vermesi ve kira alması zorunlu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zebetosu Z kullanıcısına yanıt
    VDSL olarak kullanıyorum. Ping testi yapmamı istediğiniz yerler varsa özel mesajla iletin bakayım.

• Arkadaşlar bu fiber altyapıda 20 tl modem kiralama bedeli konusunda CİMER üzerinden Ulaştırma Bakanlığına yazın. Onlar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna iletecekler. DSL hizmetlerde yokken fiber hizmetlerde modem kullandırma zorunluluğu Türk Telekom'un yasal boşluktan faydalanarak yaptığı bir uygulama. En azından belirli bir süre sonra modemin bize ait olması lazım ama ona da yanaşmıyorlar.

Şu anda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bu durumu ve fiber tarifeleri içeren düzenlemeyi yapma aşamasında (Ben de CİMER üzerinden Aralık ayında yaptığım bilgi edinme başvurusu vesilesiyle öğrendim). Özellikle elinizde modem varsa ve TT modem verdiği için elinizdeki çöp olduysa ya da bu 20 tl yüzünden hızınızı düşürdüyseniz ya da yükseltmekten vazgeçtiyseniz mağduriyetinizi CİMER üzerinden yazın. Yeterli kamuoyu baskısı olursa devlet bu uygulamayı iptal eder hatta TT ye ceza bile verebilir (Adil Kullanım Kotası olayını hatırlayın). Ama sessiz kalırsanız şu anki 20 TL yi de ararız.

İki cümle dahi olsa üşenmeden durumunuzu ve mağduriyetinizi bildirin. Bir mağduriyetiniz olduğunu düşünmüyorsanız bile DSL hizmetleri için olmayan modem kullanım zorunluluğunun fiber için neden olduğu konusunda bilgi almak istediğinizi belirtin. Özellikle seçim döneminde şikayetlere kayıtsız kalamazlar. Benden söylemesi...

• Buyrun örnek bir başvuru metni:

AAA firmasından BBB tarihinden itibaren CCC hızında Türk Telekom altyapısında fiber internet hizmeti almaktayım. Son yapılan zamlarla birlikte fiber internet kapsamında tarafımdan aylık 20 TL modem kullanım ücreti tahsil edilmektedir. Bu tahsilatın elimde kendi modemim olup olmadığına bakılmaksızın yapılacağı ve ücretin Türk Telekom a iletileceği belirtilmiştir. DSL hizmetlerinde olmayan bu zorunlu modem kullanım ücreti uygulamasının ivedilikle sona erdirilmesi ve benzeri zorunlu uygulamaların tekrar hayata geçirilmemesi için Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumunca gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tt fiber var binada. İnternet kutusuna başvurmami tavsiye edermisiniz?

• pemaxs P kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle denemelisin.

• pemaxs P kullanıcısına yanıt

Mutlaka geçin hocam aradaki tek fark fiyat olacak. Hizmet gayet stabil.

• Arkadaşlar aldığınız referanslar yetmedi mi? Biraz daha referans kullandırsanız İK size bedava kullanım veremeyeceği için şirketten hisse vermek zorunda kalacak.

Hala çeşitli sorunlar yaşayan arkadaşlar varken 'kesinlikle, mutlaka' denemelisin olayını bırakın artık.

• İnternet kutusu tam facia zam yaptılar bende

Paketimin 35 Mbit olarak güncellenmesi talebinde bulundum. Teknik personel işlemin yapıldığını 2 dk içerisinde bağlanacağımı faturamı 10 gün içinde ödemem gerektiğini bildirdi. 35mbit 99.90 olarak ayarladı.

20 dk içinde bağlantı gelmeyince tekrar aradım teknik servis hattımın ADSL tanımlandığını geçici olarak buna göre ayar yapmam gerektiğini ama VDSL ayarlarının hemen olmayacağını gün içinde düzeltileceğini iletti.

Bir türlü düzeltmiyorlar VDSL ödeyip ADSL kullanıyorum rezalettt.

• Arayışta olan arkadaşlar 3 aylık geçememe durumunu göze alarak MUTLAKA DENEMELİSİNİZ!

Sorun yaşayanlar olduğu kadar sorunsuz kullananlarda var. Deneyip görmeniz gerek.

Herkes sorun yaşıyor diye bişey yok.

• @Fr.BJK

Bu önerinizin altını şöyle doldurmanızı tavsiye ediyorum. Şu ana kadar 'mutlaka denemelisin' diyerek kaç kişinin sizin referansınızla abone olmasının sağladınız? Sizin referansınızla abone olanlardan kaçı hala İK'da? Yuvarlak konuşmadan, kaçmadan tam rakam verirseniz sözünüzün bir ağırlığı olur. Ben babama, kardeşime bu şekilde kefil olamıyorum.

MUTLAKA DENEMELİSİNİZ dedikten sonra sorun yaşayanlar da var, 3 ay geçmemeyi göze alın demek olmuyor. Madem sorun yaşayanlar var neye dayanarak mutlaka diyebiliyorsunuz?

• @braveheart655

Eğer konuyu aktif olarak takip ediyorsan zaten az çok bilgin vardır.

Ben tavsiye ettiğim hiçbir arkadaşa gözü kapalı geçin demedim demiyorum dememede. "Denemelisiniz" kelimesinden ne anlıyorsun bilmiyorum ama çok net bi kelime. DENEMEK!

Bununla beraber zaten olumsuzluk yaşayan arkadaşların bahsettiklerinide paylaşıyorum. Burda hiçbişey saklamıyorum ben ve benim gibi memnun olan diğer arkadaşlarda.

Ben kendi kullanımlarımdan bahsediyorum ve hiçbir sorun yaşamadığımı iletiyorum. Bunlar nedir PS4 ile online oyun (FIFA ağırlıklı), Şirkete VPN bağlantımın kalitesi ve sorunsuzluğu, IPTV kullanıyorum ve onunla ilgilide hiçbir sıkıntım yok. Diğer kullanımların klasik sosyal medya ve web kullanımı.

Kendi kullanımlarıma ek olarak sorun yaşayan arkadaşlarda olduğunu, özellikle online oyun ile ilgili Ping yüksekliği vs gibi problemler yaşadıklarını söylediklerinide her zaman tavsiye ederken söyledim.

Bende geçerken de bunu bilerek geçtim tavsiye ettiğim herkese de bunu söyledim. Burda her tavsiye ettiğim arkadaşada referans vermedim. Yukarda en son denemelisiniz dediğim arkadaş buyursun yazsın kendisine o tarz bi yaklaşımım olmuş mu yazsın.

Alt yapısı sağlam olan, mevcut ISS de sorun yaşamayan birinin aynı şekilde devam edebilmesi kuvvetle muhtemel. Ha sorun illaki yaşanabilir. Bunu kimse garanti edemez. Ama Internet Kutusu düzeltebilmek adına muhattap bulabildiğin işlem yaptırabildiğin nadir firmalardan. Burda daha nelerini okuduk.

Yinede tüm bunlara rağmen birine tavsiyede bulunuyorsam bu detayları iletip bunları bilerek denemesini olası bi sorunda 3 ay boyunca hat taşıma yapamayacağını da mutlaka söylüyorum. Yok hayır bunlardan hiç bahsedilmedi bizi kandırdın diyen arkadaş varsa da buyursun yazsın.

IK dan önce TurkNet kullanıyordum ve geçiş sonrası asla pişman olmadım. 2-3 defa kullanıcı yoğunluğuna bağlı problemler yaşandığınıda hepimiz biliyoruz zaten.

Sen söyle burda X kişisinin Y kişisine referans vermesinin seni rahatsız eden tarafı nedir? Neden hala bu konu özelinde gelip ona buna laf etme ihtiyacı duyuyorsun? Madem beni engelledin mesajlarımı neden görmezden gelmiyorsun? Görmek istemediğin mesajları özellikle açıp bakıp buna neden mesaj yazma gereği duyuyorsun?

Sen neden bu durumdan bu kadar rahatsız oluyorsun onun bi açıklaması var mı?

Madem sorun yaşayanlar var neden mutlaka deneyin diyorsun demişsin ya geçiş yapan herkes mi sorun yaşadı? Deneyip memnun olan hiç mi yok? Neden mutlaka deneyin diyorum çünkü piyasanın F/P oranı hala en yüksek ISS lerinden biri InternetKutusu. Denemeye değer mi? Bence değer bu çok net.

Senin için öyle değilse de gel burda aksi yönde mesaj yazmaya devam et asla denemeyin de rahatla olur mu?

• Forum konularını 3 yerden takip ediyorum. Telefon, tablet, bilgisayar. Bazen bazılarında çıkış yapılmış oluyor ve misafirden girilmiş olunca ve bu MUTLAKA yazılarını görünce de cevap yazma ihtiyacı hissediyorum MUTLAKA!

Ben defaatle burada temmuz sonundaki olaylardan sonra sorun yaşamadığımı yazıyorum zaten. Ama o kadar kişi sorun yazınca çevremdekilere bile MUTLAKA geçin demiyorum mesela.

Olay f/p ise Poyraz net var mesela. Orada 100 mbps tarifesi 35 TL daha ucuz örneğin. Madem iyi niyetlisiniz ve kriteriniz f/p neden siz oraya geçmiyor ya da insanları oraya yönlendirmiyorsunuz? Forumda herhangi bir İSS firmasından rahatsız olan kim varsa altında sizin mesajınız. Sadece bu konuda değil ki. İK çalışanı olmadığınız da belli. O zaman geriye tek bu referans olayı kalıyor. Siz referans alacaksınız diye insanlar MUTLAKA sizin önerinize uymalı tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheart655 -- 5 Ocak 2023; 14:20:3 >
  • Neyse arkadaşlar, bu insanların niyeti ortada zaten. Fazla muhattap olmaya gerek yok.

Daha önce attığım mesajlarda bahsettiğim fiber modem ücretinden kurtulmak için ortaya koyduğum öneri çerçevesinde BTK'ya CİMER'den başvuru yapmak isteyen olursa aşağıdaki linkten konunun biraz daha detayına ulaşabilir ;)

https://forum.donanimhaber.com/fiberde-modem-kullanim-ucretinden-kurtulmak--154795887

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheart655 -- 5 Ocak 2023; 14:46:16 >
  • Takip ettiğim 2 Internet Kutusu 1 tane de TurkNet zammından kaçanlar konusu var. Onların haricinde hiçbir iss konusunda yazmıyorum takipte etmiyorum.

Kimseyide silah zoruyla bişeylere ikna etmiyorum. Tavsiye ediyorum. Tüm gerçekleri yazıp öneriyorum. İsteyen dener istemeyen denemez. Bu kadar basit.

Madem misafir olarak girince mesajlarımı görüyorsunuz benim mesajlarımla ilgili cevap yazmayın. Siz benle muhattap olmayın bende sizinle. En temizi bu.

Başka ISS konularınada girmiyorum ben bu arada yalan söylemeye gerek yok. Takip ettiğim 2 tane IK konusu var 1 tanede TurkNet zammından kaçanlar konusu. Diğer ISS lerde kim ne yaşamış beni bağlamaz.

• Hem evimde hem dukkanimda internet kutusu kullaniyorum. İkisinde de net gitmis durumda. Musteri hizmetlerine de ulasilamiyor. Var mi su an sikinti yasayan?

• 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.