Şimdi Ara

İnternet Hızını artırmayı engelleyen faktör nedir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet hizmetimi aldığım şirketi arayıp internet hızımı artırmak istediğimi söylediğimde 1 mb hızımın en fazla 2 mb ti desteklediğini söylediler ve 8 mb internet hızı yapmamı engellediler.Telefonda problem olduğu için anlayamadım.O yüzden danışmak istedim.Hattın 8 mb interneti desteklemesi için çerçeve mesafesi mi ne varmış bu tam olarak nedir? Birisi yardımcı olursa sevinirim.Ve ne yapmam gerekir.

• bu konu yıllardır burada tartışılır santrale olan yakınlığın ve telefon hattının kalitesi eskimi yenimi bunlar büyük faktördür
  • Santral ile bulunduğunuz konum arasındaki kablo uzunluğundan bahsediyorlardır. Kutu ile siz yanyana olsanız dahi o kablo kutudan size gelene kadar birçok yeri dolanıyor olabilir. O yüzden kutu ile aramızda 50 metre var gibi fikirlere kapılmayın. Ancak Esenler de dahi ancak 2 Mbit verebildiklerini söylediklerine göre bulunduğunuz yerin altyapısı pek de iyi değil anlaşılan.
  • Bulunduğum yerden ziyade ilk seferde telefon bağlantımızı koparmıştık ve bu yüzden tekrar hat aldığımızda kendimiz bağlamak zorunda kaldık bundan dolayı telefonda hışırtı sesleri var.Bunu kaldırsam internet hızımı artırırmı.Yani kablolamayı baştan yapsam işe yararmı? Ulasilabilir Indirme Hizi : 5100 Kbps lerde dolanıyor.8 mbe kadar internet için bunun en az kaç olması gerekir?

Yardım için teşekkür ederim ayrıca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Santral ile bulunduğunuz konum arasındaki kablo uzunluğundan bahsediyorlardır. Kutu ile siz yanyana olsanız dahi o kablo kutudan size gelene kadar birçok yeri dolanıyor olabilir. O yüzden kutu ile aramızda 50 metre var gibi fikirlere kapılmayın. Ancak Esenler de dahi ancak 2 Mbit verebildiklerini söylediklerine göre bulunduğunuz yerin altyapısı pek de iyi değil anlaşılan.

hocam esenlerde bile 2 mb verıyorlarsa yazık olmus bence ıslerıne gelmıyor yapmak..ben cok kavga ettım ttnettle suan cok guzel bır baglanım var kavga sekıllerı olcak ben samsunun ılcesınde oturyorum ve yuruyerek 2 km ortalama uzaklık merkez santrale kutuya uzaklıgımda 500 mt yoktur yanı 8 mba kadar kullanıyorum 25 gb kotalı ve en kotu download hızım 800 kb desem ınanmassınız belkı... bıraz ustelemek gerekıyor bazen..ıstedıklerınde yapıyorlar...

• Hocam ben koçnet kullanıyorum.Fakat altyapı dediğiniz gibi telekoma ait.Ve kutunun uzaklığı en fazla 50 mt falan.:DD ilk olarak içerdeki problemi halletsem sonra dışarıdakini halledeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feaser

Hocam ben koçnet kullanıyorum.Fakat altyapı dediğiniz gibi telekoma ait.Ve kutunun uzaklığı en fazla 50 mt falan.:DD ilk olarak içerdeki problemi halletsem sonra dışarıdakini halledeceğim.

içerde ne problemı varki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jakla bağlamadığım için hışırtı sesleri var telefonda bunu çözersem belki artabilir.Ulasilabilir Indirme Hizi : 5100 Kbps lerde en az kaç olmalı ?
  • hocam neyı jackla baglamadın telefonumu modemımı zaten splittir mutlaka kullan splitteri değiştir bi bak o baglantıda sorun cıkarıyor bazen onu dıyım köpru atma dırek ana hattan telefona ve modeme hısırtı ondanda olablır ana kabloda boncuk denen parcalar var ondan kullanıp splıtere telefona kablosuyla gırıp ordan telefona obur ucan modeme gırersen hıc bısey olmaz dye dusunuyorum ama gnede hısırtılar ıcerdekı yanlıs baglantı dedım gıbı köprü atmaktan kaynaklıo yada telefon kutusu dısardan kaynaklıo...5100 kbps dedın 51 kb oluyor glıba..gayet kötü bir rakam 51 kb ise dedımı yaparsan randıman alırsın bı dene kablolarında ek ollmasın ama ona dıkkat et he bıde kabloların artı eksi bağlantılarına dikkat et telefonu kulagına koy bak bı ters bagla bırde duz bagla anlatabıldııysem ne mutlu...

• teşekkürler hocam yarın bağlantıları değiştircem birde o şekilde bakcam.rt - 102 modemi bağladım.bu modemden max hıza nasıl bakabilirim.Yani ulaşabileceğim max.hıza.
  • sen bana ınternet baglantı hızını soyle bı ben sana ulasabılcegın maxımum hızı soylım suan zyxel 660 kullanıyorum gayet guzel nkasrdayım suan buranında alt yapısı kotuydu paketım 8 mb 25 gb a kadar olandan 2 haftadır sorunluydu gecen hafta yaptılar adam 2 mb verdı bağlantın kopar ayagı cektı bana dedım sen ver 4 mb sen sağ ben selamet suan 4 mb ten gıryorum onceden 2 tane airties kullandım bırısi dikey 103 tü biriside rt 204 mu neydı hıc fark gormedıem hep hızım aynıydı..samsunda myspeed dıye bır sıte var ordan test yapabılırsın bırde ttnet hız testı var ıkısınıde bak ama myspeed ı onerırım sana..bırde idm kur bı yerden download yaparken maaxımum ulastıgı hıza bak paketını soylemedın hala ama..
  • Hatta değişiklik yaptım ve biri ile iletişime geçtim kadın 27 mb destekliceğini fakat hattın eski olduğunu söyledi.Paketi onayladım ve 48 saat içersinde hızınız değişecek dedi.Birde 48 saat sonra biri teknik desteği arayıp internet hızımın iyileştirmesi için kayıt tutturmamı söyledi.Pazartesi kayıt tutturcam.Bakalım inş. olur.
    Yardım için teşekkür ederim.
  • quote:

Hatta değişiklik yaptım ve biri ile iletişime geçtim kadın 27 mb destekliceğini fakat hattın eski olduğunu söyledi.Paketi onayladım ve 48 saat içersinde hızınız değişecek dedi.Birde 48 saat sonra biri teknik desteği arayıp internet hızımın iyileştirmesi için kayıt tutturmamı söyledi.Pazartesi kayıt tutturcam.Bakalım inş. olur.
    Yardım için teşekkür ederim.

iyileştirme için bişey yapabilceklerini sanmıyorum altt yapıyı değiştirceklerini sanmam...genede hayırlısı olsun
  • teşekkürler.Artık kısmetimize ne kadar hız artarsa:D
  • quote:

teşekkürler.Artık kısmetimize ne kadar hız artarsa:D

aynen suan tokattayım.. 3 haftadır 1 haaftadır dogru durust kullanıyodum netı v bugun 3 kere kopma yaptı arıza kayd bıraktırdım çok illet bişey bu ya varya en temzi wınn
  • vındada kopma olur.bizim evde telefon fazla çekmiyor:D
  • quote:

vındada kopma olur.bizim evde telefon fazla çekmiyor:D

abi sen o aman 2 3 mbıt netlee devamm fazla kımıldama yerınden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.