Şimdi Ara

İnternet hızına modem üzerinden sınır koyma(Airties RT-206) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
26.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    trafik sınıflandırmada hedef mac'e telefonun mac adresini yazıyorum, protokol hepsi seçiyorum, isim verip kaydediyorum
    trafik sınırlamada CoS1 20 - 25 veriyorum
    trafik eşlemede VC1 - VLAN1 - [kural adı] - CoS1 verip kaydediyorum

telefonum hala son hızla giriyor, yanlış olan ne anlamadım
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı konu +1

• quote:

Orijinalden alıntı: __kadıköyRAP__

qos etkin
    trafik sınıflandırmada hedef mac'e telefonun mac adresini yazıyorum, protokol hepsi seçiyorum, isim verip kaydediyorum
    trafik sınırlamada CoS1 20 - 25 veriyorum
    trafik eşlemede VC1 - VLAN1 - [kural adı] - CoS1 verip kaydediyorum

telefonum hala son hızla giriyor, yanlış olan ne anlamadım

aynen ben de bu şekilde yaptım. hem telefon hem laptop. ikisinde de işe yaramadı.
  • zedonetx Z kullanıcısına yanıt
    Airçözüm bulabildinizmi acil benimde çözmem gerek şu işi elşmdeki modem Air5650TT budur anlayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim

ACİL !!!! Yardım bekliyorum lütfen
     İnternet hızına modem üzerinden sınır koyma(Airties RT-206) İnternet hızına modem üzerinden sınır koyma(Airties RT-206)
     İnternet hızına modem üzerinden sınır koyma(Airties RT-206)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasannha -- 6 Haziran 2015; 23:59:08 >

• hasannha H kullanıcısına yanıt
    son durum ne hocam
  • Malesef çalışmoyor benim modemde :(

• quote:

Orijinalden alıntı: hasannha

Malesef çalışmoyor benim modemde :(

Eksik yapıyorsunuz hocam.Mac adresi yazmak yeterli değil.Modemde LAN kısmına tıkladığınızda modeme bağlı olan cihazların IP adresleri de yer almakta.Bu IP adreslerini hedef IP kısmına yazmalısınız.Bu şekilde sınırlama başlaması gerekmekte.

Ben kendi modemimde IP aralığı vererek (192.168.2.11 - 192.168.2.254 gibi) hız sınırı koydum.PC'ye de statik bir IP adresi tanımladım (192.168.2.10 gibi).Bu şekilde diğer cihazlar sanki 4-5 Mbit'lik ayrı bir modeme bağlıymış gibi internette dolaşıyorlarken bende geri kalan 10mbit interneti rahat bir şekilde kullanıyorum.Benim tek çözemediğim UPLOAD hızına sınırlama getirme.Çünkü bu cihazlar yedekleme yapabiliyor (iPhone ve Android cihazlar var, iCloud veya Dropbox'a oto upload başlayabiliyor cihazlarda şarja taktıklarında).Upload'a hız sınırı koymayı bulabilen varsa anlatırsa çok makbule geçer.

Edit: 1. mesajda anlatılan yöntemle upload'a hız sınırı koyamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoMiKaZe -- 28 Ağustos 2016; 19:59:49 >

• Cevap için teşekkür ederim fakat konunun üzerinden çok vakit geçti şuan türksatın 20tl lik paketini aldım dilersemde gecekusu oaketi akıorum 10 liraya 40 tl cebine kalıyo,tğrksat tek sıkıntım ip değiştirilmşyor obub çöümünü bulsam yemede yanunda yat

• quote:

Orijinalden alıntı: KoMiKaZe

quote:

Orijinalden alıntı: hasannha

Malesef çalışmoyor benim modemde :(

Eksik yapıyorsunuz hocam.Mac adresi yazmak yeterli değil.Modemde LAN kısmına tıkladığınızda modeme bağlı olan cihazların IP adresleri de yer almakta.Bu IP adreslerini hedef IP kısmına yazmalısınız.Bu şekilde sınırlama başlaması gerekmekte.

Ben kendi modemimde IP aralığı vererek (192.168.2.11 - 192.168.2.254 gibi) hız sınırı koydum.PC'ye de statik bir IP adresi tanımladım (192.168.2.10 gibi).Bu şekilde diğer cihazlar sanki 4-5 Mbit'lik ayrı bir modeme bağlıymış gibi internette dolaşıyorlarken bende geri kalan 10mbit interneti rahat bir şekilde kullanıyorum.Benim tek çözemediğim UPLOAD hızına sınırlama getirme.Çünkü bu cihazlar yedekleme yapabiliyor (iPhone ve Android cihazlar var, iCloud veya Dropbox'a oto upload başlayabiliyor cihazlarda şarja taktıklarında).Upload'a hız sınırı koymayı bulabilen varsa anlatırsa çok makbule geçer.

Edit: 1. mesajda anlatılan yöntemle upload'a hız sınırı koyamadım.

Hocam mesajınızı alıntılayıp burdan sormak istiyorum, hiç anlamam modem arayüzünden falan siz bir çözüm bulabilirsiniz gibi geliyor.

Benim evimde 2 bilgisayar var, biri wi-fi adaptör ile alıyor interneti, diğerine ethernet ile bağlı. Ben ethernet ile bağlananın hızını 16 mbitlik(akk ile 3 mbit) internetin sadece 0,70-0,80 megabiti ile sınırlamak istiyorum. CoS kısmında Toplam Maksimum Bant Genişliği (Kbps) 24575 olarak görülüyor. Min max değerlerini ne girmeliyim, mac adresi girmek dışında hangi bilgisayarda ne yapmam gerekir?

Cahilliğimi mazur görün, umarım cevap alabilirim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.