Merhaba arkadaşlar.Ufak bir sorum olcak. Ağımda bulunan 20tane bilgisayarın internet erişimlerini yasaklamak istiyorum. Sadece benim belirtiğim bazı sitelere girmelerini istiyorum. Birden fazla web browser kurulu oldugu icin yalnızca internet explorer'ın filitreleme ozeligi tek basına yetmiyor. Boyle bir program onerirmisiniz. Tesekkur ederim.
MAC filtreleme yapabilirsin eğer modeme sen sahipsen.Eğer modeme sen sahip değilsen hiçbir şekilde kesemezsin netlerini.Benim çalıştığım yerde de aynı modem üzerinden (Zywall) 150 kişiye felan net veriliyor ordan biliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: chat41
....................Ağımda bulunan 20tane bilgisayarın internet erişimlerini yasaklamak istiyorum. Sadece benim belirtiğim bazı sitelere girmelerini istiyorum. ..............
Bunun için en iyi yöntem fiziksel olarak firewall takılmasıdır. Biraz daha maliyetli ama kesin çözüm. İstediğiniz kullanıcıya istediğiniz siteleri açıp diğerlerini kapatabilirsiniz. Mac filtleme ile bildiğim kadarıyla kullanıcıya interneti ya tam açar ya da tam kapatabilirsiniz. Sizin işinizi bu görmeyecektir.
Ayrıca konuyu Tüm forumlar » Donanım / Hardware » Network ve Güvenlik » Network bölümüne açarsanız daha çabuk ve alternatif çözüm bulabilirsiniz.