Şimdi Ara

Internet Cafe' içi Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 22 Makinalık bir cafem var lakin Xp'den çok şikayetciyim oyun vsvs olarak bilgisayarı kullanmıyoruz bunun için Ubuntu yüklemek istiyorum tamamiyle sistemi degiştirerek lakin aklımı kurcalayan AKINSOFT'u kabul edip etmeyecegi Ubuntu sisteminin...



  • Aman hocam ne yapıyorsunuz. İnternet kafeye gelenlerin %80'i liseli veya ilkokullu kesim ve bunlar da oyun oynamaya geliyorlar genellikle. Eğer ki siz makinalara Ubuntu kurarsanız, bırakın Akınsoft'u doğru düzgün oyun çalıştıramazsınız. Bence internet kafeler Windows kullanmakta haklı ve kullanmak zorundalar da. Ki şöyle bir durum da var: ülkemizde Linux dağıtımı kullanan insan çok az sayıda. Kafeye gelen insanlar, kullanmadan önce Windows alışkanlıklarını unutmak zorunda olacak. Bence siz Windows ile devam edin. Bir veya iki bilgisayara isteğinize göre Ubuntu yükleyebilirsiniz.
  • sızı ılgılendıren bır konu burada anlatılmıs.
    kolay gelsın ;

    http://forum.shiftdelete.net/linux/160695-bu-dagitim-internet-kafeler-icin-zencafe.html
    Zencafe Sürüm 2.2

    Zencafe sürüm 2.2 en son Zenwalk dağıtımı ve çekirdek 2.6.33.4 kullanır. Temelde İnternet Kafe masaüstü kullanımı için, hiçbir teknik bilgisi olmayan kullanıcıların bile kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Otomatik kurtarma ve geri yükleme ile Internet Kafe Yönetim Yazılımlarını içerir, Zencafe İnternet Kafeniz için en uygun çözümleri sunan ilk Linux dağıtımıdır.




    En düşük Sistem Gereksinimleri:
    == Pentium III ve üzeri işlemci
    == 128 Mb RAM
    == 4 Gb Harddisk


    Beraber gelen Yazılımlar:
    == GNU/Linux İşletim Sistemi, kernel 2.6.33.4
    == OpenOffice.org 3.2.1 (Ofis Uygulamaları)
    == Mozilla Firefox (Internet Tarayıcı)
    == Pidgin ve Gyachi (Anlık iletişim, sohbet)
    == Mkahawa Internet Cafe Yönetim Yazılımı
    == Otomatik kurtarma/geri yükleme (Kiosk mod koruması, “deepfreeze benzeri araçlar”)


    Neler Yeni?
    == Basit kurulum adımları süreci
    == Daha fazla kullanıcı dostu kısayollar
    == Ek klasörler içinde ek uygulamalar, (internet cafe recently use application, but not every internet cafe use that.)
    == Sağ tıklama kendi özel menüsü
    == Yeni birkaç mimetype simge
     Internet Cafe' içi Sistem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 27 Kasım 2010; 18:37:39 >




  • Sormak istiyorum. AKINSOFT'u "kabul etmemek" nedir acaba? Bu yazılım sadece Windows için çıkıyor. Bir GNU/Linux sürümü yok. Wine ile çalışıp çalışmayacağı da belli olmaz.

    Kaldıki TİB filtresinin de yüklenmesi zorunludur internet kafeler için. Bu da sadece Windows sürümü çıkartıyor.

    İnternet kafe için Windows'dan başka alternatifiniz yok bence. Dolayısı ile geçmeyin derim.
  • Sırf Akınsoft Linux versiyonu çıkarmıyor diye Windows'a bağımlı kalmak ve bunu kabullenip başka alternatif yok demek başlı başına tartışma konusu olur. Kesinlikle itirazim var böyle bir iddiaya. İster Zencafe, ister Ubuntu kurarim çok basit de bir yazılım hazırlarım (Zencafe zaten sahip) sadece masaüstü günlük kullanım icin ne Windowsa ne de Akınsoft ihtiyacım kalır.

    Kısacası sadece Akınsoft yüzünden Windowstan vazgeçmemek çok mantılı değil ama işin başka boyutları var. Bu işi ticari olarak yaptığımıza göre bugun insanların %95 oranında Windows kullandığını dikkate almalıyız. Bir alışkanlıklar var ikincisi de internet cafeler daha çok genç arkadaşların oyun için tercih ettiği yerler arasında. Alışkanlıkları geçtim oyun konusu gerçekten büyük sıkıntı.

    İnternet cafede ne tarz oyunlar daha çok oynanıyor, neler rağbet görüyor bilmiyorum. Tek tek bu oyunların wine ile tam olarak kurulup kurulamadığına bakılabilir. %80 ve üzeri başarı sağlanabilirse Linux tercih edilebilir. Yine de kişisel görüşürüm, sadece Linux'un olduğu bir internet cafe standart internet cafelerden ayrı bir konsepte sahip olmalı ki orayı cazibe merkezi kılsın. Bunun için belki de dükkanın yeri ve oraya gelecek olan kişilerin profillerinin değişmesi gerekir ki bu bence zor bir seçenek.

    Çözüm Windowsta yaşadığınız problemleri gidermeye çalışmak olabilir. Sözüm meclisten dışarı ama çoğu problem kullanıcıların kendi hatalarından kaynaklanıyor. Yani çoğu zaman suç Windows'un ya da Linux'un kendisinde olmuyor. Bu sebeple Windowstaki problemlerini gidermeye çalışın, onların üzerine yoğunlaşın. Radikal bir değişiklikle Windows yerine Linux'u tercih etmek yerine Windows ile çalışan bilgisayarlarınızı optimize edin.

    Linux için de şöyle bir alternatif olabilir. 4-5 tane PC'ye Linux kurup, çalışabilen oyunları yükleyin. İnternet cafenize gelen kişilerin tepkilerine göre hareket ederseniz daha mantıklı olur. Hem siz de umduğunuzu bulacak mısınız onu görmüş olursunuz.




  • @ Hoobastank

    Zorunlu TİB filtresi için bir öneriniz var mı acaba? İstediğiniz gibi Zencafe vs kurun ama internet kafelerde TİB'in geliştirdiği filtreyi yasal olarak kullanmak zorundasınız ki asıl bu mevzu Windows bağımlılığına sebep oluyor.
  • Aman hocam oyunların linux versiyonları sıkıntılı... Ama bir-iki bilgisayara kurabilirsin linux'te de çok güzel oyunlar var. (Yakınlardaysa bende gelirim )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisahmet

    @ Hoobastank

    Zorunlu TİB filtresi için bir öneriniz var mı acaba? İstediğiniz gibi Zencafe vs kurun ama internet kafelerde TİB'in geliştirdiği filtreyi yasal olarak kullanmak zorundasınız ki asıl bu mevzu Windows bağımlılığına sebep oluyor.

    http://www.internetcafeciler.net/soz-kafecide/26791-mujde-sanirim-turkiyenin-ilk-linux-kafesi-oldum.html
    2008'de açılmış eski bir konu ama yazan kişi internet cafesine Linux işletim sistemi kurduğunu iddia ediyor. Mandriva tabanlı modifiye ettiği bir Live CD de oluşturmuş.
    http://forum.mandriva.com/viewtopic.php?t=127510

    11. sayfadan itibaren birisiyle hararetli bir tartışmaya girmiş. Anladığım kadarıyla birisi TİB onaylı içerik filtreleme işini çözemediği için eleştirmiş, diğeri de ona cevap veriyor. İçerik filtremeleyi sanırım DansGuardian ile halletmiş.

    Şimdi burada bazı problemler ortaya çıkıyor. TİB işletim sistemleri hakkında bir bildirisi yok. Dolayısıyla Linux, Windows, BeOS ne istersem PC'ye kurabilirim. Öte yandan onay verdiği bütün içerik filtreleme yazılımları sanırım Windows üzerinde çalışıyor. Diğer bir deyişle beni Windowsa zorluyor ama ben bu konuda normalde istediğim işletimi sistemini kurmakta özgürüm. Kısacası bir internetcafe sahibi bu yüzden ceza alabilir ama dava açarsa kazanma şansı da var. Hukukçuların bileceği bir iş.

    Bana kalsa yazılımı onaylamak yerine TİB filtrelenmesi gereken içeriği, yani urlleri ve anahtar sözlükleri tutmalı. Bu veritabanını kullanan yazılımlar onaylı sayılmalı. İster Windows altında kullanırsın istersen Linux altında açık kaynak kodlu bir yazılımla kullanırsın.

    Çözüm; ya açık kaynak kodlu bir içerik filtreleme yazılımı kurulur ve gerisi şansa bırakılır ya da donanımsal bir içerik filtreleme cihazı alınabilir. TİB listesinde donanımsal ürünler de mevcut.

    Not: TİB filtresi = içerik filtreleme, TİB'in geliştirdiği filtre = TİB onayladığı içerik filtremele yazılım/donanımları olmalı.




  • icerik fılıtrelemesi ıcın dansguardian nın uzerıne tanımam.
    bır server pc kurup oradan fılıtre ıslemını yapabılırsınız..
    ayrıca sadece wındows kullanmaya alısmıs bıraz termınal kodları gorunce tırsan kısılerın de lınux hakkında atıp tutmalarına karsı oldugumu belırtmek ısterım.
    evet lınux ıle ıstedıgınızı yapmak mumkun .hem de bedava.....
    lutfen engel olmaya calısmayın yeter...
    TİB filtresi dansguardian nın yanında hıc kalır...
    hergun guncellenen zip dosyası bıle 19mb. tutan blacklist'ı gecebılen delıkanlı zor bulunur ...
    bakınız ;
    http://urlblacklist.com/?sec=download

    http://dansguardian.org/
     Internet Cafe' içi Sistem
     Internet Cafe' içi Sistem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 28 Kasım 2010; 13:17:37 >




  • Bir yada birkaç tane Gigabit switch , En az 2GB bellekli çift çekirdekli bir makine ,kurulacak oyunların boyutundan fazla kapasiteye sahip iki adet aynı kapasitede diski olmalı.(3 de olabilir.)

    22 makinenin üzerlerinde gigabit ethernet yoksa masraf olacak ama onlar için gigabit ethernet kartı.

    Mevcut switchler gigabitlerle değiştirilip ağ alt yapısı değiştirildikten sonra
    Disklerden Raid 0 yapılmış makineye (3. disk yedek amaçlı yada windowslar için ayrılabilir.) önce Ubuntu Server sürümü indirilip kurulur.iSCSI sunucusu ayarlanır. Her bir Windows için sunucuda oluşturulan SAN disklere kurulum yapılır yada makineler aynı özellikte ise bir kurulum diğer disklerede aktarılıp lisans ayarı yapılır (http://etherboot.org/wiki/sanboot)
    Windows kurulumları bittikten sonra Raid yapılan diskler için oluşturulan sürücü NFS ile paylaşıma açılır (Samba da olur ama o biraz işlemci seviyor) herhangi bir windowsdan bütün oyunlar programlar kurulur.
    Kurulumlar bittikten sonra kurulumun yapıldığı windowsdan windowsa yazılan dosya ve ayarlar diğer windowslarada kopyalanır.Ve bu sürücü sizin kontrol makineniz hariç diğer bütün diğer makineler için yalnızca okunabilir olarak ayarlanır.
    Biraz detay daha var ama saat geç oldu.

    Neticede ağ üzerinden çalışan yeniden kurmaya gerek olmayan 22 tane nurtopu gibi Windowsunuz olur.Windows yedeği yada yedeklerinden 5 dk dan kısa sürede yeniden kurulum yaparsınız.Programlar yanlızca okunabilir olarak görüleceği için virüsün onlara bulaşma riskide olmaz.Program kurlumunu ve güncellemesini sizin bilgisyarınızdan yapabilrsiniz.

    Filtreleme işinide arkadaşın belirttiği gibi bu sunucuyada entegre edebilir yad mevcut olanı kullanırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 28 Kasım 2010; 0:25:23 >




  • Herkez oyun konusunda cevap vermiş ama adam baştan
    quote:

    oyun vsvs olarak bilgisayarı kullanmıyoruz

    demiş.

    Asıl konuya dönersek, @micro77'nin verdiği 'Zencafe' adlı dağıtım iyi gibi duruyor. Ubuntu kadar çok pakete sahip olmasa da bir internet cafe için gereken tüm yazılımlara sahip. Bence kullanılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 29 Kasım 2010; 1:07:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: micro77

    ... TİB filtresi dansguardian nın yanında hıc kalır...


    İyi hoş diyorsun, TİB filtresi iyi veya kötü ona bir şey demiyorum. Mevzu şu ki bu filtreyi yasal olarak tüm kafeler kullanmak zorunda ve bu filtre sadece Windows'a çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.