Şimdi Ara

İnternet Bağantı Sorunu ->Slackware

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunsuz bir şekilde internete girdiğim slackware bugün öğlenden itibaren bağlanmamakta direniyor.Üniversite yurdundan ethernet ile bağlanıyorum ayarlar dhcp ile yapılıyor ağ kartımda eth0 diye geçiyordu linuxda.Herneyse şu anda hiçbir sayfayı açamıyorum okulun serverlarına ping atmayı deniyorum network unreachable diyor.Şu an ubuntu live cd den açtım yine ondan mesaj atıyorum.Durduk yere böyle bir sorun neden çıkar? Birde bu slackwarede ağ bağlantısı özellerini nereden göreceğim hertarafı karıştırdım bulamadım mesela eth0 ı nasıl devredışı bırakıp tekrar çalıştrabilirim.Ağ kablosu takılı değil uyarısı bile vermiyor bu slackware.

• ping attığında bağlanmaya çalışıyormu, yoksa direk hata mesajımı veriyor?
    direk hata mesajı veriyorsa
    öncelikle ifconfig komutuyla eth0 aktifmi bir bak, değilse
    ifconfig eth0 up
    komutunu ver. daha sonra
    /etc/rc.d/rc.inet1
    komutunu ver.

eğer ping attıktan sonra lookingup diyip bir süre sonra hata veriyorsa. netconfig komutuyla networku yeniden ayarla.
    eğer problem devam ederse /etc/resolv.conf dosyasına yeni dns girmen gerekebilir. mesela opendns kullanabilirsin. resolv.conf dosyasına
    nameserver 208.67.222.222
    nameserver 208.67.220.220
    ekleyerek bir dene

slackware yeni başlayanlar için uygun bir sistem değildir. ama ubuntu kullandığında öğreneceğin şeylerin çok daha fazlasını çok daha kısa sürede öğrenirsin.
  • çok teşekkür ederim. Esrarengiz bir şekilde bağlantım kendiliğinden geri geldi. neden gittiğinide anlamıştım nasıl geldiğinide anlamadım ama bir daha olursa diye hemen söylediklerinizi not aldım.Slack evet gerçektende yeni başlayanlar için pek uygun bir dağıtım değil ama nedense bana hep çekici gelmişti aslında bu 3. slackware denemem bu sefer pes etmiyeceğim :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.