Şimdi Ara

İntel2500k mı 2600 mü (düz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR FİYAT DİYELİMKİ AYNI.YANİ BİRİNİN SIFIRI İLE BİRİNİN İKİNCİ ELİ AYNI FİYAT.BURADA KONU SIFIR YADA IKINCI EL OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL ONA TAKILMAYALIM P67 BİR ANAKARTIM VAR DİYELİMKİ BUNU 2500 K MI ALINIR YOKSA BİR ÜST SEVİYE OLAN 2600 K MI ALINIR? BİLDİĞİM KADARI İLE K SERİSİ OLMASADA 2600 İŞLEMCİYİDE 4.5 GHZ KULLANANLAR VAR YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.KUSURA BAKMAYIN KLAVYE BOZULDU BÜYÜK YAZDIM.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• i5 2500K alınır çarpanı açık olduğu için ve yeterli olur kolay o.c yaparsınız;

http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=287
  • düz 2600 ile 4.5ghz yapamazsınız k modeli olmalı
  • Ama intel 2600 i7 serisi 2500 i5 serisi hocam..segment farkı var birkere.2600 daha üst segmentte.birde 2600 hiçmi oc olmuyor yani.benim arkadaşım düz intel i5 2400 işlemciyi 4 ghz de günlük kullanıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dizanteri -- 23 Temmuz 2011; 13:06:15 >
  • Sandy Bridge işlemcilerde sonunda K olmayanlar O.C. olmuyor. O.C. için 2500K veya 2600K alman gerekiyor. Arkadaşın sana şaka yapmış olabilir.
  • Hocam 4 ghz oluyor diyor. ben baktım internettede var i5 2400 ü 3.99 kullananlar? başka itiraz eden olursa bu olaya yani hiç oc olmadığına link koyma gereği duyacağım.ben burada insanlar bilgilidir diye konu açıyorum.Lütfen bilgi sahibi olanlar yazsın konuya.
  • gunluk kullanıma musait degil arkadasım en fazla 110 bs yapabilirsin oda sana normalin yuzde onu fazla mhz değeri verir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İ3 10100f mi, Ryzen 5 3600 mü?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • başka yorum yapacak varmı
  • 110 bs den sonra stabil olmuyor diye başlık gormeyiz ınş. Madem 4 ghz garantisi var alın 2400 ü
  • düz 2600mü yoksa 2500k mı.daha profesyonel cevaplar arıyorum,
    mesela;

ht nin getirisi
    ön belleğin getirisi
    Intel® vPro Technology getirisi
    Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) getirisi
    Intel® Trusted Execution Technology getirisi

gibi cevaplar.bunların hiçbirisi 2500k da yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dizanteri -- 23 Temmuz 2011; 14:45:20 >
  • Ben 2600k kullanıyorum ht nin getirisini render filan alıyorsan görürsün oyun oynarsan göremezsin. oc icin yapılmış işlemcilerle diğerlerini bir tutmak biraz abes ama içine siniyorsa al ben stabil 4.85 fılan kullanıyorum max cıkardıgım 5.3 ama ondanda zorladıgım an mavı ekranı goruyorum. Virtuyu ben aktif edemedım program sureklı hata verıyor cozumde bulamadım o yuzden bıse dıyemem. vırtu kullanmak ıcın z68 serısı kartlara ıhtıyacın var. virtu çok yararlı olacak deniyor ama ben çalıştıramadım. Önbellegi uzun uzun anlatmaktansa googleda aratıp farkını gorebılırsın. Profesyonel bir cevap arıyorsan güçlü ve 8 çekirdek gücünü görebilen bir işlemci istersen 2600k yok ben 4 cekırdegın gucune razıyım dersen 2500k yok ben oc fılan performansı beklemem ıslerımı gorsun dersen 2400 de alsan kafı. Ayrıca şansın yaver gider belki 6 ghz fılan goren 2600klar var ama denk gelırmı orası mechul p serisi kart olduguna göre ben render yapmayacaksan 2500k derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolleskaan -- 23 Temmuz 2011; 15:03:06 >

• peki neden düz 2600 - 2500 k dan pahalı?madem k serisi iyi oc olan çarpan kilitsiz seri ise? arada 200 tl oynuyor az da değil dikkat edin düz 2600 ile 2500 k arasındaki fiyat bu 2600 k yı hiç hesaba katmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dizanteri -- 23 Temmuz 2011; 15:09:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dizanteri

peki neden düz 2600 - 2500 k dan pahalı?madem k serisi iyi oc olan çarpan kilitsiz seri ise? arada 200 tl oynuyor az da değil dikkat edin düz 2600 ile 2500 k arasındaki fiyat bu 2600 k yı hiç hesaba katmıyorum.

ht özelligi ve hd 3000 grafik işlemci bu farkı yaratabilir.
  • Hyper threading technology denilen sanal cekirdek olayi nedeniyle i7 2600 ve i7 2600K cpulari sistem tarafindan 8 core cpu olarak gorulur anakartta isterseniz onlari da kapatabilirsiniz 4 core olarak kullanilabilir

HT`nin ozellikle render islerinde biraz daha ise yaradigini goruluyor cinebech gibi bench programlarinda 8 core olarak gorulmesi sebebiyle daha iyi puan aldigini gorursunuz

normal olarak oyun,multimedya vs. ev kullanicisi icin fazlasiyla yeterli cpu olarak i5 2500K oneririrm. Ozellikle carpan kilidi acik alin en kötü ihtimal 4 ghz kullanirsiniz

i7 2600 alinacak cpu degil o islemciler anca casper exper gibi hazir pclere takilir pc isinden anlayan adam almaz bana gore (zevkler,renkler tartisilmaz ama bu tartisilir)

http://www.anandtech.com/bench/Product/288?vs=287

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.M.W -- 23 Temmuz 2011; 15:23:32 >

• zebani1907 hocam güzel bir açıklama yapmış ama fazladan ön bellegin ve ht nin oyunlarda etkisi yok deniyor onu anladık peki bu

Intel® vPro Technology
    Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
    Intel® Trusted Execution Technology
    nedir?

2500k da bunlar da yok çünkü,kısa ve kolayca açıklayacak olan varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dizanteri -- 23 Temmuz 2011; 15:41:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dizanteri

zebani1907 hocam güzel bir açıklama yapmış ama fazladan ön bellegin ve ht nin oyunlarda etkisi yok deniyor onu anladık peki bu

Intel® vPro Technology
    Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
    Intel® Trusted Execution Technology
    nedir?

2500k da bunlar da yok çünkü,kısa ve kolayca açıklayacak olan varmı

http://www.cozumpark.com/blogs/donanm/archive/2008/11/29/_3101_ntel-vpro-teknolojisi.aspx
    http://www.chip.com.tr/blog/pcmaker/sanallastirma-virtualization-nedir-i_4601.html
    http://www.emresavas.com/intel-trusted-execution-teknolojisi-ve-bluepill-saldirisi.html

Gereksiz hicbir ise yaramayan seyler sanallastirma haricinde diger teknolojiler farkli isimlerde core 2 dou serilerinden beri bulunmakta zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.M.W -- 23 Temmuz 2011; 15:54:59 >

• Hakketen yok güvenlik yok bilmemne ne alakasız şeylermiş bunlar ya.2600 gereksizlikten 2600k ise parasızlıktan alınmaz en iyisi 2500k yardımlar için sağolun arkadaşlar.
  • Arkadaşım ben senin anlayacağın dilde yani halk dilinde anlatayım.
    hani forumda 10 bin liraya proffessional şirketler tavsiye isterlerya , işte 2600 onlar için uygun .
    oyuncular ve diğer kullanıcılar için gereksiz özellikler var.
    kullanım amacın autocad render v.s. ise 2600 daha üstün.
    hem şirkette kullanırım hem de oyun oynarım dersen i7 2600k alırsın.
    sadece oyuncuysan i5 2500k alırsin.

2600 oc olayına gelince maceracıysan birazcık oc yaparsın ama stabil olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.