Şimdi Ara

İntel UHD Graphics Paylaşılan Gpu belleği 32 Gb sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bugün yeni sistem kurdum,ilk defa sistem topluyorum,bütün kablo kurulumunu yaptım,sıra sürücü kurulumuna gelince tıkandım,işlemcime uygun görüntü sürücülerini resmi sitesinden indirip kurdum fakat paylaşılan gpu belleği 31,9 GB olarak görünüyor.Ayrıca Msi rtx 3060 ekran kartımın fanları dönmesine rağmen görüntüyü monitöre veremedim.Dünden beri uğraşmama rağmen bu iki sorunu çözemedim.Sistem özellikleri aşağıdaki gibidir.Teşekkür ederim.
    İşlemci:İ7 12700k
    Gpu:Msi rtx 3060 ventus x3 12 O.C
    Ram:64 GB Kingston furry beast ddr4 3200 MHZ (16x4 stick set)
    Psu:Msi 750watt 80 gold
    Anakart:Msi b660m-p ddr4(Bios sürümü güncel.)

Edit:Z serisi anakart satın aldıım,elime ulaşırsa tekrardan güncellerim konuyu,iyi forumlar.
    Edit2:Paylaşılan Gpu belleği sistemimdeki Ram miktarının yüksek olmasından ve anakartın core boost özelliğinden kaynaklıymış,ayrıca bir Cmd komut satırı varmış,Pcie yuvasındaki ekran kartını sistem görmüyor ise bu komut satırı ile %90 görmesini sağlayabilirmişiz.Şimdilik eski anakartı iade ettiğim için deneyemiyorum.Bu sorundan müzdarip olanlar için;
    Cmd’yi yönetici olarak çalıştırın ve ardından
    bcdedit /set pciexpress forcedisable
    komutunu çalıştırın.Uyarı:Bu kodu çalıştırırsanız ekran kartınız tam performansında çalışmayabilirmiş.

Edit 2:Yeni anakart aldım,direkt gördü ekran kartını sorunsuz.Görev yöneticisinde Rtx 3060 ekran kartı adanmış gpu belleği 12 GB görünüyor fakat paylaşılan gpu belleği bu sefer 41,9 GB olarak görünüyor.Sanırım Windows 11 ile alakalı bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akin -- 17 Şubat 2023; 11:3:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• biosta settings/advanced/integrated graphics bölümünde graphic adapterı pci olarak ayarlayın. hdmi'ı onboarda takmadığınıza emin olun ve ekran kartının güç kablosunu takmayı unutmayın atlanabiliyor bazen dalgınlıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 24 Ocak 2023; 14:39:32 >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt
    Merhaba bu pci ayarını aradım ama sadece 2 seçenek mevcut,PEG ve IGD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akin -- 4 Şubat 2023; 16:15:46 >
    güç kablosu da takılı fanları dönüyor.

• peg olarak seçin. görüntü alamazsanız bios güncellemesi yapın daha önce yine msi anakart kaby lake işlemcili bir bilgisayarda bios güncellemesiyle hallolmuştu benzer sıkıntı

Bios sürümü güncel ve peg seçiliyken de durum aynı.

• çok ilginç. sorun yazılımsal olmaktan çıkıyor bu durumda çünkü normalde aygıt yöneticisinde 3060'ı tanımadığı görünüyor. tanıması halinde windows temel görüntü bağdaştırıcı olarak görünmesi gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Windows temel görüntü bağdaştırıcı olarak görmesi için ekran kartından görüntü alabilmem lazım ki sorunum da bu zaten,görüntü gelmiyor.Driverleri görürse yüklerim,o kısmı basit.

• görüntüyü ekran kartından almasan bile görünür aygıt yöneticisinde windows temel bağdaştırıcı olarak driver yüklenmediğinde, yüklenince rtx 3060 olur. görüntüyü ekran kartından alsanda intel uhd graphics görünmeye devam eder mesela aygıt yöneticisinde. sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum o nedenle

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim,z serisi bir anakart sipariş ettim,pcyi tekrar toplayınca konuyu güncelleyeceğim,iyi forumlar.

• rica ederim. core boost kaynaklı olması saçmalık anakartta bunun default olarak enable gelip kullanıcıyı uğraştırması da ayrı saçmalık cidden. yazmak lazım üreticiye defaultta disable olarak verilmesi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 8 Şubat 2023; 8:14:34 >
    Default olarak geliyor,evet.12700k işlemci B serisi anakartta direkt 5 ghza çıktı.

• Yeni anakartı takınca sorunum çözüldü,konuyu nasıl kapatabiliriz bilmiyorum. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.