Şimdi Ara

INTEL QX 9650 EXTREME EDITION

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda QX9770 ile birlikte dünyanın en hızlı işlemcilerinden biri olan QX9650 işlemcimi satıyorum. İşlemci Türkiye garantilidir. Bu işlemci tüm quad core işlemcilere bakış açınızı değiştirecek ve bir daha dual core kullanmak istemeyeceksiniz. İyi bir hava soğutma ile 1.38 volt ile 4000 Mhz, 1.45 volt ile 4200 Mhz hızlarında günlük kullanabilirsiniz. Bu işlemcinin sıfırı ülkemizde 1600 lira civarına satılmaktadır. Ben 950 lira istiyorum.

Thermalright Ultra 120 + Silverstone FM123 - 4ghz 1.38 volt

Thermalright Ultra 120 + Silverstone FM123 - 4.4 ghz 1.62 volt

Vapochill:

Takas olarak güncel E8500, 8400, 7200 veya Q9450, Q9300,Q6600 G0 revizyon gibi güncel işlemciler ile üste para alarak takas yaparım.
    Sistem Notu : Bu ilan ikinci el kuralları dahilinde yoruma açıktır.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• İşlemcinin VİD değeri nedir ?
  • Hatırladığım kadarıyla 1.125v. olması lazım

• quote:

Orjinalden alıntı: Ozan Baseski

Hatırladığım kadarıyla 1.125v. olması lazım

Hocam eminmisiniz ?

1.125 Vİd li Qx9650 nedeek , dünyada eşi benzeri yok demek

Elimde 1.25 Vİd li işlemci var diye seviniyorum ben ..

Sanırım siz emin değilsiniz , mümkünse kesin bir bilgi edinmek isterim VİD değeri hakkında ..
  • 1.125 diye aklımda kalmış ama 1.1725 falan da olabilir. Şu anda sisteme takılı olmadığı ve alıcısını beklediği için tekrardan bakamıyorum. Ancak 1.25 falan olmaması lazım. Sizdeki işlemci nedir?

• Bende Q6600 var G0 revision .. VİD değeri 1.25 Volt..

1.425 Volt ile 3800 MHZ de Stabil çalışan bir işlemci .. eğer QX9650 takoz ise değiştirmeye değmez..

Bir CPU ya 950 YTL veripte default kullanacak birisi değilim , O yüzden Vİd değeri bu durumda belirleyici etken ...
  • 1.125 olması gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam takoz olduğuna nasıl kanaat getirdin gerçekten ilginç. Bu işlemci 1.57 volt ile 450x10 - 4500 mhz'de süper pi 32m de bitirmiş bir işlemcidir yine thermalright hava soğutma ile. Zaten Q6600'ler 65nm oldukları için Vid değerleri de 1.20 voltun üzerindedir. 45nm işlemcilerin hepsinin Vid değerleri 1.20 volt altındadır zaten. Sonuç olarak bu işlemci Q6600 ile kıyas kabul etmez. Aynı mhz değerlerinde bile en az %15-20 önde, kaldı ki hiçbir Q6600 veya Q9300-9450 4400-4500 mhz değerlerine ulaşamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Baseski -- 7 Haziran 2008; 21:44:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ozan Baseski

Hocam takoz olduğuna nasıl kanaat getirdin gerçekten ilginç. Bu işlemci 1.57 volt ile 450x10 - 4500 mhz'de süper pi 32m de bitirmiş bir işlemcidir yine thermalright hava soğutma ile. Zaten Q6600'ler 65nm oldukları için Vid değerleri de 1.20 voltun üzerindedir. 45nm işlemcilerin hepsinin Vid değerleri 1.20 volt altındadır zaten. Sonuç olarak bu işlemci Q6600 ile kıyas kabul etmez. Aynı mhz değerlerinde bile en az %15-20 önde, kaldı ki hiçbir Q6600 veya Q9300-9450 4400-4500 mhz değerlerine ulaşamaz.

Yazımı dikkatli okumuş olsaydınız işlemcinize dair herhangi bir 'takoz' ithamı olmadığını görecektiniz hocam...

Yanlış gördüğünüzü veya anladığınızı varsayıyorum ...

Tabiki Q6600 ile Qx9650 yi karşılaştırmıyorum ... Bana bencmark için kastırılacak CPU lazım değil .
    Kaldıki elimde sizde olduğu gibi Vapo felanda yok .. Bana Hava Soğutmayla Günlük yüksek değerlerde çalışacak bir Quad core lazım ...

1.57 Volt verilen hangi işlemciyi hava soğutmayla günlük kullanabileceğiz hocam? Ben 1.57 Volt un ne demek olduğunu biliyorum , hava soğutma felan sökmez o voltaja...

VİD değeri 1.185 Volt olan Q6600 var ayrıca her Q9450 nin Vid değeri 1.20 Volt un altında değil hatta genelinin VİD değeri 1.20 den büyük ...

QX9650 çok iyi bir işlemci , satmaktaki amacınızı sorgulamadan size alıcı gözüyle br soru yönelttim ve bir ricada bulundum .. ortada Herhagi bir itham yoktur hocam.. Yanlış anlaşılmasın ...

O yüzden Vid değerini soruyorum , mümkünse öğreniriz , yok değilse sizinde benimde canımız sağolsun ..

• Ben zaten günlük 4500 mhz kullanırsınız da demedim. Benchmark amaçlı bu hızlara bu voltajlar ile çıkılabiliyor onu kastettim. Günlük kullanıma gelirsek, 1.35 volt ile günlük 4ghz kullanırsınız çok rahat veya 1.45 volt ile 4200 mhz de full stabil kullanılır. Bunun üstündeki voltajları hava soğutma ile günlük kullanım için tavsiye etmiyorum. 65nm quad core işlemcilerin hiçbiri bu voltaj değerleri ile güvenli biçimde bu hızlarda kullanılamaz. 45nm extreme edition olmayanların da çarpan ve fsb sıkıntılarından dolayı 3800 mhz üzerine çıkmaları çok zor. Vid değeri 1.125 volt veya 1.175 v. diye aklımda kalmış ama zaten hangi hızlara hangi voltajla gelebildiğinizi söylüyorum o yüzden bu vid değeri zorlamanıza anlam veremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Baseski -- 8 Haziran 2008; 14:03:42 >

• Tamam Hocam sağolun ...

İşlemciyi aşağı yukarı biliyorum zaten , QX9650 lerin nerdeyse hepsi günlük 4 GHZ hava soğtmayla yapabiliyor genelde...

1.175 Volt Vİd QX bir işlemci için ço düşük bir değer , zaten öle olsaydı 1.45 Volt la yaptığı değeri 1.30 veya 1.35 le yapması gerekirdi..

İlginiz için teşekkür ederim , İyi satışlar dilerim ....

Saygılar...
  • quote:

1.425 Volt ile 3800 MHZ de Stabil çalışan bir işlemci .. eğer QX9650 takoz ise değiştirmeye değmez. Bir CPU ya 950 YTL veripte default kullanacak birisi değilim

Yukarıdaki sözlerinizden ne anlamam gerekiyordu acaba. 45nm işlemcilerin hepsinin VID değerleri 1.20 voltun altındadır ve bildiğim kadarıyla benim işlemcimin de 1.125 volttur. Bu işlemciyi alıp da kaç mhz kullanmayı hayal ediyordunuz bilemiyorum ama QX9650'lerin genelinin aşağı yukarı yapabildiği hızlar bunlar. Neyse önemli değil, dediğiniz gibi 1.30 voltta 4200 mhz yapan bir işlemci henüz üretilmedi zaten. Ben işlemcinin hangi voltajlarda ne yapabileceğini söylüyorum. Beğenen teklifini verir alır. Gereksiz tartışmalarla vakit kaybetmeyelim.

Bu arada her ne kadar QX9650 olmasa da yine aynı aileden olan Q9450 işlemcisinin bir ekran görüntüsünü vereyim. 1.125volt VID'e bir örnek daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Baseski -- 8 Haziran 2008; 15:57:52 >

• Hoca sizinle efendi efendi konuşmaya , mümkünse anlaşmaya çalışmakla hata ettim sanırım ..

Cümlemde aynen şöyle yazmışım ' eğer QX9650 takoz ise.....'

Siz ' eğer ' kelimesinin ne manaya geldiğini bilmiyorsanız , gidin öğrenin , kendi kendinizi sinirlendirip , söylemediğim birşeyden dolayı agresif mesajlar yazmayın ...

Ben dedimki bir işlemciye madem 950 YTL vereceğim , takoz olsun istemem , o yüzden sizden satıcı olarak işlemciyle alakalı bir değeri öğrenmek istedim ...

İmkanlar dahilindeyse bakarsınız sölersiniz , ss koyarsınız.. Ben de biliyorum buraya başka QX9650 lerin yada Q9450 nin SS lerini koymayı..

Ayrıca Q9450 bile değil konumuz , yanından geçmem o işlemcinin , ne mal olduğunu iyi biliyorum ..

Sizdemi en iyisi benim malım diyenlerdensiniz Hocam? Bende biliyorum gidip QX9650 nin sıfırını almayı , ama tercih etmem , mantığıma ters , bu buna gücüm yetmez demek değil akisine hepsinede yeter allaha şükür...

Mesele Akıllı alışveriş yapmak , eğer işlemcinizden şüpheliyseniz o sizin sorununuz , her malın bir alıcısı vardır ki , işlemcinizide alacak birisi çıkacaktır ..

Ama bu tavırlarınızdan sonra varsın başkası alsın , yarı fiyatına verseniz bile değeri yok benim için , kaldıki ben pazarlık bile yapmadım sizinle ...

İyi alışverişler dilerim Size....

• Burada gereksiz mesajlar yazan ve konuyu ille de VID değeri diye uzatarak agresifleşen sizsiniz. İşlemcinin hangi hızlara çıkabildiği ile ilgili ilk mesajımda zaten SS'ler verdim. Sizin sorunuz üzerine de VID değerinin 1.125 volt veya 1.15 volt olduğunu yazıyorum ve işlemcinin yapabildiği değerleri zaten ilk mesajımda vermişim. Ama siz nedense VID değerine inanmıyorsunuz. Yine de merakınızı gidermek için günlük hangi hızlarda hangi voltajlarda kullanabileceğiniz ile ilgili örnekler veriyorum ama siz eğer işlemci takozsa almayayım ve VID değeri 1.125 olamaz diye takılıp kaldınız. Ayrıca bir de bu 1.125 volt VID değeri olamayacağı savınızı da; çünkü eğer olsaydı bu işlemcinin 4200 mhz'i 1.30 voltta yapması gerektiği gibi ilginç fikirlerle destekliyorsunuz ki bugüne kadar ben 1.30 voltta 4200 mhz yapan bir QX9650 başka yerde de duymadım, kendim de görmedim ki şahsen 5 tane değişik QX9650 işlemci kullandım. Yine devam ederek 1.125 volt VID değeri olan bir işlemcinin üretilmediğini iddia ediyorsunuz. Ben size Q9450 işlemcisinin bu değerde olduğunu gösterince de konumuz o işlemci değil diyorsunuz. Oysa ki elimdeki işlemci ile Q9450 nin çarpan dışında hiçbir farkı yok ve ikisi de Yorkfield çekirdekli işlemciler. Sonuçta demekki böyle VID değerlerine sahip işlemciler olabiliyormuş değil mi? Dediğim gibi zaten 45nm Penryn işlemcilerin hepsinin VID değerleri 1.18 volt altındadır. Ben birşeyi bilmesem söylemem ve kibarca bilmediğimi belirtirim. Mesela şu anda günlük sistemimde kullandığım E8400'de 1.1125 volt VID değeri var. Ayrıca işlemcimden neden şüphe edeyim onu da anlamadım. Türkiye garantisi olan kutulu bir işlemci. Şu anda elimde fazla olarak kaldı ve satıyorum. Konuyu lüzumsuz yere uzatmaya gerek yok dediğim gibi. Size hayatta başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Baseski -- 9 Haziran 2008; 3:00:09 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.