Şimdi Ara

İntel Mobile T4300 CPU'da Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Hp laptop'um var. Win 8.1 single langue x64 işletim sistemi, 320gb hdd, 512mb ati radeon mobility HD4530,3Gb samsung ram, Cpu Olarak T4300 2.10Ghz dual core, problem bu işlemci 2.10 ghz ama cpu %100deyken bile en fazla 1.91 ghz ve daha yukarı cıkmıyor. Yardımcı olabilecek arkadaslara şimdiden teşekkürler. Resimde Ekliyorum..

• İşlemin ısındığından max hızına çıkmıyor olabilir(Bir de hızı cpuz ile kontrol edebilirsin emin olmak için). Cputemp ya da hwmonitor indirip sıcaklıkları kontrol et eğer sorun varsa soğutucuyu temizlersin. Bu arada resimde sanallaştrmayı işaretlemişsin, bu işlemcide intel vt-x yani sanallaştırma desteği olmadığını gösterir yani sorununla bir alakası yok.
  • cos37 kullanıcısına yanıt
    Pc Laptop, Tozlanma yada ısınma problemım yok, (Titiz Bir Kullanıcıyım) Stress Testlerınde Laptop olmasına rağmen 60 Dereceyi geçmiyor ısı. ve 1080P videoda işlemci %90 a varıyor Anlamadım gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtuzn

Pc Laptop, Tozlanma yada ısınma problemım yok, (Titiz Bir Kullanıcıyım) Stress Testlerınde Laptop olmasına rağmen 60 Dereceyi geçmiyor ısı. ve 1080P videoda işlemci %90 a varıyor Anlamadım gitti

işlemcin sürekli %100 de olsa virüs ten kaynaklanıyor derdim de öyle olmadığı için virüs olması zor. ancak işlemcin oldukça yaşlı nadir de olsa böyle sorunlarla karşılaşanlar gördüm. ya formatla çözülür ya da bu şekilde kullanmaya devam edersin.

son olarak güç kaynağını değiştirdiysen yani adaptörünü değiştirdiysen yeterli güç veremiyor olabilir ve o seride gelen bir teknoloji vardı adını hatırlamadığım güce göre hız kesebiliyordu son ihtimal de bu.

• tarkolar kullanıcısına yanıt
    Yeni format attım, MS'den indirdiğim Orginal İmajlarla.. laptobumun maşallahı var, ne bir parça değişimi nede 1 vida sökümü olmadı, İnanırmısnız bilmem ama Modern Warfare 3'ü Ultra Oynayabiliyorum.. 2 tane sorun var; 1- Neden İşlmeci 1.91Ghz yi Geçmiyor 2-Youtubede 1080P İzleyince kasıyor cpu %90lara fırlıyor.. Şunuda denedim, 1080p Videoyu, indirip WMP'de Açtım Gram Kasma yok Yağ gibi Cpu %10 civarlarında oluyor.. Bunlar çok garibime ve merakıma gittiği için danısmak istedim..
  • quote:

Yeni format attım, MS'den indirdiğim Orginal İmajlarla.. laptobumun maşallahı var, ne bir parça değişimi nede 1 vida sökümü olmadı, İnanırmısnız bilmem ama Modern Warfare 3'ü Ultra Oynayabiliyorum.. 2 tane sorun var; 1- Neden İşlmeci 1.91Ghz yi Geçmiyor 2-Youtubede 1080P İzleyince kasıyor cpu %90lara fırlıyor.. Şunuda denedim, 1080p Videoyu, indirip WMP'de Açtım Gram Kasma yok Yağ gibi Cpu %10 civarlarında oluyor.. Bunlar çok garibime ve merakıma gittiği için danısmak istedim..

1080p yi internet üzerinden flash player ile izlemekle bilgisayaradan herhangi bir media player ile izlemek arasında fark olur çünkü flash player ın işlemci kullanımı daha yüksek..işlemci hızını cpuz programı ilede izleyebilirsin,işlemciyi yük altına sokmak için prime95 te kullanablirsin..prime95 çalışırken cpuz de 2.1ghz seviyesinde görürsen hata windows un gösteriminde deriz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 21 Aralık 2014; 10:14:40 >

• Teşekkürler,Dediğinizi yapacağım, Peki bu internet uzerinden izlediğim videoları ekran kartıyla nasıl izlerim varmı öyle bir olanak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

quote:

1080p yi internet üzerinden flash player ile izlemekle bilgisayaradan herhangi bir media player ile izlemek arasında fark olur çünkü flash player ın işlemci kullanımı daha yüksek..işlemci hızını cpuz programı ilede izleyebilirsin,işlemciyi yük altına sokmak için prime95 te kullanablirsin..prime95 çalışırken cpuz de 2.1ghz seviyesinde görürsen hata windows un gösteriminde deriz :)

Katılıyorum, eğer sadece youtube da kasılma oluyorsa html5 kullanmanızı öneririm (googlea "youtube html5" yazman yeterli), işlemciyi fazla sömürmez. i7 kullanıcısı olarak ben de html5 kullanıyorum. 1.91 ghz ı anlamadım, görev yöneticisi belki yanlış okuyordur malum pek kullanmadım win8'in görev yöneticisini.

• quote:

Teşekkürler,Dediğinizi yapacağım, Peki bu internet uzerinden izlediğim videoları ekran kartıyla nasıl izlerim varmı öyle bir olanak.

youtube da izlerken video ya sağ tıklayınca ayarlarda donanım hızlandırma etkinse benim bildiğim başka birşeye gerek yok ama farklı bir ayar varsa bende bilmiyorum
    "(googlea "youtube html5" yazman yeterli)" Baktığımda Aşağıdaki sayfa cıkıyor
  • Buda stress testinden resim
  • Denetim masası > güç seçenekleri > Gelişmiş güç ayarlarına girip en yüksek işlemci durumunun %100 olup olmadığına bakabilir misin ? Gerçi occt'ye göre sorun yok gözüküyor (işlemci hızı maks hıza çıkmış), tahmin etmiştim görev yöneticisinde sıkıntı olduğunu. Bir de chrome'da html5 in varsayılan olduğunu söylemeyi unutmuşum ama html5 de bile bu kadar sömürmesi ilginç.
    peki ben bu videoları ekran kartı uzerınden oynatma şansım yokmu?
  • Ozaman Olağanüstü bi durum yok işlemci değiştirme zamanı gelmıs :)
  • Bios-mods'dan Biosumun Unlock Versiyonunu indirdim, Bios ayarlarıma "Advanced CPU setting" Bölümü geldi biraz kurcaladım, az öncede format attım 1.93ü gördü :)
  • Cpu fakırı olmuşuz 0.02ye sevibiyrz mıllet 4.5-5ghz görüyor
  • O.c Olmuyor baya bi denedim başaramadım olsa hemen yapacağım :)
  • Yok yaw nere yanacak :D 60c'yi gecmıyor stress tetlerınde 10-15 ghz artıncamı yanacak :D Ama O.c Olsa bı dakıka durmam :D Hani bilen varsada söylesin
  • Sorun Çözüldü. Olay şu; Normal bi şekilde en fazla 1.91ghz görüyor ama olması gereken 2.10. Eğer Pcyi güvenli modda başlatırsan 2.10 olarak sabit bi şekilde cpu çalışıyor.
  • Bütün yardımlarınız ve cevaplarrınız için teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.