Şimdi Ara

Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
5
Favori
17.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende varım benide ekleyebilirsin ;)
    Intel Ivy Bridge [Kullananlar Kulübü]
  • @none1604 , @codre

Ekledim arkadaşlar, hoşgeldiniz.

Bu arada; @codre, 5.0 Ghz ivy bridge için gerçekten iyi bir değer.Bu değerde, günlük olarak stabil kullanıyor musun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 28 Temmuz 2013; 16:20:48 >
  • kullanabiliyorum sıcaklık en fazla 65- 68 arası geziyor akassa venom cift fanla 5.2 Ghz ede cıktım ama zorlanmada pc reset atıyor kendine cozemedim daha bakıyorum
  • bı sıcaklar 65- 68 arası yükte cıkıyor boşta 38 lerde felam yanlış anlaşılma olmasın..
  • Ekleyin 3570K stok kullanım
  • @codre

Gerçekten, 5 Ghz iyi bir değer ve sıcaklıklarınızda çok iyi, takoz olmayan bir işlemciye denk gelmişsiniz. Ama kullandığınız sistem için, turbo mode açık 3.8 Ghz bile yeterli bence.

IHS mod falan var mı ?

@AlicanDernek

Ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 28 Temmuz 2013; 16:35:02 >
  • IHS mode bunu anlamdım kusu bakma acılımı sölermisin ?
  • codre kullanıcısına yanıt
    İşlemcinin üzerindeki koruma plakasını falçata vb. alet ile kestikten sonra, içindeki termal macunu yenileme işlemi.

Ivy bridge ve Haswell işlemcilerde, Sandy bridge' e göre; kötü termal macun kullanıldığı için ısınma sorunu oluşuyor.Bende; 5 Ghz' da ve bu sıcaklıklarda kullandığınızı görünce, ondan dedim IHS mod falan mı yaptınız.Çünkü; IHS mod ile 10 - 15 derece sıcaklık düşüşü yaşanabiliyor.Ama; IHS mod olmadan bu değerler nazar değmesin çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 28 Temmuz 2013; 16:46:25 >
  • işlemciye her hangi bir işlem yapmadım aldığım gibi kullanıyorum sacede ARCTICCOOLING MX-4 termal macun sürdm işlemciye soğutucu koyarken ama kesinlikle işlemciyi açmadım
  • Ne diyeyim, değerleriniz çok güzel, inşallah sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edersiniz.
  • codre kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İşlemciniz çok iyi. 5ghz'de iken OCCT stress programıyla 3. dakikada bir ss alıp buraya koyabilir misiniz ?
  • 5 ghz de sıcaklıklar 95 dereceyi buluyor hava soğutma ile bu test sanırım imkansız 4.8 ghz de bile 87 - 90 arası geziyor bu test icin sıvı soğutma lazım corsair h80 veya h100 olması lazım en azından sıcaklıklar cok yüksek ivy brigde kaldırmıyor denebilir
  • Bende, aslında bunu merak ediyordum.Gerçek dereceleriniz çıkmış ortaya, zaten ivy bridge için 5 ghz sıvı soğutmayla bile zor, birde hava soğutma çok sakıncalı.Bence; 3.8 Ghz bile şu an için yeterli, he illa OC yapılmak istenirse, 4.2 - 4.4 Ghz arasıda çok iyi bir değer, fazlasını hava soğutma ile aramak maceradan başka birşey değil.

Birde, yukarıdaki bir mesajımda da söylemiştim.Gördüğüm kadarıyla sisteminizde ekran kartı olarak 1 tane HD 7870 var.Eğer; render, program vb. bir iş ile uğraşmıyorsanız, bu ghz' lara hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 1 Ağustos 2013; 3:07:15 >
  • Sistem bugün vatan bilgisayarda toplandı.i3570k(hız aşırtma yok) masaüstü sıcaklığı 50 derece civarı,windows testinde 100 derece üstüne çıktı.Stok fan kullanıyorum ama yinede sıcaklıklar çok fazla.(stok fanı takarken termal macun sürülüyormu,acaba sürmeyi mi unuttular).Kasa Zalman z11 plus hdd fanı,ve küçük kapak fanları dışında,12cm'lik üstte iki tane arkada bir tane fan var,yalnız üstteki 2 fanı ve arka fanı egzoz fan yaptılar.
  • Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun, hava akımından ziyade montajda problem var gibi duruyor.Üzerindeki stok fanda olsa, bu sıcak havalarda bile, test harici; mesala oyun oynarken 70 C' ı geçmemesi lazım.Hadi hava akımıda kötü desek, en kötü 75 C, ama windows derecelendirme testinde 100 C üstü felaket şekilde aşırı bir değer, umarım anakartınızın sensörlerinde bir problem yoktur ? Birde; stok fanda termal macun direk stok fanın işlemciye temas etme yüzeyinde fabrika çıkışlı olur.

Sistem kapanma olmadıysa, sensörlerde veya kullandığınız programda sorun olabilir.Ama dediğim gibi montajda da sıkıntı olmuş olabilir.

Sistem kapandı mı ? Hangi programı kullandınız ? vs. vs. bu soruların cevapları gerekli.

Birde fanları egzos fan yaptılar demişsiniz ? Yani teorik olarak kasanın içinde hava akımı biraz az olabilir, ama bu kadar derece yüksekliği olmaz tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 1 Ağustos 2013; 3:24:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun, hava akımından ziyade montajda problem var gibi duruyor.Üzerindeki stok fanda olsa, bu sıcak havalarda bile, test harici; mesala oyun oynarken 70 C' ı geçmemesi lazım.Hadi hava akımıda kötü desek, en kötü 75 C, ama windows derecelendirme testinde 100 C üstü felaket şekilde aşırı bir değer, umarım anakartınızın sensörlerinde bir problem yoktur ? Birde; stok fanda termal macun direk stok fanın işlemciye temas etme yüzeyinde fabrika çıkışlı olur.

Sistem kapanma olmadıysa, sensörlerde veya kullandığınız programda sorun olabilir.Ama dediğim gibi montajda da sıkıntı olmuş olabilir.

Sistem kapandı mı ? Hangi programı kullandınız ? vs. vs. bu soruların cevapları gerekli.

Birde fanları egzos fan yaptılar demişsiniz ? Yani teorik olarak kasanın içinde hava akımı biraz az olabilir, ama bu kadar derece yüksekliği olmaz tabiki.

CPUID HWMonitor,aida64 kullandım windows testi cpuid ile ölçüldü.Her iki programdada masa üstü 50 derece civarı.Sistemde kapanma olmadı.Diğer bütün bileşenlerin sıcaklığı normal.

• Real temp, core temp gibi programlar ile de ölçebilir misiniz ? Hatta en sağlamı, real temp 3.70 olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 1 Ağustos 2013; 3:36:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Real temp, core temp gibi programlar ile de ölçebilir misiniz ? Hatta en sağlamı, real temp 3.70 olur.

Şuan başka bilgisayardayım yarın onlarıda denerim,diğer bileşenlerin sıcaklığı normal,yinede anakart sensörlerinde problem olma ihtimali varmı.(ölçüm programlarını kurmadan önce ssd yüzünden 3 kere windows derecendirme testi yaptım,işlemci iyi yanmadı)
  • O dediğim programlar ile bakmanız son karar açısından bilgilendirici olur, özellikle real temp ile.

Şu an anlattıklarınıza göre sensör problemi gibi gözüküyor.Çünkü; 100 C üstü demişsiniz, o derecede otomatik olarak direk kapanması gerekir bilgisayarın, siz birde test yapıyormuşsunuz üstüne üstelik, ama yinede kapanmamış.Tabi, kesin konuşmak için güç ama şu an gözüken sensör sıkıntısı gibi.Ancak; programlarada baktıktan sonra işi garantiye almak için, bir soğutucu almanızı tavsiye ederim, ya da stok fanın tekrar montajlanmasını isteyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.