Şimdi Ara

Intel Ivy Bridge işlemcileriyle entegre grafik performansını %60 arttıracak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
8.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şimdi ben sistem toplamak için beklemedeyim ve ivy ler çıkana kadar sistem toplamayacağım. Öğrenmek istediğim cpu lar içindeki grafik işlemcileri (amd ve intel)

    Bu cpu lar içindeki GPU lar tam olarak kullanabiliyormuyuz demek istediğim tam bir sürücü eksikliği varmı. Amd ve intel için bunu tam olarak kullanan işlemci varmı. Açıkcası bunu kağıt üzerinde yazmak yerine bu verilen teknolojiyi tam olarak kullanabiliyormuyuz.

    Birde bu CPU üzerindeki GPU anakart üzerindeki GPU lar ile sekronize çalışabiliyormu.

    İvy lerin çıkacağı zaman bu teknoloji tam olarak kullanbilecekmiyiz. Amd intel arasında gidip geliyorum ve acelem de yok.

    Forumlarda bilgi öğrenmek de çok zor açıkcası herkez ürünlerin fan ı olmuş ve ürün kötü olsa bile körü körüne savunuyorlar buda benim açımdan hiç iyi olmuyor kime inancağımızı bilmiyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psychomantis

    quote:

    Orijinalden alıntı: MyCoDeR

    Abi bu işlemcilerin içine grafik kartı tıkmaya neden bu kadar çok uğraşıyolar anlamıyorum giriş seviyesi işlemcilere ne yapıyolarsa yapsınlar biri gidip oyun sistemi kurucak intel i5 2500k alıcak misal onun entegre grafik biriminimi kuıllanıcak onun yerine cpuu hızlandırsan vb. bişeyler yapsınlar.


    Tabii ki adam oyun oynamak istediğinde o gpu'yu kullanmayacak. Öyle ya da böyle laptoplardaki optimus tarzında bir yaklasımla düşük performansta düşük yüksek performansta yüksek gpu'ya geçilen bi sistem ya vardır ya da üzerinde çalışılıyordur.




    Ama masaustu işlemcilerine koymak zorunda değiller İşlemcinin%15ını kaplıyr çekirdekleri buyutup işlemcide perfromnasartışı sağlayabilirler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: createemir



    Intel olunca artsa nolcak ?




    Sandy Bridge'e kadar öyleydi ama Sandy Bridge'de hakikaten işin rengi değişti. Core i5-2410 işlemcinin dahili GPU'suyla Batman Arkham Asylum tam detayda, Crysis düşük detayda akıcı şekilde oynanıyor. (1366*768 0xAA) Dahili grafik çözümü için çok iyi bir sonuç.
  • Intel üst seviye işlemcilerde gpu'suz seçenekler de sunmalı, ve tercihen bunlar gpu'su kapatılmış cpular değil gerçekten içinde gpu olmayan, daha küçük boyutta, daha ucuza üretilen cpular olmalı...
  • 22 nm olunca üretim maliyeleri düşüyor deniliyor, bakalım doğru mu olacak. Gerçi anlamiyorum ben, boyut küçülldükçe maliyeti nasil azalir, bilgili biri aciklarsa guzel olur.
  • Daha az malzeme harcanıcak 10 işlemci yapana kadar 12 işlemci yapılabilir aynı malzeme ile
  • 130 nm 90 nm 65 nm 45 şimdi 22 nm. ondalıklı nanometrelere doğru ileriliyolar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BraveHeart

    22 nm olunca üretim maliyeleri düşüyor deniliyor, bakalım doğru mu olacak. Gerçi anlamiyorum ben, boyut küçülldükçe maliyeti nasil azalir, bilgili biri aciklarsa guzel olur.


    aynen.
    nasıl oluyorda daha fazla transistör felan içerirken maliyet düşüyor
  • diyelim ki adam sandy bridge e 2011 e bayıldı bir dünya para, bu ivy bridge gelip az enerjiyle haşamat etse haşamatta değil başbaşa performans sunsa o adamın hali nice olur ey dostlar

    sandy bridge 6 çekirdek extreme lere kafa tutuyorsa bu da olmayacak şey değil arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 15 Eylül 2011; 21:26:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heatblast

    quote:

    Orijinalden alıntı: BraveHeart

    22 nm olunca üretim maliyeleri düşüyor deniliyor, bakalım doğru mu olacak. Gerçi anlamiyorum ben, boyut küçülldükçe maliyeti nasil azalir, bilgili biri aciklarsa guzel olur.


    aynen.
    nasıl oluyorda daha fazla transistör felan içerirken maliyet düşüyor


    Tasarımı değiştirmeksizin yeni bir üretim teknolojisine geçtiğimizde çekirdeğin kapladığı zar alanı küçülür ve üretim maliyeti düşer. İşlemci daha az elektrik harcayıp daha az ısınmakla birlikte daha yüksek saat hızlarına çıkabilir. Lakin üreticiler yeni nesil üretim teknolojilerin avantajlarını kullanıp işlemcilerine daha fazla çekirdek ve önbellek ekliyor. Bu da son kullanıcıya yeni teknojiyle aynı fiyat seviyesinde daha fazla başarım olarak geri dönüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yc#1 -- 15 Eylül 2011; 23:58:36 >




  • İntel birazda şu ekran kartlarına el atsa bari dayanmıyor işlemci yahu,İvy ler çıkınca fiyatları önemli benim için kaliteyi belli ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.