Şimdi Ara

intel ile alakalı olabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trktlh

hemen deniyorum monitör çözünürlüün 1920x1080 dimi?

aynen 1920x1080
    MSI afterburner ile FPS 45-50 civarına kilitlemeyi deneyin , ani düşüşler kare atlaması yapabiliyor.Buda kasma hissi oluşturuyor.Oyunlarda vsycn açıksa kapatmayı deneyin , vsycn açık olduğunda fps düşüyorsa direk 30a sabitlemeye çalışır.
    Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Arka planda çalışan uygulamalar varmı ? Bazı oyunlar HT desteğini yamalar ile sağlıyor.(HT devre dışı.)
    MSI afterburner ile FPS 45-50 civarına kilitlemeyi deneyin , ani düşüşler kare atlaması yapabiliyor.Buda kasma hissi oluşturuyor.Oyunlarda vsycn açıksa kapatmayı deneyin , vsycn açık olduğunda fps düşüyorsa direk 30a sabitlemeye çalışır.

arka planda bi tek lisanslı norton var onu da etkileşimsiz moda alıyorum zaten. tmm 45-50 fps'ye kilitlemeyi denicem. vsync kapalı zaten.
    "ani düşüşler kare atlaması yapabiliyor.Buda kasma hissi oluşturuyor" bu kısım benim aradığım cevap olabilir.. iyi bir noktaya değindin hocam sağol.

quote:

Orijinalden alıntı: KaGaNSaN

"INTEL' in akıcı oynatamadığı bir oyunu, AMD' nin de oynatması imkansızdır"

işlemciye gore degisir vu örneğin i3 e gidipte 7990 takarsan her oyunda kisitlar ama 8350ye takarsan fazla bir kisitlama olmaz.bu durumda amd daha akici oynatmiş olacaktır

Bakın arkadaşım, o mesajımın açık uçlu olduğunu zaten belirttim tamam orada hatam olabilir, iki türlü anlaşılacağını hesaba katmadım.Anlatmak istediğimi buradaki üyelerimiz, arkadaşlarımız anlar dedim.Olayın bu boyutlara çekileceğini düşünemedim, hata ettim.

Yalnız; bilgi konusuna gelirsek (yukarıdaki mesajınızı bu yüzden alıntılıyorum), bana gelipte böyle; '' i3' ün yanına HD 7990 takarsan... '' vs. gibi yazılarla gelirseniz ve dünkü üye muamelesi yaparsanız (bu da bir nevi, hatta direkt, karşınızdaki insanı; bilgisiz olarak görmektir), bende size normal olarak böyle şeyler yazarım, ama şöyle de bir huyum vardır.Elimden geldiğince forumdaki üyelerimizi takip etmeye çalışırım (yazılarını, tutumlarını, bilgilerini vs.) ve sizin bu konularda ne kadar bilginiz olduğunu biliyorum.Açtığınız konuları, verdiğiniz cevapları, tavırlarınızı görüyorum, bundan dolayı normal karşılıyorum.Yani; merak etmeyin, bilip - bilmeden ben kimseye ithamda bulunmam, bulunsam bile; karşımdaki üye kesin olarak saçmalıyordur.Ama; size kesinlikle böyle bir ithamda bulunmuyorum (saçmalama vs.), sadece; yazılardan ince noktaları bulup tartışma yaratma içindesiniz ve açtığınız konulardan, yaptığınız yorumlardan gördüğüm kadarıyla bilgilenmeniz gereken çok konu var, onun için karşınızdaki insana; yukarıdaki alıntıladığım mesajınızdaki gibi, tavsiye veya akıl her ne ise, verirken; önce bir üyenin bilgi seviyesine bakın, sonrada bilgi vereceğiniz konuda sizin ne kadar bilginiz olduğuna ?

Bu arada; şuna da bir açıklık getireyim, burası bir donanım - yazılım, bilgisayar vs. forumudur, sizin dediğiniz gibi amaç insanlara akıl vermek değildir, akıl vermenin kelime anlamı bambaşka birşeydir, burada amacımız; bilmediklerimizi öğrenmek, tavsiye vermek, öneride bulunmak, incelemeler yapmak - incelemelerden faydalanmak, sorunlara çözüm bulmak - sorunlarımıza çözüm istemek - üretmek vs.' dir.Ben, yukarıda akıl verme kelimesini kullandım ama; sizin bana resmen bu şekilde hitap ettiğinizi gördüm, sizin yazınızda olabildiğince açık uçlu idi.

İş akıl vermeye gelirse, burası yeri değil...

NOT: Konuşmak isterseniz, özel mesajdan da konuşabiliriz, isterseniz arkadaşın konusunu daha fazla kirletmeyelim.

@cerkez_genc_07

Evet, VSYN - C faktörünü unutmuşum, onunla da alakası olabilir çoğu oyunda, çünkü; birçok oyun VSYN - C açınca akıcılığını yitirebiliyor. Ancak; bir arkadaş yukarıda da yazmış, ani FPS düşüşleri de size böyle hissettiriyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 15 Eylül 2013; 15:24:23 >

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
    |♦|RS incelemeleri ve paylaşımları|♦|
    |♦|ROG STRIX RTX 3090 O24G GUNDAM|♦|

• Sorun v sync sorununa benziyor, grafik özelliklerinden v sync'i kapat ve öyle oyna. 40 fps çoğu oyun için oldukça akıcı bir değer olmasına karşın 60 fps giden bir oyun aniden 15-20 fps düşüş yaşarsa birden takılıyormuş gibi ilerler birkaç saniyeliğine.

Bir de psikolojik takılma diye bir şey var Bazı oyuncular oyunun kenarındaki fps değeri bir an için bile 60 altına inse takılıyormuş gibi hissedebiliyor
  • crysis 3 hariç demişsin, şimdi aklıma geldi de, akıcılık konusunda oyunların motorları da bir etkendir, oyunların hazırlandıkları motora göre de akıcı fps değerleri değişir, crysis 3 25 fps ile giderken dahi öyle takılıyormuş gibi gözükmüyor kesinlikle.

ama tomb raider oynarken yanlış hatırlamıyorsam 40 fps bile yağ gibi akıcı hissi vermiyordu oyuncuya.

yine far cry 3 60 fps sabit gitmeden yağ gibi akıcı oynanmıyordu.

benim için çok bi' sorun değil ama ani fps düşüşlerini en iyi v sync kapatarak çözersin

Orijinalden alıntı: isbara alp

crysis 3 hariç demişsin, şimdi aklıma geldi de, akıcılık konusunda oyunların motorları da bir etkendir, oyunların hazırlandıkları motora göre de akıcı fps değerleri değişir, crysis 3 25 fps ile giderken dahi öyle takılıyormuş gibi gözükmüyor kesinlikle.

ama tomb raider oynarken yanlış hatırlamıyorsam 40 fps bile yağ gibi akıcı hissi vermiyordu oyuncuya.

yine far cry 3 60 fps sabit gitmeden yağ gibi akıcı oynanmıyordu.

benim için çok bi' sorun değil ama ani fps düşüşlerini en iyi v sync kapatarak çözersin

vsync zaten hep kapalı hocam ben vsync açtığım zamanlar da oluyo ama sorun yine aynı anlamında demiştim.

"yine far cry 3 60 fps sabit gitmeden yağ gibi akıcı oynanmıyordu." aynen işte far cry3'te de 50 fps'de yağ gibi,, 48 fps'de tırtıklı

• Arkadaşlar, hangisi daha akıcı daha kaygan falan çarpıtırsak lafı, konu metalürjiye kadar gider, molibden sülfit ile tungsten disülfid'in arasındaki çekişmede son bulur diye düşünüyorum.
    Şayet bahsettiğiniz olay, komut kontrolünün gecikmesi ise eğer; evet, işlemci darboğazı daha kötüdür ekran kartı darboğazından; çünkü fare ile klavyeyi işlemci kontrol eder. Komut penceresinde yapılan işlemlere yeterli işlem zamanı kalmazsa veya ekran kartına aktarılan bilgi geç giderse yavaşlarsınız ve hatta kontrolü kaybedersiniz.
    Çaresi, kare saniye düşüşlerinin önüne geçmek. Bunun için görüntü hızını en düşük kare saniye hızına yaklaştırarak ani hızlanmaların da ani yavaşlamaların da önüne belirgin olarak geçebiliyorsunuz ve kontrol pencerenizde bir istikrar sağlıyor. AMD Radeon kart kullanıyorsanız, Radeon Pro'yu tarif edebilirim. "Sıra deste adedi" diye çevirebileceğim "Flip queue size" diye bir ayar var. İşlemcinizin görüntünün oluşturulması için ekran kartına temize çekim öncesinde gönderdiği tüm hesaplamaların, zamanlamaların ve fare ile klavye kontrolünden gelen komutların en güncel halini içeren desteler halinde çizim şablonlarının kaçar adet gönderileceğini bu ayar denetliyor. Eğer işlemcinizin hızı yüksekse birden çok gönderebiliyorsunuz(Intel işlemciler daha hızlı ve bu sebeple daha çabuk ikinciyi gönderebilir); bu sayede ekran kartınız, 2 tane geldiyse aralarından güncelini seçiyor ancak şayet çizim başladıysa bir kare bitmeden ikincisi için fare ve klavye komutlarının sonucunu yansıtamazsınız. Görüntü hızının yüksek olması bu nedenle önemli, ekran kartı ne kadar çabuk çiziyorsa, o kadar az zaman öncesinde yaptığınızın sonucunu görüyorsunuz ki; bence bu sebeple bir fark için en iyi işlemciyi almak direksiyonla araba yarışı oynamak için söz konusu.
    Ekran kartınızın sayısı başına 1'den fazlası seçtiğiniz takdirde, görüntü kontrol gecikmesi yaptığını okudum. Şayet komutu en çabuk aktarmak için ekran kartının fazladan çizmesi gereken kareleri çıkartıp, kart başına bir seçince, kontrol gecikmesinin kısalması mantıklı; çünkü 60 kare saniye görüntü hızı için her seferinde işlemciden gelen 1 salise, 16 milisaniye önceki komutun çıktısını sahnede görüyoruz.
    Direksiyonla Grid oynamak, direksiyon bir saniye öncesi yönde dönüyorken klavyede tuşa basmaktan çok daha zor bir hal alıyor. Vakti zamanında deli etmişti beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Arkadaşlar, hangisi daha akıcı daha kaygan falan çarpıtırsak lafı, konu metalürjiye kadar gider, molibden sülfit ile tungsten disülfid'in arasındaki çekişmede son bulur diye düşünüyorum.
    Şayet bahsettiğiniz olay, komut kontrolünün gecikmesi ise eğer; evet, işlemci darboğazı daha kötüdür ekran kartı darboğazından; çünkü fare ile klavyeyi işlemci kontrol eder. Komut penceresinde yapılan işlemlere yeterli işlem zamanı kalmazsa veya ekran kartına aktarılan bilgi geç giderse yavaşlarsınız ve hatta kontrolü kaybedersiniz.
    Çaresi, kare saniye düşüşlerinin önüne geçmek. Bunun için görüntü hızını en düşük kare saniye hızına yaklaştırarak ani hızlanmaların da ani yavaşlamaların da önüne belirgin olarak geçebiliyorsunuz ve kontrol pencerenizde bir istikrar sağlıyor. AMD Radeon kart kullanıyorsanız, Radeon Pro'yu tarif edebilirim. "Sıra deste adedi" diye çevirebileceğim "Flip queue size" diye bir ayar var. İşlemcinizin görüntünün oluşturulması için ekran kartına temize çekim öncesinde gönderdiği tüm hesaplamaların, zamanlamaların ve fare ile klavye kontrolünden gelen komutların en güncel halini içeren desteler halinde çizim şablonlarının kaçar adet gönderileceğini bu ayar denetliyor. Eğer işlemcinizin hızı yüksekse birden çok gönderebiliyorsunuz(Intel işlemciler daha hızlı ve bu sebeple daha çabuk ikinciyi gönderebilir); bu sayede ekran kartınız, 2 tane geldiyse aralarından güncelini seçiyor ancak şayet çizim başladıysa bir kare bitmeden ikincisi için fare ve klavye komutlarının sonucunu yansıtamazsınız. Görüntü hızının yüksek olması bu nedenle önemli, ekran kartı ne kadar çabuk çiziyorsa, o kadar az zaman öncesinde yaptığınızın sonucunu görüyorsunuz ki; bence bu sebeple bir fark için en iyi işlemciyi almak direksiyonla araba yarışı oynamak için söz konusu.
    Ekran kartınızın sayısı başına 1'den fazlası seçtiğiniz takdirde, görüntü kontrol gecikmesi yaptığını okudum. Şayet komutu en çabuk aktarmak için ekran kartının fazladan çizmesi gereken kareleri çıkartıp, kart başına bir seçince, kontrol gecikmesinin kısalması mantıklı; çünkü 60 kare saniye görüntü hızı için her seferinde işlemciden gelen 1 salise, 16 milisaniye önceki komutun çıktısını sahnede görüyoruz.
    Direksiyonla Grid oynamak, direksiyon bir saniye öncesi yönde dönüyorken klavyede tuşa basmaktan çok daha zor bir hal alıyor. Vakti zamanında deli etmişti beni.

hocam çok teşekkürler ama sizin kadar makine dilinden anlamadığım için yazdıklarınızdan açıkçası pek bişey anlamadım yine de sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: cerkez_genc_07

quote:

...

hocam çok teşekkürler ama sizin kadar makine dilinden anlamadığım için yazdıklarınızdan açıkçası pek bişey anlamadım yine de sağolun

Görüntü hızını arttırıp, "Flip Queue size" ayarını 1'e getirebilirsin.

quote:

quote:

...

amd ekran kartı kullansam dediğini yapardım hocam gtx 560 ti amp kullanıyorum.

• işlemciniz i7 2600 yani ( k ) olmayan modeli doğrumudur?. yaptıgınız overclock , stabil olmuyabilir? degerleri normale alıp deneyin. sıra ile biosu sıfırlayın. işlemci oldgu gibi çalışsın. ekran kartınızda oveclock yaptıysanız defaulta getirin. format atın temiz. en güncel sürücüyü yükleyin. banada nedense overclock dan oluyor olabilir diye düşünüyorum. ama dediğim gibi temiz bir format ve , siteden en güncel ana kart. hatta bios. ekran kartı vs driver yükleyip kurun. sonucu yazın. buraya

quote:

quote:

quote:

...

Ben sürücü ayarları menüsünden bu ayarı yaparsın diyorum, AMD kartlarda sadece Radeon Pro ile yapılabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

işlemciniz i7 2600 yani ( k ) olmayan modeli doğrumudur?. yaptıgınız overclock , stabil olmuyabilir? degerleri normale alıp deneyin. sıra ile biosu sıfırlayın. işlemci oldgu gibi çalışsın. ekran kartınızda oveclock yaptıysanız defaulta getirin. format atın temiz. en güncel sürücüyü yükleyin. banada nedense overclock dan oluyor olabilir diye düşünüyorum. ama dediğim gibi temiz bir format ve , siteden en güncel ana kart. hatta bios. ekran kartı vs driver yükleyip kurun. sonucu yazın. buraya

şu an zaten oc siz kullanıyorum fazla oc li kullanmadım voltajı anakart otomatik veriyor zaten turbo core aktifken verdiği voltajın aynısını veriyor.

sistemi ilk topladığım gün bile bu sorun vardı çok format attım çok sürücü güncelledim ilaç bulamadım henüz hocam.

• ana kart biosunu güncelledinizmi hocam ?

Orijinalden alıntı: gtx295

ana kart biosunu güncelledinizmi hocam ?

yok hocam valla biosu uçururum diye korkuyorum

quote:

quote:

quote:

quote:

...

Ben sürücü ayarları menüsünden bu ayarı yaparsın diyorum, AMD kartlarda sadece Radeon Pro ile yapılabiliyor.

hocam sürücü ayarları derken tam olarak nereye girmem lazım biraz açarmısın? teşekkürler saygılar.

• sıkıntı ekran kartında bence bunun işlemci ile alakası yok ayrıca o psu da yetersiz bunuda belirteyim ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 16 Eylül 2013; 0:36:18 >

Orijinalden alıntı: TheJudgé

sıkıntı ekran kartında bence bunun işlemci ile alakası yok ayrıca o psu da yetersiz bunuda belirteyim ,

psu neden yetersiz hoam 600w 80 plus olması yeterli değil mi sence? oc yapmıyorum zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.