Şimdi Ara

İntel i3 2120 - g850 yardım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

quote:

-i3 ler : 2 çrkidek + HT ile oyunlarda nerdeyse 4 çekirdekl işlemci kadar performansı var. Fiyatı da onlardan baya ucuz. Ama turbo yok / overclock yok.

Bu pek mümkün değil yalnız.

http://www.xbitlabs.com/images/cpu/core-i3-2120-2100/metro.png
    i3'ler i5 2300'ün ciddi gerisinde.

veya:http://www.computerbase.de/artikel/prozessoren/2012/test-intel-ivy-bridge/47/#abschnitt_battlefield_3

i3 2120, HT'ye rağmen 2500'ün %55 gerisinde. (Gerçi BF3'te yamalarla düzeltilen HT stuttering sorunu vardı. Yamalı hali mi test edildi bilmiyorum.)

Tabii böle farklar için cpu'nun sınırlıyor olması gerekiyor.

HT'nin fps'ye biraz etkisi var kısaca, esas önemi 3-4 çekirdek gerektiren durumlarda tekleme-takılmaların önüne geçebilecek olması.
    Mesela BF3 Firestorm 64 MP'de 4.5 GHz'deki 2500K'yı bile, biostan 2 çekirdek olarak kullanırsam belli teklemeler olabiliyor; HT olsaydı bunlar olmayabilirdi.
    Tabi 3.3 GHz 3 MB L3'lü işlemcinin teorik gücü HT'ye rağmen bundan daha düşük olabilir; ama oyun 2'den fazla thread'a optimize edilmişse işler farklı gelişebiliyor.

Aynı 640x480 bf3 testinde, turbo açıkken turbo monitor vs. ile işlemcinin zıplamalarını da içeren grafik var mı peki 2120 ile 2500k yı karşılaştırıp %55 daha hızlı demekki yanılıyorsun tarzı yaklaşabilesin konuya? Benzer şartlarda kendin dene derim stok hızda bf3 aç tm vs. ile çekirdek hızlarına bak. İlaveten zaten 2500k ile i3 karşılaştırmıyorum, K hariç 4 çekirdeklilere yakın performans verebiliyor diyorum, %30 çok fazla performans farkı dersin ama iş yükü biraz hafifledimi fark hızla kapanıyor. Bi de aralarında güzelce %50 den fazla fiyat farkı var en ucuz i5 ile. 2 çekirdekliye göre nasıl ilave performans sağlıyorsa HT sayesinde i3, i5'den de daha az geride kalmasını sağlıyor. 2çerkidekli olsa %100 civrında fark olacakken metro da fark %30lar civarında kalıyor, dediğimde bi yannışlık yok. Sonuçta parasına göre.

Benzer şekilde yine BF3 de 4ghz 2500k ile aralarında hiç farkın olmadığı test sonuçları da gösterilir, tonla var zaten onlardan. Ben neredeyse diyerek zaten 2-3fps fark var, hemen dibinde demiyorum. Bende biliyorum heralde bi i3 2100 vs. i5 2400 arasında %30 civarlarında fark olduğu. Ama g860 : 55 FPS i3 2100 :65 FPS i5 2400: 75fps olduğu durumda neredeyse, yakın sayılır, aşağı yukarı gibi kavramları kullanmamın eksik hatalı yannış bi yanı yok. Phsyx kpatırsan i3 metroda baya düzeliyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.