Şimdi Ara

INTEL E5200 İŞLEMCİ YANARMI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar... Bugün yani az önce pc ' me BIOS'dan O/C yaptım ve 2.50ghz lik E5200 DUAL CORE işlemcimi 2.86GHZ'ye çıkardım acaba işlemcim yanarmı yani bildiğimiz dumanlar çıkıp işlemciyi kaybedebilirmiyim. Ve 3070mb yani 3GB lik ramlarım 920mhz yükseldi standart 800mhz ramlerime bir zararı olurmu teşekkür ederim şimdiden voltaj 1.625

• ?
  • e5200 ü zamanında 4000 mhzde kullandım. İşlemci öyle yanmaz, olsa olsa pc açılmaz.

oc konusunda bilginiz yoksa üst konu var oc için, oradan detaylı bilgi alın. İşlemcinizin harika bir oc potansiyeli var. Stok fan ile bile 3+ ghz de kullanılabilir.
  • arkadaşım ne diyorsun sen uzakdur bu işlerden benim arkadaşdada aynı işlemciden vardı 2800 e çıkarmıştı gün sonra powerin kabloları eridi işlemci anakart yandı 2 ramden birisi yandı aman diyim şeytan dürtüsü şeytan işi bu overclock sana bi dost tavsiyesi uzak dur!
  • quote:

Orijinalden alıntı: life19

arkadaşım ne diyorsun sen uzakdur bu işlerden benim arkadaşdada aynı işlemciden vardı 2800 e çıkarmıştı gün sonra powerin kabloları eridi işlemci anakart yandı 2 ramden birisi yandı aman diyim şeytan dürtüsü şeytan işi bu overclock sana bi dost tavsiyesi uzak dur!

İşlemcinin suçu ne? Hızaşırtmanın suçu ne?

Her zaman ne diyoruz, Dandik PSU kullanmayııınnnn. Quake, feel, bosst, everest ve daha bir sürü dandik PSU kullanılırsa elbette bazı parçalarınız zarar görebilir.
  • MÜŞAVİR teşekkür ederim sanırım INTEL'lerin yüksek ısılarda yanmaya karşı koruması varmış. PSU'mun markasına bakmadım daha ama şu anda 1.625v BIOS'dan ve normalde 200 olan değeri 240 yapıp ramleri 1 tane alt sekmeye düşürerek 3.00ghz ve ramlarda 800mHz stabil bir ölçü yakaladım tekrar teşekkürler. :) Üst konuya bakıcağım.

Ekleme : Bu arada tebrikler gerçekten çok yüksek bir değer elde etmişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 13 Ekim 2010; 23:14:57 >
  • Core Voltage : 1264 - 1408 arası dolaşıyor normal bir değermidir ?

Orthos ' testi başladı ve 12 dk yı tamamladık sorunsuzca...

Not : Bilindiği üzere manual oynamadan overclock yapılıyor yani. STEP 1 (210) , STEP 2 (220) , STEP 3 (230)... ve bunları yaparken otomatikmen voltajını yükseltiyor biostan ve 1.500voltaja çıkarıyor DRAM VOLTAGE REGULATOR DEĞERİ +0.30 yapıyor(bu değer'le oynamadım hala +0.30)... ve ben 240 yapıp cpu yu 3.00ghz yapınca ve 1.500v da iken açınca windows xp yazısında donuyordu. Ve bios'a girip 1.625v yapınca pc normal olarak açıldı sanırım doğru voltaj bu. :) Şu anda fazla abartmıyorum inşallah güzel bir fan alınca dahada çıkartıcağım 3.5ghz gibi :) Teşekkürler MÜŞAVİR...

bu arada orthos 22dk oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 13 Ekim 2010; 23:58:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orthos açılalı 30dk oldu ve işlemci sıcaklığına SpeedFAN'dan baktığımda şu şekilde :

bu değerler yüksekmi , orthos açık diyemi yüksek ?
  • Ne yaptınız siz? 100C çekirdek sıcaklığı gösteriyor core temp. Birde HW Monitör ile bnakın ve işlemciye verdiğiniz voltajı azaltın. O işlemci 3 ghz için + voltaj bile istemeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Ne yaptınız siz? 100C çekirdek sıcaklığı gösteriyor core temp. Birde HW Monitör ile bnakın ve işlemciye verdiğiniz voltajı azaltın. O işlemci 3 ghz için + voltaj bile istemeyebilir.

Acaba işletim sistemindemi bişeylik var vista yüksem düzelirmi çünkü bir kademe düşürdüğümde windows xp yüklenen yerde donuyor ?
  • DRAM voltajını default , Dediğiniz gibi CPU voltajınıda default yaptım... Ve inanamadım ama açıldı. Sorun DRAM daymış sanırım DRAM voltajını +0.30 dan defaulta indirince pc açıldı ayrıca işlemciye voltaj vermedim şimdi tekrar başlatıyorum othros testini :)

Fanım çok düşük devirde çalışıyor ya max 2000rpm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 14 Ekim 2010; 0:35:48 >
  • Neyse turbo bir fan önerilerinizi bekliyorum intel'in bukadar dandik bir fan yapıcağı aklıma gelmezdi 2000rpm ne demek ya dalga geçiyorlar resmen thermaltake nin fanından edinmeyi düşünüyorum 4pinli.
  • fanın hızı önemli değil kaç cfm hava üflediği önemli işlemcinin ömrünü yiyorsun sıcak kullanarak
    bak ben e2160 3.2 kullanıyorum dandik soğutucuyla işlemcileri değişelimmi?
    everest power konusundada 3 yıldır tık demedi

• Bende son anda farkettim o sıcaklığı Allahtan uzun süre durmadı.

Şimdi yeni bir fan alıcağım 1-2 hafta içinde bakalım ne olucak alıcağım fan

Gelid Tranquillo

http://www.hizlial.com/bilgisayar/overclock-sogutma/gelid-tranquillo-cpu-sogutucu-universal-775-1156-1366-am3-am2-am2-940-939-754_30.500.1084.0003.htm

İnceleme videosu :

http://www.donanimhaber.com/sogutucular_fanlar/videolari/gelid-tranquillo-fiyat-performans-odakli-yeni-sogutucu.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe
    Gelid Tranquillo

http://www.hizlial.com/bilgisayar/overclock-sogutma/gelid-tranquillo-cpu-sogutucu-universal-775-1156-1366-am3-am2-am2-940-939-754_30.500.1084.0003.htm

İnceleme videosu :

http://www.donanimhaber.com/sogutucular_fanlar/videolari/gelid-tranquillo-fiyat-performans-odakli-yeni-sogutucu.htm

Tam f/p ürünü. İncelemelere göre gayet başarılı bir ürün.

Haklısınız zaten okuduğum yorumlar doğrultusunda bunda karar kıldım bakalım hayırlısı

• bırak hocam kül ediceksin makineyi o fanlar para tuzağı
  • Öncelikle,100 derece işlemci için çok yüksek bir sıcaklık,eğer speedfan doğru gösteriyorsa ki çekirdekler için de ayrı ayrı yakın değerler var.İşlemciyi overclock yakmaz,voltaj yakar.Overclock ancak voltajdan yanacak işlemcinin yanmasını hızlandırır.Eğer bu voltajla işlemciyi yakamadıysanız merak etmeyin doğru overclock ile yanmaz.Overclock yaparken direk voltaj vermeyin,önce voltaj vermeden nereye kadar çıkabiliyor ona bakın ve işlemcinin termal sınırını asla geçmemesine özen gösterin.Termal sınırı geçmesinin kısa vadede ararı olmasa bile işlemcinin sınırdan sonra fren yapmasına sebep olur.Sanırım bu sıcaklığa stok fanla çıktınız,kasanın havalandırma durumu,fanın kanatlarının temizliği ve temas yüzeyinin düzgün olduğundan emin olun,bence bunlarda da problem var ki o sıcaklığı görmüşsünüz.Yani para verip iyi bir soğutucu alsanız bile bunlar olmadı mı hiç bir anlamı yok.

Voltajda kesinlikle tavsiye edilen sınır değeri geçmeyin hatta mümkünse daha altında bırakın.Sonra işlemci yüzeyi ve soğutucu yüzeyinin temizliğinden emin olun ve iyi bir termal macun kullandıktan sonra montaj yapın.Kasanın havalandırmasından emin olun,eğer arka egsoz fanında delikli koruma varsa bunu komple yan keskiyle kesip atın ki hem hava akışı düzelsin hem de ses azalsın,hatta bunu yapınca kasa fanının hızını da düşürebilirsiniz.

Daha sonra tüm bunları ideal duruma getirdikten sonra sınırı bulun ve yine bu sınırın tedbir olarak biraz altında işlemciyi çalıştırın,hem hızınız hem sıcaklık sınır değerlerin altında stabil kalabilsin.Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elbruz

Öncelikle,100 derece işlemci için çok yüksek bir sıcaklık,eğer speedfan doğru gösteriyorsa ki çekirdekler için de ayrı ayrı yakın değerler var.İşlemciyi overclock yakmaz,voltaj yakar.Overclock ancak voltajdan yanacak işlemcinin yanmasını hızlandırır.Eğer bu voltajla işlemciyi yakamadıysanız merak etmeyin doğru overclock ile yanmaz.Overclock yaparken direk voltaj vermeyin,önce voltaj vermeden nereye kadar çıkabiliyor ona bakın ve işlemcinin termal sınırını asla geçmemesine özen gösterin.Termal sınırı geçmesinin kısa vadede ararı olmasa bile işlemcinin sınırdan sonra fren yapmasına sebep olur.Sanırım bu sıcaklığa stok fanla çıktınız,kasanın havalandırma durumu,fanın kanatlarının temizliği ve temas yüzeyinin düzgün olduğundan emin olun,bence bunlarda da problem var ki o sıcaklığı görmüşsünüz.Yani para verip iyi bir soğutucu alsanız bile bunlar olmadı mı hiç bir anlamı yok.

Voltajda kesinlikle tavsiye edilen sınır değeri geçmeyin hatta mümkünse daha altında bırakın.Sonra işlemci yüzeyi ve soğutucu yüzeyinin temizliğinden emin olun ve iyi bir termal macun kullandıktan sonra montaj yapın.Kasanın havalandırmasından emin olun,eğer arka egsoz fanında delikli koruma varsa bunu komple yan keskiyle kesip atın ki hem hava akışı düzelsin hem de ses azalsın,hatta bunu yapınca kasa fanının hızını da düşürebilirsiniz.

Daha sonra tüm bunları ideal duruma getirdikten sonra sınırı bulun ve yine bu sınırın tedbir olarak biraz altında işlemciyi çalıştırın,hem hızınız hem sıcaklık sınır değerlerin altında stabil kalabilsin.Kolay gelsin.

Merhaba, yorumunuz için teşekkürler öncelikle.

İlk başlarda voltaj vermeden açılmıyordu anladımki DRAM VOLTAGE den kaynaklanıyor ve DRAM VOLTAGE yi Default yapınca voltaj vermeden 3.00 - 3.15ghz de rahatlıkla pc açıldı. Yalnız lanet olsunki kasamın içini açtığımda gördüğüm manzara beni şok etti şöyleki.

Arka egsoz fan dönmüyordu elimle biraz döndürünce dönmeye başladı ama hiç niyeti yok gibiydi neyse. İçeriye hava vericek 1 tane bile fan yok. Ve işlemci fanı tahmin ettiğim gibi tozlanmıştı. Şimdi ne yapsam bilmiyorumki içeriye hava vericek bir fan alsam nereye takıcam yan kapağamı taksam acaba sanırım ön panelede takılabiliyor. Yada yan kapağa egsoz fan yapıp arkadaki fanı ters çevirip içeri hava vermesinimi sağlasam yoksa XIGMATEK Red Scorpion veya GELID Tranquillo alıp 1 tanede içeriye hava vericek fan alıp dediğiniz gibi o sırada termal macunuda yenilemiş olurum sorun köktenmi çözsem acaba?

Ayrıca yarın bir şekilde kasamı temizliyeceğim artık elektrik süpürgesiyle üflemeyle falan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 17 Ekim 2010; 1:23:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: life19

bırak hocam kül ediceksin makineyi o fanlar para tuzağı

Napalım kardeş yavaş yavaş öğreniyoruz acemilikten kaynaklanan bazı şeyler oldu gördüğün gibi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.