Şimdi Ara

Intel'den Ryzen X3D'ye yanıt: Core Ultra 400 yakında geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Nova Lake, mobil ve masaüstü 2026 sonunda gelecek. Hedef AMD.

Pek yakın sayılmaz gibi:

https://mini.donanimhaber.com/intel-islemcilerde-smt-geri-donuyor-iste-intel-in-yol-haritasi--161789831

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sizin yazdıgınıza sizin mantıgınızda yazılabilecek tek cevap budur

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Küçük işlemci tasarımcısı AMD’nin piyasa değeri 270 milyar dolar. Üç tane Intel’in toplamına eş değer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Boşnak Ağa Ağa ben Ryzen 5 7600 işlemci kullanıyorum çok menunum sana kendimden şöyle örnek vermek istiyorum. bu işlemciyle istediğim her oyunu kasmadan oynayabiliyorum benim istediğimde bu zaten. senin ezer geçer dediğin işlemci 13. nesil intel i5 den örnek vermek istiyorum bunun bir çok haberleri yapıldı Youtube kanallarına kadar. kötü işlemci değil bundan sorun yok oyunda performans veriyor bundada sorun yok Ryzen 5 leri oyunlarda ister 10 FPS le geçsin bundada bir sorun yok kabul rekabet iyidir çarpışmalı olsun kullanıcıya yarasın. şimdi asıl çok büyük bir sorun var 13. nesil intel i5 lerde 6 Ghz e yakın çalışan bir i5 var çağır çağır yakıcı sıcaklıkla çalışan intel den bahsediyorum bununlada sınırlı değil 300 TDP civarı çalışıyor. insanlar bu işlemciyi aldığı zaman iyi bir kule tipi işlemci alıp soğutamıyor 360 mm sıvı soğutma alıp insanlar yine soğutamıyor adamlar bu işlemciyi alıyor sonra bozuluyor intel bunun garantisini vermiyor tekrar yeni intel i5 i7 i9 göndersin yine aynısı olacak bu 13. ile 14. nesil için geçerli bu dediğim bu aslında bir intel Core markası olarak çok büyük bir sıkandal. Biz bilgisayar kullanıcıları işlemci satın alırken markaya değil uygun fiyat yüksek performans düşük ısı düşük güç tüketimine bakarak alıyoruz Ryzen bunları fazlasıyla karşılıyor amaç paramızla rezil olmamak. bunun aynısını intel yapsaydı intel de alırdım ama yapmıyor intel sattığı işlemcide yüksek performans veriyor bunda sorun yok ama sonra burda negatif bir duruma dönüşüyor çok TDP çeken çok ısınan soğutulamayan intel var şuan var insanların ızdırabına dönüşmüş dert. Benim kendi kullandığım Ryzen işlemcimde iyi bir kule tipi işlemci fanı aldığımda zaman çok kolay bir şekilde soğutabiliyorum 360 mm sıvı soğutma fan alsamda yine çok kolay bir şekilde soğutabiliyorum bizim aradığımız belirlediğimiz kriterler bunlar. Ben intel kötü demiyorum Ryzen kullanıcısı olarak şunu söylüyorum ben intel in asla batmasını istemem AMD içinde geçerli. Ben çocukluğumdan beri intel ile AMD le büyüdüm ikisinin sadece rekabet edip gelişmesinden yanayım fiyatlar dengeli olsun sorunsuz yüksek performans veren ısı sorunu olmayan işlemciler istiyoruz. intel için en büyük tehdit ve tehlike ARM yani intel için en büyük tehdit ve tehlike AMD değil. AMD intel için sorun değil. Aslında gerçek anlamdan intel i bitirenleri sana sayıyorum Apple ARM TSMC ağır yaralayanlar bunlar olmuştur.

• @Boşnak Ağa Asıl intel i bitirende Harici GPU pazarına girmesidir işlemci bölümünü düzeltmeden girmeyecekti hocam bir dünya yatırım yapıp onca fabrikayı satıpta bir dünya borca girmesi intel şuan açgözlülüğün cezasını çekiyor. işlemcideki sorunları çözmeden bodozlama Harici GPU pazarına girmeyecekti asıl sorun bu. şimdide intel geçmişte AMD nin yaptığı hataları yapıyor örnek AMD geçmişte ATİ yi satın alarak bir dünya borca girip fabrikalarını sattı Harici GPU chipset iGPU APU yapacağım diye AMD intel gibi büyük çok büyük bedellerde ödedi. Geçmişte AMD yi bitirende ATİ oldu zaten. Demek istediğim bu intel sadece iGPU geliştirmeye odaklanmalıydı Harici GPU pazarına girdi kendisini bitirdi çok bedelleri ödedi eski zamanların çok büyük intel i şimdi küçülmüş durumda umarımda intel AMD gibi işlerini düzeltirde tekellere muhtaç kalmayız. intel ve AMD rekabeti devam etmesi şart bizlere yarayacaktır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.