Şimdi Ara

İNTEL DEN AMD YE GEÇİLİR Mİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: XEelia

Kardeş ne içtiysen aynısından duble istiyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak lafını sonuna kadar kullanmışsın tebrik ediyorum seni.

Denemeden konusuyorsun kardes. Fx ıslemcıler onlıne tum oyunlarda pert ozellıkle 24 oyuncu uzerı her oyunda......

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alparslan46

Vay arkadaş ya fikir alalım diye konu açtık millet tartışmaya başladı bizim iş güme gitti

Dostum , AMD Quantum Bilgisayarında Hasswell Refresh (İntel,core i7 4790K) işlemci kullanıyor :)

Sence bu firmanın bile artık kafasında bitirdiği FX serisine yatırım yapılır mı ? Çok çok ucuza bulursan ikinci elini al,dene tabi ki ancak 350 liraya FX 6300 alacağına ya elindekini kullanmaya devam et , yada uygun bir h81 + i3 4160,4170 gibi bir işlemci al neredeyse fx6300 fiyatında bu işlemciler ve söz konusu oyunsa daha performanslılar.
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    Hocam kesin kararımı verdim ya 4670k yada 4690k alıyorum peki anakart konusunda be tavsiye edersiniz.Ben ikitane 2.el buldum fiyatları biri 365 diğeri 350-375 arası biri asus z87 pro diğeri asus z87 gryphon acaba hangisi daha iyi vede bu fiyata değermi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam kesin kararımı verdim ya 4670k yada 4690k alıyorum peki anakart konusunda be tavsiye edersiniz.Ben ikitane 2.el buldum fiyatları biri 365 diğeri 350-375 arası biri asus z87 pro diğeri asus z87 gryphon acaba hangisi daha iyi vede bu fiyata değermi

teknoloji açısından pro, termal armor alırsan görünüş açısından gryphon. Bende Q9300'den yeni bir sisteme geçip geçmemeyi düşünüyorum ancak OC ile Q9300'de yeterli performansı sunuyor. Q9450'de USB ve SATA eksiği dışında anakartınız iyiyse yeterli performansı verecek duruma getirilebilir.
  • quote:

Eğer aralarında ciddi bir fiyat farkı yoksa 4670K alma 4690K yı tercih et , zaten birbirine yakın fiyatlarda satılıyorlar.

Sinerji de şuanda Gigabayte Z97x Gaming 5 , 567 Lira , benim de 4690K ile kullandığım ve 4790k ile de sistem toplayan birçok kişinin kullandığı Asus Z97 - A , 533 Lira , normalde bu iki anakartın diğer firmalardaki fiyat aralıkları 70,80 lira fakat sinerjide 34 lira bu fark için Gigabayte gaming 5 daha mantıklı duruyor , başka firmalardan almak istersen,alman gerekirse ve bahsettiğim 70,80 lira gibi fiyat farkı oluyorsa bu fark bütçeni zora sokacaksa Asus Z97-A tercih edebilirsin , farkın az olduğu bir yerden bahsettiğim gibi Sinerji Bilgisayar gibi bir yerden alacaksan Gigabayte Z97x G.5 alabilirsin.

Bütçen anakart için 550 lira ayırmaya yetmiyorsa bahsettiğin z87 lere bakabilirsin ancak tavsiyem sistemini z97 chipset ile kurman söz konusu haswell refresh işlemciyle.

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım asus z87 pro yu 350 ye alıyorum kesin sahibinin get ilanı açmasını bekliyorum.Birde z87 ile z97 arasında ne gibi farklar var acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarqSWorD

quote:

Orijinalden alıntı: Seras Victoria

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bende q9450 cpu ve ddr3 sistem var. Ben bu işlemci ve anakrtı satıp üste belki az para ekleyip fx6300 lü bir sisteme geçmeyi düşünüyorum.Sizce aradaki performans farkı ne kadar olur.Amd sata3 usb3 bunlarda üstün bendeki sistemden ama işlemci yönünden nasıl olur.Sistemi değiştirdiğime değermi

Hocam son seri i3 al bence nie dersen oyun oynarken metin2 tarzi oyunlarda igrenc fps dususu yasarsin 60 lardan 20 lere 10 lara biraz toparlar kendini 20-30 cok oyuncunun bulundugu alanlarda tabi secim sizin ama multiplayer oyunlarda igrenc fps dususu yasatiyor R7 240 ekran karti+intel son seri i3
    Fx 6300 + GT 740 li bi sistemden bin kat daha iyidir abuk subuk fps dususu yasarsin canın sıkılır...

metin2 dediğin oyun 2004 te çıktı kardeş. iki çekirdekten fazlasına destek vermiyor. zaten böyle bir işlemci alan insan ağırlıklı olan yeni çıkan oyunları oynar. ve ayrıca abarttığınız kadar birşey yok metin2 gibi bir oyunda fps drop yaşamanın olasılığı bile yoktur.

Peki kardes oyle diyorsan oyledir ama ayrilma bi yere bugun saat 17:00 gibi eve giderim MSI afterburne ile video cekcem fps dususu abartiyormuymusum abartmiyormuymusum o zaman gorursun video yu buraya koycam denemedigin birsey hakkinda bos konusuyorsun 4 cekirdek i3 de bu sorun yok ayni oyunda ama fx 6300 x6 cekirdekli bu islemcinin nasil dokuldugunu gorursun 17:00 da bi bak buraya

i3 ler iki çekirdekli yanlız. ayrıca ben fx 8320 kullanıyorum metin2 de denediğimde benimde arkadaşında kasma sıkıntısı olmadı. oyun zaten 2 çekirdekten fazlasını kullanmıyorken ve benim 6 çekirdek boştayken bizde bi sıkıntı yok ama sende var . demekki senin sisteminde bir sıkıntı var güzel arkadaşım.

I3 2 cekırdeklımı :) hangı serı ????? Ya guldurme benı ya :) bak 4 cekırdek i3 ile fx6300 metin2 oyunuyla karsilastirma yapcam
    FX6300+GT 740 sistem le

4 Cekirdek i3+R7 240 sistem

Dikkat et bu noktaya ekran karti olarak gt 740 daha performansli aksam eve gidince video yu koyarim izlersin ha sendende bi ricam var sende bi 8320 de fps dususu yasamadigini benim gibi goster olurmu ?

Şimdiye kadar çıkmış bütün i3ler 2 çekirdektir.Metin 2yi boş kasaya taksanız yine fps drop olmaz.Metin 2 oyundan sayılmıyor.Sizin sisteminizde sorun varsa bilemem fakat metin 2nin 2008den sonra çıkmış herhangi bir işlemcide kasması mümkün değil.Bu kadar dandik ve saçma bir oyunu bir insan niye hala oynar orası da garip ya neyse...

• quote:

Hocam sanırım asus z87 pro yu 350 ye alıyorum kesin sahibinin get ilanı açmasını bekliyorum.Birde z87 ile z97 arasında ne gibi farklar var acaba

Asus Z87-Pro ;

https://www.asus.com/tr/Motherboards/Z87PRO/

Asus Z97-A ;

https://www.asus.com/tr/Motherboards/Z97A/overview/

Bu linklerden her iki modelin arasında ki farklara bakabilirsin , z87 pro nun giriş seviyesi z97 lere göre bazı ciddi donanım avantajları da var fakat z97 5.nesil işlemcileri destekliyor ve sata express desteği var. Yinede 350 liraya alınacak iyi bir anakart bios update ile haswell,haswell refresh işlemcileri de kullanabilirsen sorun olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 1 Temmuz 2015; 16:30:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Propus

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bende q9450 cpu ve ddr3 sistem var. Ben bu işlemci ve anakrtı satıp üste belki az para ekleyip fx6300 lü bir sisteme geçmeyi düşünüyorum.Sizce aradaki performans farkı ne kadar olur.Amd sata3 usb3 bunlarda üstün bendeki sistemden ama işlemci yönünden nasıl olur.Sistemi değiştirdiğime değermi

Hocam son seri i3 al bence nie dersen oyun oynarken metin2 tarzi oyunlarda igrenc fps dususu yasarsin 60 lardan 20 lere 10 lara biraz toparlar kendini 20-30 cok oyuncunun bulundugu alanlarda tabi secim sizin ama multiplayer oyunlarda igrenc fps dususu yasatiyor R7 240 ekran karti+intel son seri i3
    Fx 6300 + GT 740 li bi sistemden bin kat daha iyidir abuk subuk fps dususu yasarsin canın sıkılır...

metin2 dediğin oyun 2004 te çıktı kardeş. iki çekirdekten fazlasına destek vermiyor. zaten böyle bir işlemci alan insan ağırlıklı olan yeni çıkan oyunları oynar. ve ayrıca abarttığınız kadar birşey yok metin2 gibi bir oyunda fps drop yaşamanın olasılığı bile yoktur.

Peki kardes oyle diyorsan oyledir ama ayrilma bi yere bugun saat 17:00 gibi eve giderim MSI afterburne ile video cekcem fps dususu abartiyormuymusum abartmiyormuymusum o zaman gorursun video yu buraya koycam denemedigin birsey hakkinda bos konusuyorsun 4 cekirdek i3 de bu sorun yok ayni oyunda ama fx 6300 x6 cekirdekli bu islemcinin nasil dokuldugunu gorursun 17:00 da bi bak buraya

i3 ler iki çekirdekli yanlız. ayrıca ben fx 8320 kullanıyorum metin2 de denediğimde benimde arkadaşında kasma sıkıntısı olmadı. oyun zaten 2 çekirdekten fazlasını kullanmıyorken ve benim 6 çekirdek boştayken bizde bi sıkıntı yok ama sende var . demekki senin sisteminde bir sıkıntı var güzel arkadaşım.

I3 2 cekırdeklımı :) hangı serı ????? Ya guldurme benı ya :) bak 4 cekırdek i3 ile fx6300 metin2 oyunuyla karsilastirma yapcam
    FX6300+GT 740 sistem le

Dikkat et bu noktaya ekran karti olarak gt 740 daha performansli aksam eve gidince video yu koyarim izlersin ha sendende bi ricam var sende bi 8320 de fps dususu yasamadigini benim gibi goster olurmu ?

Şimdiye kadar çıkmış bütün i3ler 2 çekirdektir.Metin 2yi boş kasaya taksanız yine fps drop olmaz.Metin 2 oyundan sayılmıyor.Sizin sisteminizde sorun varsa bilemem fakat metin 2nin 2008den sonra çıkmış herhangi bir işlemcide kasması mümkün değil.Bu kadar dandik ve saçma bir oyunu bir insan niye hala oynar orası da garip ya neyse...

Birinin arkadaşa Physical Core ve Threat kavramlarını öğretmesi lazım yoksa bir türlü inanamayacak , galiba görev yöneticisini açıp Mantıksal İşlemciler bölümünde ki sayıya bakıyor ve "4" çekirdekli diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Propus

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

FX6300+GT 740 sistem le

Kardes sen anlamiyormusun 24 multiplayer ayni anda ekranda varsa metin2 sadece bi ornek BF4 olsun tum online oyunlarda (oyuncu sayisi 24 uzeri ise 60 fps stabil varken aninda 20 lere iniyor anliyormusun ?) (Tum online oyunlarda FX tum seri boyle sikintili iste) anlamadan yorum yapma once yazılanları anla...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarıda metin2 den baya bahsedilmiş.
    Eğer Metin2 oynayacaksanız AMD FX serisi bir işlemci almayın! Diğer serilerinde problem yok ama FX serisi ile metin2 uyumsuz.

İntel-AMD seçimine gelince;
    20 yıldır masaüstü bilgisayarlarım hep AMD işlemcili oldu. Geçen sene topladığım bilgisayar da FX-8350 işlemci ve R9-280 ekran kartı merkezinde kuruldu. Sanırım aldığım son AMD işlemcili bilgisayar olacak, ısı sorunlarından bıktım çünkü.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.