Şimdi Ara

Intel Core 2Duo T6600 2.2GHz overlclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Acer Aspire 6930G laptobumda bu işlemci var ancak 2.2 GHz olması nedeniyle fazla yük altına girdiğini düşünüyorum düşünmek demeyimde görüyorum diyim.Bu işlemciye overlclock yapma şansım var mıdır?Yaparsam sorunla karşılaşır mıyım bunları merak ediyorum.Örnek vericek olursak FIFA 13 oynarken medium ayarlarda işlemci %90'a kadar dayanıyor aynı şey LA Noire içinde geçerli bu yüzden O.C yapmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

• oyunlarda kasma oluyorsa sebebi ekran kartıdır işlemci değil core 2 duo o oyun için yeterlidir.Soruna gelirsek işlemcini overclock yapabilirsin tabiki ama laptopların iç dizaynı yerden tasarruf etmek için o kadar sıkışık yapılıyorki o işlemcinin max değeri 2.2ghz olacak şekilde sogutma tasarlanmıştır.Laptopların içini açıp görme gibi bir şansın olduysa ne demek istedigimi anlayacaksındır.Zaten laptoplara az bişey yüklenince sıcak hava üfleme baslıyor overclocktan sonra ısı ve elektrik tüketimi dahada artacaktır neticede iyi bir sogutma sağlanamayacagı için laptopun ömrü kısalacaktır.Zaten herzaman söylerim standart laptoplar oyun için değildir.
  • O kadarda bilinçsiz değilim .Fakat bana burda GPU yerine CPU ya daha çok yük biniyor gibi geldi çünkü 1080p video izlerken işlemci %80-70 civarı oluyor.2.2GHz şahsen Core 2 Duo için yeterli bi seviye değil.En azından benim gözümde öyle.Artık nereden baksanız çoğu oyun 2.4GHz civarı istyior.Elbet bunlar her ne kadar kesin olmasa bu böyle.
  • ne istiyorsun peki işlemci % 10 mu olacak :) çalışmadıktan sonra ne anlamı varki işlemcinin siz o değerlere bakarak yorum yapmayın işlemcin 4 ghz olsa %50 olacak diye bi kural yok arkadaşım hız ayrı bişey performans ayrı bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasim33

ne istiyorsun peki işlemci % 10 mu olacak :) çalışmadıktan sonra ne anlamı varki işlemcinin siz o değerlere bakarak yorum yapmayın işlemcin 4 ghz olsa %50 olacak diye bi kural yok arkadaşım hız ayrı bişey performans ayrı bişey

i7 ile %10 CPU kullanımı gördüm bende neden 50 olmasın diye düşündüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    intel core i5-2500K @ 3,30GHZ
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.