Şimdi Ara

INTEL 4300 1.8 GHZ 3.0@ + ÜSTÜNÜ GÖREN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sisteme overclock yapıyorum sanki şuan 400 wat bile can çekiyor gibi geliyor.harici hard diski 1tb taktığımda makina açılırken reset atıyor (bu yüzden hep fişini hard diskin çıkartmak zorundayım masa üstü açıldığında takıyorum her seferine ve tekrardan overclock bozuluyor işlemci 1.8ghzde açılıyor. ama harici harddisk takılı olmazsa (1Tb olan hd) 3.0 ghzde açılıyor sorun olmuyor bu güç yetersizliğindenmi oluyordur?bu arada .1.8 ghzde açıldığında asla reset atmıyor ve fiş hep takılı kalabiliyor
    onun haricinde harici hard disk maxtor marka 1 TB bunu takmadan hiçbir sorun yok 3.0ghzde çalışıyor makina asla reset atmıyor. GÜÇmü yetersiz?
    1 tb MASA üstü açıldığında takıyorum ozaman sorun yok sadece yeniden başlatınca yada bilgisayarı ilk açarken HARDdisk fişe takılıysa ozaman sorun yaratıyor ve işlemci kendini 1.8 ghz alıyor . bu iki parça arasında nasıl bir bağlantı olur bu saçmalık değilmi?
    SİZCE sorun nerede ve işlemcimin sınırları daha nekadar olabilir 3.5ghz görebilmem için nerelere voltaj vermeliyim?

• psu nun markası fsb mi?yoksa fsp mi?fsp ise kaliteli sayılır ve o sisteme göre eğer psu da bir arıza yoksa 400w. yeterlidir.ayrıca mesela sen oyun oynarken sistem harici harddisk takılı olmasa bile harici harddiskin takılı olduğundan daha fazla güç çeker.bence problem psu değil anakartın usb portlarıyla alakalı olabilir.eğer uzatma kullanıp kasa önündeki usb yi kullanıyorsan orada bir sorun olabilir.bios güncellemesi yapıp dene.olmazsa bir başka usb harddiskle dene.
  • fsp yanlış yazmış olabilirm. arkadaki usp lere takıyorum daha önce başkasındada oluyordu sanki neyse bir deniyeyim teşekkürler .
  • 3753 MHZ kendi aldigim deger

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=326119

stabil degil fakat gorulebiliyor

3.6 da stabilite saglayabilirdim ben fakat sogutmam yeterli degildi
  • 3.5 Stabil Kullanıyorum Şuan(Kendi Soğutması ,Kasa İci Fanım Bile YOK :) Acık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 27 Aralık 2008; 4:52:41 >
  • arkadaşlar biri bana lütfen yardım etsin ben nerde hata yapıyorum işte bazı resimler ramlermi takoz benim
    3.0 geçtiğinde makine açılmıyor yada kendini 1.8 ghz alıyor. Ramlere voltajmı vericem yada nereye nekadar voltaj vericem sizin ramlerin özellikleri nedir.Biosu güncelemedim nasıl güncelleyeceğimide tam bilmiyorum.dün RECOM marka 1050 watlık psu da aldım gene denedim çıkamadım daha yukarı hızlara
    Gerçekten sizler çok iyi değerlere çıkmışsınız.Benim sistemim imzadaki gibi işlemcinin ısı problemi yok diye düşünüyorum voltajlarda galiba sorun var
    Anakartım 1333 fsb destekliyor daha sonrasını yani arttırdığım zaman 1350 fsb yaparsam çalışmayacağı anlamınamı geliyor yada çalışırmı? nasıl çalıştırıcam?
    arkadaşlar sizlerle msndende irtibat kurmak isterim msn adresim
    burckurt66@yahoo.com eklerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 27 Aralık 2008; 10:49:22 >

• FSB ve CPU voltajını artıracaksın, MCH de az miktarda artırılabilir ancak bu işlemci hava ile 4 GHz'e çıkamıyor, hava veya su ile ulaşılan üst değer 3.8-3.9 GHz civarı. OC yapabilmek için en kolay yol şöyle: normalde PC'nin açılabildiği yüksek bir değere yükselt OC değerini. İşlemciye 1.45V ver. Bu arada SET FSB programını indir ve senin anakartın model ve chipsetine göre uygun kodu seç. Daha sonra ufak ufak SET FSB'den artır FSB değerini. Reset atarsa voltaj artırımı istiyor olabilir. Bu işleri yaparken sıcaklık değerlerini de gözlemlemelisin. 3.8-3.85 MHz'e kadar yükselecektir ancak bu işlemciler E5200 gibi OC olabilmek için yüksek voltaj isteyecektir. Örneğin 4 GHz'ye yakın bir değer için ortalama 1.65V gibi. Dolayısıyla OC işi günlükten ziyade deneysel olacaktır, örneğin S-Pi almak, maks. MHz (CPU-Z) almak için. Zaten dünya rekoru 4718 MHz ki bu da işlemcinin OC kapasitesinin çok dar olduğunu gösteriyor bizlere. İşlemciyi şu linkten inceleyebilirsin:

http://www.hwbot.org/quickSearch.do?hardwareId=CPU_971&name=Core+2+E4300+%281.8Ghz%29+%282688%29

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 3600 1.15v 4.2 ghz
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler.Pekir ramleri ne yapayım onların voldajlarını onların zamanlama süreleri yükseliyor ben fsb yi arttırınca.? onlarında düşükte kalması iyi olmazmı? ramlere voltaj vericekmiyim nekadar vereyim. işlemci voltajını 1.4500 birde şu kuzey güney köprülerine voltaj vericekmiyim nereden vericem?hangisi kuzey hangisi güney onuda bilmiyorum
    yapıcam başka nerelere voltaj vermeliyim?
  • bir de MCH yi kaç yapayım MCH dediğiniz bu işlemci voltajının üstündeki değilmi?
  • Bellekleri OC esnasında gevşek bırakmakta yarar var. Daha sonra onlara da bakılabilir. 800 MHz'de 4-4-4-12 ve 900 MHz civarında da 5-5-5-15 veya autoda bırakılır. 900'ün üstüne çıkarsa ki belli bir OC değerinde çıkacaktır, bellek çarpanı ile oynayarak daha düşük bir değer seçilebilir veya voltaj artırılır. Ancak şöyle bir şey de var senin işlemci zaten fazla OC olamadığından, 3800 MHz'e gelsen bile bellekler 1:1 böleniyle en fazla 850 MHz olacaktır ve timingler de 5-5-5-15'de bırakılırsa bellekten çakılman mümkün olamaz. Yine de stabilite için belleğe az da olsa voltaj vermelisin. Benim kullandığım anakartlar farklı, o yüzden MCH ile ilgili bilgiyi internette tarama yaparak bulabilirsin. İşlemciye verdiğim değerlerde voltaj iyidir.

Bu arada nette konuyla ilgili detaylı araştırma yapma tekniğini geliştirmezsen bu konularda başarıya ulaşman çok zor olacaktır.

Gelelim SetFsb konusuna:

Senin anakartın GIGABYTE P35-DS3 olduğundan çalıştırma kodu: ICS9LPRS587EGLF olarak seçilmelidir. (Yine de bir araştır yanlış olmasın) Bu kod anakart üzerindeki FSB chip'inin kodudur ve doğru seçildiğinde SetFsb ile bu chip eş zamanlı ve problemsiz olarak çalışabilir. Aksi halde hata mesajı verecektir.

Aşağıdaki resim SetFsb'ye aittir. Şu şekilde kullanacaksın:

1-Kırmızı çerçeveye alınan bölümden anakart chipset'ine uygun kodu seçiyorsun.
    2-Ultra kutucuğunu işaretliyorsun.
    3-Get FSB'ye tıklıyorsun, error vermezse doğru ayarlanmıştır.
    4-Ok işaretlerinin olduğu ikinci kırmızı bölümden sağdaki oka tıkladığında FSB artacaktır. Örneğin 10 kere tıklarsan 10 FSB x 9 = 90 MHz artar işlemci frekansı.
    5-Sonra Set FSB'ye tıklarsın ve işlem onaylanarak FSB/MHz yükselir. Değişimi daha önce açtığın CPU-Z'den gözleyebilirsin.

Bu aşamada donma veya reset atarsa ayarların çıkmak istediğin MHz değerine uygun değildir. Yeniden BIOS'a girerek voltaj ve diğer ayarlara bakmalısın.

Anakartım 1333 fsb destekliyor daha sonrasını yani arttırdığım zaman 1350 fsb yaparsam çalışmayacağı anlamınamı geliyor?

Hayır bu desteklediği işlemci bandını gösterir. En güncel işlemciler desteklenmektedir. Sadece 1600 FSB işlemciler desteklenmez, örneğin Intel QX9770 1600MHz FSB değere sahiptir ve en son chipsetlere sahip yeni ve güçlü anakartlar bu değeri desteklemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEO_DRACULA -- 27 Aralık 2008; 17:38:10 >

• ram carpanini 2.0 yap simdilik
    voltaj ver git gidebildigin kadar
    maximum stabiliteden sonra
    ramlerle calisirsin
  • ilk olarak ramlere voltajla falan uğraşma hızı belli bir yere kadar getir sonra bakarsın ramlere
  • CeFurkan kardeş Ram çarpanını 2.0 yap dediğin voltajmı? ,voltaj değilse ram çarpanıdamı var o nerde göremedim

Teşekkürler herkeze. İŞLEMCİ voltajını: 1.43 kadar verdim 1.45 vermekten korktum birşey olur diye 3.33 ghz ilkkez gördüm MCH yide +0.1 yaptım . Ramler ise 2.50 de 950 mhz yi gördüğünde açmadı. onları 2.40 alıp 900 mhzde açtım tabi 5.6.6.17 falan olmuştu galiba yani bunlar çok yükselince sanki performansın kaybolduğu hissine kapılıyorum

Isılar normaldi.zaten ne olur ne olmaz diye 24 cm lik vantratörü dayamıştım ramleri ve kuzey köprüsünü soğutsun diye
    sonra vantratörü kapattım 2006 3DMARK TESTİNE GİRDİM. ilk 3 videoda birşey olmadı sonra elimi yıkadım geldim mavi ekran çıkmıştı birdünya şey yazıyordu bende kapattım makinayı galiba stabil çalışmıyordu

Şuanda 3.24 ghz aldım(15 dakika PREY oyununu oynadım sorun olmadı) fakat ramler biosda 5.5.5.15 görünüyor yukarıdaki resimdeki gibi fakat cpu-z ve everest programlarında 5.6.6.17 falan görünüyor hangisi doğru onuda anlamadım.

el ile ramleri azaltmaya çalıştığımda timeinggi olmuyor makina açılmıyor. acaba rame verdiğim voltajmı yetersiz yukarıdaki resimdede +0.2 VOLT veriyordum arttırmalımıyım. ?

İşlemciye vereceğim 1.45 lik voltajdan korkmamalımıyım?

"FSB Overvoltage" artırmam gerekirmi? yada başka nereyi artırıp azaltmalıyım.Yoksa Rami 2.50 yerinimi AUTO damı bırakayım.auto derken oradaki
    "System Memory Multiplier (SPD)" yazan yeri AUTO yapıcam demi?
    Benim hedefim arkadaşlar 3.5 ghz hıza ulaşmak.
    Yardımlarınız için hepinize teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 28 Aralık 2008; 2:29:34 >

• 3.5 Derken Şuan Zaten 3.24 Ghz Desin Normal Değilmi 3.50 OLMAZ Heralde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.