|
Intel, 13. ve 14. Nesil 'K' serisi için yeni Mikrokod güncellemesi yayınladı

-
-
Stability issue denilen şikayet fazla voltaj ile bazı sistemlerde kararsızlık meydana getirmesi, çözümü bios'dan uv ve frekans sabitleme gayet basit. AMD'cilerin ise bu cümleden "stability issue" anladığı şey Intel işlemciler bozuk, yav he he. Micro code içeren hiçbir bios'u yüklemedim, 14. Nesili tanıyan ilk bios'u kullanıyorum hala, Unreal engine 4-5 kullanan oyunlar da oynadım bir tane çökme veya işlemci kaynaklı hata almadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 12 Mayıs 2025; 17:42:35 > -
Eskiden özel soğutucu olmadan %25 frekans yükseltebiliyorduk. Artık herşeyin dibine kadar vurunca ince ayar yapmakta zorlaştı herhalde. Aç gözlülük etmeseler daha az sorun çıkacak. Zamanında AMD nin adını listeye koymayan ben, 2. işlemcisini kullanıyorum.
-
Az buz değil, sorunu çözmesi beklenen 0x12B mikrokod güncellemesi 7 ay önce çıkmış:
techpowerup
Intel Confirms 13th Gen and 14 Gen Core Voltage Issues Fixed with 0x12B Microcodehttps://www.techpowerup.com/327346/intel-confirms-13th-gen-and-14-gen-core-voltage-issues-fixed-with-0x12b-microcode
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
İntel neyseki garantiyi 5 yıla uzattı yoksa kesin elimizde kalırdı işlemciler. Bios muhabbeti 1 yılı geçkin süredir sürüyor hâlâ kesin çözüm yok 2-3 ayda bir bios yüklüyoruz
-
İşlemcinin neden gücünü düşüreyim? Alırken o kadar para vermişim, alacağım performansı hesaba katmışım, sonuç? Kimse bozuk demiyor ama bu gidişle uzun vadede dayanmayacağı belli.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
https://community.intel.com/t5/Mobile-and-Desktop-Processors/Additional-Warranty-Updates-on-Intel-Core-13th-14th-Gen-Desktop/m-p/1620853
Demek sadece stabil olmadığı için adamlar ek garanti süresi veriyor :) Ne açıklaması yapacaktı? Biz bozuk işlemci sattık hepsini geri çağıracağız mı diyecek?
Düzenleme: Stres testinde 1.1v ile çalışan işlemci, sistem yeni başlatıldığında 1.35v ile açılıyor. Gerçekten çok mantıklı. Sadece fanboyların sorun görmeyeceği bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 13 Mayıs 2025; 1:14:4 >
-
Bu cevap yazdığınız kişi zaten ağır Intel fanıdır. Kendisi bu bios güncellemeleri için kullanıcıların sıcaklardan yakınması üzerine yapıldı bile dedi. Mesajlarını silmediyse işlemci bölümündeki 12-13-14 ncü nesil konusunun son sayfalarında saçmalamalarını görebilirsiniz.
-
intel i turk fanboylar ayakta tutuyor
En Beğenilen Yanıtlar

İşlemcinin neden gücünü düşüreyim? Alırken o kadar para vermişim, alacağım performansı hesaba katmışım, sonuç? Kimse bozuk demiyor ama bu gidişle uzun vadede dayanmayacağı belli.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X