Bildirim
INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (125. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
-
Arkadaşlar Dark Rock Pro 4 kullanıyorum, Chassic Fan kısmını %90 yapayım dedim egzoz veya ön fan sandım ama HWInfo64'de CPU FAN RPM kısmı 1250 oldu. Sanırım ikinci fanı BIOS öyle algılıyor.
Sorum şu, Max rpm veya ortalama 1000 rpm kullanmak sorun çıkarır mı?
Valla 60 derece olan işlemci şimdi 50 oldu gayet serin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 1 Ağustos 2020; 23:23:3 > -
Anlattığınıza göre; CPU fan soketini kasa fanı soketine bağlamışsınız. Veyahut BIOS kaynaklı bir bug olabilir.quote:
Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl
Arkadaşlar Dark Rock Pro 4 kullanıyorum, Chassic Fan kısmını %90 yapayım dedim egzoz veya ön fan sandım ama HWInfo64'de CPU FAN RPM kısmı 1250 oldu. Sanırım ikinci fanı BIOS öyle algılıyor.
Sorum şu, Max rpm veya ortalama 1000 rpm kullanmak sorun çıkarır mı?
Valla 60 derece olan işlemci şimdi 50 oldu gayet serin
Ne gibi bir sorun? Fanın bozulması, ömrünü tüketmesi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 1 Ağustos 2020; 23:29:5 >
-
Nasıl ya internet bağlantısı mı etkiliyor?quote:
Orijinalden alıntı: sakiri
Bendede öyle oluyor sabit skorda kalmiyor. Internet bağlantisini kesip dene bakalim nasil olcak.
Alıntıları Göster -
Evet, uzun süre maksimum RPM'de çalışması problem yaratır mı?
BIOS kaynaklıdır, tek fan görüyor çünkü. -
Haliyle ömründen daha çabuk tüketir. Akabinde orta-uzun vadede fanın göbek kısmında aşınma olup, ilginç sesler çıkarması da olasılıklar arasındadır. Dediğim gibi bunlar olasılıktır, çok uzun vadede gerçekleşebilir veya hiç gerçekleşmeyebilir.quote:
Evet, uzun süre maksimum RPM'de çalışması problem yaratır mı?
BIOS kaynaklıdır, tek fan görüyor çünkü. -
1000 RPM'e ayarladım bakalım. DRP4 bile fayda etmiyor, bir de sahip olduğum 10700K'nın silikonuda kötü olunca sıcaklık sorun çıkartıyor. -
Sanat Eseri -
İçerisinde olduğumuz yaz ayının da etkisi büyük tabii ama kaliteli 280-360mm sıvı soğutucular bu tarz CPU'lar için daha başarılılar.quote:
1000 RPM'e ayarladım bakalım. DRP4 bile fayda etmiyor, bir de sahip olduğum 10700K'nın silikonuda kötü olunca sıcaklık sorun çıkartıyor. -
CPU, INTEL olsaydı bari ama dayı abartmış.
Bu arada, dünyaları da versen o PSU'ya takılan güç kablosu beş para etmez olacak. -
@Oldboy86
Evet 5.1 allcore ve hastası olduğun ramler xmpde.
@sakiri
Çok önemli değil cpu z ondada 12000 li değerleri görmüştüm 3950x ile [:) realbench/cb20/handbrake tamamdır
@REDSTONE
Çok oynak çok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Internete bağli olunca arka planda çalisan uygulamalar olabiliyor. Bazen virüslerde olabilir, güncellemede olabilir. Cpu z cok hassas bir skor alma yetenegine sahip yani bir kac saniye icinde ne ölcerse skor o oluyor.quote:
Orijinalden alıntı: donda
Nasıl ya internet bağlantısı mı etkiliyor?
Alıntıları Göster
-
Hocam siz cpu'yla oynamayı baya seviyorsunuz, neden K almadınız? Sürekli gıdıklardınızquote:
Orijinalden alıntı: Oldboy86
Keşke bios mod gelse de adam gibi boostlayabilsem :)
TVB işini all core'a ayrı ayrı yedirerek çözdüm de BCLK engel oluyor bu sefer de...
CPUZ benchmarkta single core max 611 civarında çıkıyor çünkü.
Biosla mı çözülür chipset sürücüyle mi göreceğiz.
s1Lv3r, sana sorma sebebim buydu.
-
Başından kalkamam diye hahhahahahhaha -
5300 mhz yapmissin daha Ne istiyorsunquote:
Orijinalden alıntı: Oldboy86
Keşke bios mod gelse de adam gibi boostlayabilsem :)
TVB işini all core'a ayrı ayrı yedirerek çözdüm de BCLK engel oluyor bu sefer de...
CPUZ benchmarkta single core max 611 civarında çıkıyor çünkü.
Biosla mı çözülür chipset sürücüyle mi göreceğiz.
s1Lv3r, sana sorma sebebim buydu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu single core boost dengesiz ona canım sıkılıyor. :)quote:
5300 mhz yapmissin daha Ne istiyorsun
Alıntıları Göster
5.1ghz 614 alırken 5.3 ile 611 alıyorum. Sıcaklıkla da alakası yok. Biosla ya da chipsetle düzeleceğini umuyorum, bakalım. -
Demekki 5.3 de işlemci yeterince beslenemiyor.
Bakalım yeni biosla falan çözerler belki.quote:
Demekki 5.3 de işlemci yeterince beslenemiyor.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X