Şimdi Ara

İNTEGRAL İLE İLGİLİ KÜÇÜK BİR SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşalar kısmi integral kısmına geldim apotemiden şimdi bir sorum olacak.
    Tabular metodunu bilsem her soru çıkar mı? Yoksa belirli bir şartı var mı ? Sizce bu konuyu nasıl ögrenmeli ve uygulamalıyım?

• up
  • O ne ?
  • daha çıkmadı yapamadığım soru
  • ben de tabular yöntemini çok bilmiyorum u ve dv yi belirle ilk iş olarak sonra sorunun altına u.v-(integral içi)v.du bunu yaz sonra her şeyi yerine koy intagral al ben böyle yapıyorum aklında kalması için de u ile başlıyor du ile bitiyor yan uv-vdu
  • Kooltrik K kullanıcısına yanıt
    Hocam bir soru daha sorayım, integral eüzerix.sinx.dx ifadesinde türevini alacagım ifadeye sinx, integralini alacagım ifadeye e üssü x dedim youtubeda bir hoca da öyle çözmüş sonra apotemiye baktım türevini alacağı ifadeye e üssü x, integrale sinx demiş.Tabular metodunda farketmiyor mu hangisinin türevi hangisinin integrali? ikisinde de aynı çıkıyor sonuç bu arada
  • greymamba G kullanıcısına yanıt
    Hocam bana da en sağlıklısı o gibi geliyor ama bazen 2 kez almak gerekiyor falan çok uzuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DGS Hakkında Küçük Bir Soru
    7 yıl önce açıldı
    röle ile ilgili kısa bir soru
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SalimAydogdu kullanıcısına yanıt
    Kısmi integrasyon için bi kısa yol hocam youtube'dan falan bakabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donflamengo

Kısmi integrasyon için bi kısa yol hocam youtube'dan falan bakabilirsiniz

Teşekkür ettim hocam yönetimi biliyordum ismini de öğrenmiş oldum şimdi
  • quote:

Hocam bir soru daha sorayım, integral eüzerix.sinx.dx ifadesinde türevini alacagım ifadeye sinx, integralini alacagım ifadeye e üssü x dedim youtubeda bir hoca da öyle çözmüş sonra apotemiye baktım türevini alacağı ifadeye e üssü x, integrale sinx demiş.Tabular metodunda farketmiyor mu hangisinin türevi hangisinin integrali? ikisinde de aynı çıkıyor sonuç bu arada

hangisi kolayına geliyorsa sonuç değişmez mesela ben olsam e'x in integralini alırdım
  • Kooltrik K kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkür ederim :) Konuyu yeni öğrendiğim için aklımda soru işareti kalsın istemiyorum da hocam ondan soruyorum
  • quote:

Anladım çok teşekkür ederim :) Konuyu yeni öğrendiğim için aklımda soru işareti kalsın istemiyorum da hocam ondan soruyorum

normal hocam ben onu ilk öğrendiğimde baya bi uğraşmıştım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.