Şimdi Ara

int- Integer farkı nedir ? Ve serileştirme nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar basit bir dille int- Integer farkını ve serileştirme anlatabilir miniz lütfen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 13 Ağustos 2016; 23:38:21 >

• deniz caliskan kullanıcısına yanıt
    kaç kişi görmüş hala cevap yok
  • int 'primitive'dir. yani ilkeldir. sadece değer tutar. ama bu değer null olamaz.
    Integer 'class'tır. default değeri vardır. fonksiyonlar barındırı. nesne oluşturunca çok yer tutar.
    serleştirme ne demek anlamadım.
    edit: başlığı düzeltirsin.
    serileştirme nesneyi dosyaya yazmak için kullanılıyor. yani bir nesnen var, programın ayar dosyası diyelim. .ini dosyaları filan varya onlar gibi bişi.
    programı açtın, gerekli ayarları yaptın. programı kapattın. tekrar programı açtığında eski ayarların gelmesini istiyorsun diyelim.
    bunun bir kaç yolu var. text tabanlı dosya kullanabilirsin. güvenlik için kendi dosya türünü oluşturabilirsin. birde javanın tavsiyesi nesneyi serileştirme yöntemi.
    nesneni oluşturuyorsun. Serializable interface'ini implement ediyorsun. daha sonra input-output stream sınıfları ile nesneni dosyaya yazabilir ve okuyabilir hale getiriyorsun. bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mia -- 13 Ağustos 2016; 23:37:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _mia

int 'primitive'dir. yani ilkeldir. sadece değer tutar. ama bu değer null olamaz.
    Integer 'class'tır. default değeri vardır. fonksiyonlar barındırı. nesne oluşturunca çok yer tutar.
    serleştirme ne demek anlamadım.

birincisini anladım sağolun, açıkçası serileştirmeyi anlamadım biraz daha basit anlatabilir misiniz rica etsem :) , çok şey istedim ama :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 13 Ağustos 2016; 23:42:19 >
  • Hocam burda ayrıntılı olarak anlatılıyor:
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Serialization
    Eğer burdan anlamadiğin birşey varsa sor.

Bu arada, sorundan anladiğim kadariyla başlangıç seviyesindesin. Serialization şuan için ihtiyaç duyacagin birşey değil. Eger programlar arası ya da bilgisayarlar arası haberleşme ihtiyacı duyarsan o zaman serialization kullanıyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mghfreud

Hocam burda ayrıntılı olarak anlatılıyor:
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Serialization
    Eğer burdan anlamadiğin birşey varsa sor.

Bu arada, sorundan anladiğim kadariyla başlangıç seviyesindesin. Serialization şuan için ihtiyaç duyacagin birşey değil. Eger programlar arası ya da bilgisayarlar arası haberleşme ihtiyacı duyarsan o zaman serialization kullanıyorsun.

çok güzel anlattın anladım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.