Şimdi Ara

int cafe server üzerinden oyun oynatma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar internet cafede 50 adetli pc olduğunda oyun kurmak dert oluyor server kurarak bu işe çözüm bulunuyor. bu server makina sı nasıl olmalı . bazılarıda nass server la yapıyormuş. 50 pc için ne hangisi daha mantıklı oyunlar kasmadan oynatmak vs yardımcı olurmusunuz sunucu mu almalıyım.
    açıklayıcı bir şekilde anlatırsanız sevinirim.
    bu tarz bi cihaz işimi görürmü? ?http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?categoryId=102820
    bu cihazların içinde bildiğimiz hdd ler mi var 7200 rpm lik ? yoksa daha yüksek hdd lermi?
    biz bu sistemi normal bir pc deyapamazmıyız?

allah kalbinizden sevigiyi eksik etmesin

bazıları QNAP öneriyor sizce uygun olurmu ?
    yoksa PC üzerine FREENASS server kurup kullanmam bu iş için yeterli olurmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydd -- 13 Şubat 2013; 11:59:39 >

• yokmu bilgi verebilecek arkadaş
  • demek istediğinizi tam anlamadım.siz tek bir servera oyunları yükleyip , diğer bilgisayarlar server'a girerek oyun mu oynasın istiyorsunuz.yani yük tamamen serverda olacak öyle mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

demek istediğinizi tam anlamadım.siz tek bir servera oyunları yükleyip , diğer bilgisayarlar server'a girerek oyun mu oynasın istiyorsunuz.yani yük tamamen serverda olacak öyle mi ?

evet oyunları tek pc den oynatmak istiyorum diğer makinalara kısayolları koyacağım sadece? nasıl bir sistem önerirsiniz
  • Gigabit switch ve ethernetlerininizde gigabit olması lazım, aynı şekilde bir sistem kurduk ama SSD disk kullandık. Pahalı demezseniz 2 adet 256 GB lık SSD disk alarak freenas veya windows server2003 ile yapabilirsiniz.
  • Öyle bir sistem işe yaramaz.düşünsenize 10 pc fifa 2013 oynarken 15 pc call of duty , crysis falan oynuyor.bu server kaç işlem yapacak bi düşünün.kesinlikle performans alamazsınız.
  • quote:

ahmetkep:

Öyle bir sistem işe yaramaz.düşünsenize 10 pc fifa 2013 oynarken 15 pc call of duty , crysis falan oynuyor.bu server kaç işlem yapacak bi düşünün.kesinlikle performans alamazsınız.

Benim önerime istinaden mi bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 15 Şubat 2013; 16:50:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Öyle bir sistem işe yaramaz.düşünsenize 10 pc fifa 2013 oynarken 15 pc call of duty , crysis falan oynuyor.bu server kaç işlem yapacak bi düşünün.kesinlikle performans alamazsınız.

Sunucu herhangi bir islem yapmayacak. Gerektigi yerde sadece data trafigi olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

quote:

ahmetkep:

hayır , neden öyle birşey diyeyim ki?

exe nerde ise , yük o bilgisayara biner.benim bildiğim bu..

isterseniz elinizdeki güçlü bilgisayarlardan birine server gibi yapıp , exe si serverda olsun.2 bilgisayarda oyun açın ve yükün nereye bindiğini test edin.
  • quote:

quote:

quote:

ahmetkep:

hayır , neden öyle birşey diyeyim ki?

exe nerde ise , yük o bilgisayara biner.benim bildiğim bu..

isterseniz elinizdeki güçlü bilgisayarlardan birine server gibi yapıp , exe si serverda olsun.2 bilgisayarda oyun açın ve yükün nereye bindiğini test edin.

Servera binen yük sadece data aktarımı yüzünden olur. Geri kalan yük oyunu açan pcde olucaktır.

• biraz araştırma yoluna gittim.yanılmışım.ilk etapta mantıksız gibi göründü fakat mümkünmüş.yanlış yönlendirme yaptıgım için özür diliyorum.yinede gigabit ethernet ,düzgün bir switch ,server oluşturma gibi maliyetler olacağı için ben olsam uğraşmazdım.ghost vs. klonlamalarla güncelleme yoluna girerdim.

şöyle bir sistem oluşturulmuş gayet güzel.
    http://www.youtube.com/watch?v=mhRuwtCnPf0&feature=results_main&playnext=1&list=PL9610EF96C9F721CB

• quote:

Gigabit switch ve ethernetlerininizde gigabit olması lazım, aynı şekilde bir sistem kurduk ama SSD disk kullandık. Pahalı demezseniz 2 adet 256 GB lık SSD disk alarak freenas veya windows server2003 ile yapabilirsiniz.

gigabit up switch mi yoksa tüm girişler gigabitmi olacak.eğer öle olacaksa çok pahalı olacak swithcler . bazı switchler var gigabit tek girişli switch . bundan olsa işimizi görürmü
  • bütün giriş çıkış gigabit olmalı.
  • quote:

bütün giriş çıkış gigabit olmalı.

48 portlu switch 900-1000 tl arası fiyatı :( çok yüksek miş

gigabit switch olmasa normal switch kullansak 45 makinaya 3 tane oyun server yapsak 15 makinayı bir server 15 makina diğer server 15 makina öbür serverdan oyunları çalıştırsa olurmu ? normal 100 lük switch te böle bölerek işimizi görebilirmiyiz yoksa yinemi kaldırmaz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydd -- 18 Şubat 2013; 23:15:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydd

quote:

gigabit switch olmasa normal switch kullansak 45 makinaya 3 tane oyun server yapsak 15 makinayı bir server 15 makina diğer server 15 makina öbür serverdan oyunları çalıştırsa olurmu ? normal 100 lük switch te böle bölerek işimizi görebilirmiyiz yoksa yinemi kaldırmaz ?

Hocam oyunların hepsi çalışacaktır. Ancak yükleme sürelerinde bir artış meydana gelir ve online oyunlarda gereksiz yüksek gecikme süreleriyle karşılaşırsınız. Ama 1 ana makina yerine 3-4 tane kullanmak daha akıllıca olabilir. 100mbitlik bağlantı 12mb/s ye kadar destek veriyor, muhtemelen çok sayıda pc açık olduğunda sorun yaşıcaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan387

quote:

Orijinalden alıntı: aydd

quote:

Hocam oyunların hepsi çalışacaktır. Ancak yükleme sürelerinde bir artış meydana gelir ve online oyunlarda gereksiz yüksek gecikme süreleriyle karşılaşırsınız. Ama 1 ana makina yerine 3-4 tane kullanmak daha akıllıca olabilir. 100mbitlik bağlantı 12mb/s ye kadar destek veriyor, muhtemelen çok sayıda pc açık olduğunda sorun yaşıcaksınız.

100mb lik bağlantıyı 4 tane ana kasaya bölersem olurmu? kasma yaşarmıyım ?
    yada şöle sorayım normal 100 mb ile kaç tane makina kasılmadan oyun oynar? freenass server ile ?
    100mb lik bağlantı yaparsak o zaman ssd hdd ye gerek kalmaz normal raid 0 ile de yapılabilir çünkü ssd hızı 100 mb ile fazla yukarı çıkmaz ama 1000 olsaydıu ssd işe yarardı doğrumu düşünüyorum.

yada şöle bir şey yaparsam
    2 tane 24 gbit swith alsam fiyatı daha uygun.
    her gbit switch üzerine 1 tane server oyun makinası taksam sorun olmaz sanırım ?
    kasma olmaz herhalde 24 lü switch üzerine 1 tane oyun makinası diğer 24 lü switch üzerine 1 tane oyun makinası takacağım. iki switchi de birbirine bağlıcam cat6 ile internet bağlantısı için. internette kasma olurmu ozaman ? iki switch arası cat6 yaparsak.?

• Yaşarsınız, sonuçta switchler 100 lük olacağından her türlü ağda boğulma olacaktır.
  • quote:

Yaşarsınız, sonuçta switchler 100 lük olacağından her türlü ağda boğulma olacaktır.

illa 48 port gigabit olacak . server makinada hddler normal olup raid 0 yapmak mı yoksa SSD hdd mi kullanmak gerekiyor
  • hocam konu hakkında pek tecrübem yok ama ssd kullanmanız daha mantıklı ama daha pahalı olacaktır, hoş okuması kadar aktarma süreside önemli, birde ağdan dosyaları cekecek istemci içinde zor bir durum,çektiği dosyaları ramde tutar buda gereksiz şişmeler kasmalara neden olabilir diye düşünüyorum ancak dediğim gibi bu konuda tecrübem yok sadece düşüncem, merak ettim uygularsanız tecrübelerinizden faydalanmak hoş olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raid 0 yapabilirsiniz, daha fazla alanınız olur ama ssd ye göre yük bindiğinde birazcık yavaş yüklenecektir. Yinede denemeye değer.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.