Şimdi Ara

- (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.094
Cevap
12
Favori
33.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstediğin kadar yaşa, nasıl olsa bir gün öleceksin; dilediğini sev, nasıl olsa bir gün ayrılacaksın; istediğini yap; nasıl olsa bir gün hesabını vereceksin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OKB NEDİR?



    OKB, obsesyon adı verilen takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile kompulsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan bir ruhsal hastalıktır.



    Obsesyon



    Kişinin zihnine girmesine engel olamadığı, zihninden uzaklaştıramadığı düşünce, fikir ve dürtülerdir. Kişinin isteği dışında gelirler, kişi tarafından mantıkdışı olarak değerlendirilirler ve yoğun sıkıntı ve huzursuzluğa yani anksiyeteye neden olurlar.



    Kompulsiyon



    Obsesyonların neden olduğu yoğun sıkıntı ve huzursuzluğu azaltmak ya da ortadan kaldırmak üzere yapılan yineleyici davranış ve zihinsel eylemlerdir.







    Niye mi bunu paylaştım,ben ateist olsam on dönüm bostan yan gel yat Osman diyerek keyfime bakar,bilimle uğraşıp olmayan bir Allahın olmadığını ispat etmek için uğraşmaz,kimin neye inanıp inanmadığıyla ilgilenmezdim.Yıllarca takip ettiğim forumda sürekli bir Allah yok,İslam yalan gibi ergence,embesilce konular açılıp ateistler birbirlerine formül göndererek Yaratanın olmadığı konusunda fikir birliğine varıyor

    Hayatımda kimsenin neye inandığı veya inanmadığıyla ilgilenmedim,ama bu laik çağdaş İslam düşmanı beyni hoşaf olmuş homo ergenuslara laf anlatıp anlayacaklarını sanan varsa boşa uğraşmasın.Konu artık bilimsel-dinsel bir tartışma konusu olmaktan çıkıp üstte belirttiğim gibi psikiyatristlerin ilgilenmesi gereken psikolojik bir vaka haline gelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu tartışma 3,8 milyar yıldır sürüyor sanırım bu 3,8 milyar yıl daha sürer her daim İnan ve inanmayan kesim hep olacak dünyanın dengesi bunu gerektiriyor, ben inanan kesimdenim öldükten sonra sürpriz yaşamak istemiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu ne kadar boş beleş zekâ seviyesi düşük mahlukat varsa hepsini engelleyeceğim. Bunlara laf anlatmaya bile değmez ben zamanında çok uğraştım hep bildiklerini okuyorlar. Bırakın böyle konular açıp kendilerini belli etsinler. Bloklayin gereksizlerden kurtulun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALLAH böyle azgınları ateşe yaslayacak. Sen yoktun, hiçtin, ALLAH seni var etti, azgınlığına rağmen nimetler verdi, yine de dön dedi, sense seni Yaratanı inkar ettin. Einstein önce kendini kurtarsın.
    Bunların gözleri, kulakları, beyinleri, kalpleri artık işlevsiz hale gelmiş durumda, yaratıcı yok derken şeytanlarını, nefislerini ilah edindiler de haberleri yok.
    Ne acınası, ne korkunç bir durum.
  • KrmTrn kullanıcısına yanıt
    cehaletin gözlerimi kanattı

    öncelikle hangi muhteşemlik?

    evrim mekanizmalarını bilmiyorsan konuşma

    kim diyor bakterilerin evriminin incelenmediğini, her sene aşılar bakteriler evrim geçirdiği için yenileriyle değiştiriliyor mesela


    NEDEN SADECE İNSANLAR DOĞUM İLE Mİ DÜNYAYA GELİYOR? harbi ağır vakasın, google'a hayvan doğumu yaz bakalım, ornitorenk hariç bütün memeliler doğum yapar

    çünkü bebekler anne karnında nefes almazlar, gaz alışverişi göbek bağı denilen bir kanalla yapılır

    1- tanrı gökyüzü demek 2- o zaman ejderhalar ve periler de var. demekki varda isim koymuşlar değil mi? ahh ahh


    sen yüzde 50 lik kesimdensin sanırım yoksa bu kadar büyük bir cehaletin başka açıklaması olamaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

    Bu yazilari yazdiginiz bilgisayar ve telefonlari yapan birileri var. Telefon ve bilgisayarlardaki milyonlarca islemi yapan bi aygitin bile yapani ureteni var. Bu fikrini herkese yayman icin interneti kuran bi kisi var donanimhaberi yapan birisi var. Ama insani yaratan bir yaratici yok.



    Yumurtaya soerma adinda bi sivi kavusuyor ve bu karisimindan zaman icerisinde fetus ve embriyo olusuyor cesitli asamalarda o canli bi kadinin rahminde 9 ay canli kaliyor. Bi asansorde 3 gun kapali kalsaniz havasizliktan bogulup oluruz ama orada nefeste alabiliyoruz ihtiyaclarimixda giderebiliyoruz. Ama boyle bi sistemi tasarlayan bi yaratici yok oyle mi ?



    İki farkli tohumu topraga dikiyorsun. Ayni suyu ayni gunesi veriyorsun ama iki farkli canli meydana geliyor. Bir tohumdan kok olusuyor govde olusuyor dal olusuyor yaprak olusuyor cicek olusuyor hububat vs olusuyor. Su ve gunesle sadece bunlar olusuyor ve bu sisteminde bi yaratici yok.



    Bi gunes sistemi var. Orada gezengenler var. Hepsinin yeri belli. Donme hizlari belli. Yorungeler belli. O gezegenler icinde yasanilacak tek yer dunya ve o dunyanin haraketi ile gece gunduzler ve mevsimler olusuyor boyle bi sistem kuruluyor ve bu sisteminde bi yaraticisi yok oyle mi?



    Bu kadar seyi yaratan yaraticisi en cok ozeni insana gosteriyor bir cok nimet veriyor nimetlerle ve varliginin ispatlariyla kusatiyor bu insani ve cevresini ve daha sonra bu yaratici kendinin bilinmesini istemiyor kendisine kulluk edilmesini istemiyor dinleri gondermiyor kendisinin zikredilmesini istemiyor sukur edilmesini istemiyor. Boyle birsey olabilir mi?



    Bir insan bir insana cok ufak bi iyilik yaptiginda bile tesekkur beklerken. İyi birsey yaptiginda bi ortamda anilmak isterken. Sadece insan oldugu icin saygi duyulmayi beklerken o insanlar kendilerini yaratani bilmiyor yok sayiyor ve dahi hakaret ediyor.



    Ancak, okuyarak, bu kadar cahil olunsbilir.


    Yaratıcı varsa neden evren, dünya ve canlılar kusursuz değil ? Canlı vücudu bile tesadüf eseri böyle bir yapıda olduğumuzu kanıtlıyor.

    Bir soru daha.Yaratıcı var ise bu basit din leri o mu gönderdi sizce ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asdfg12

    Bu tartışma 3,8 milyar yıldır sürüyor sanırım bu 3,8 milyar yıl daha sürer her daim İnan ve inanmayan kesim hep olacak dünyanın dengesi bunu gerektiriyor, ben inanan kesimdenim öldükten sonra sürpriz yaşamak istemiyorum...


    Yaratıcı ile ticaret mi yapıyorsunuz İnanacam ama karşılığında cennet

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    dünya günesten her yil 15cm kadar uzaklasiyor. güneş etrafa sactigi partikuller nedeniyle kutlesinin azalmasi cekiim kuvvetinin azalmasina neden oluyor.



    https://www.kozmikanafor.com/dunyanin-gunese-uzakligi-degisiyor-mu/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denklemini okumadım çok saçma geldi ama yazdığın 2seçeneğin yorumu.

    ilk insan nasıl oluşmuştur acaba dünyada ? 2seçeneğin var; kendi kendinemi var olmuştur amip/bakteri mutasyonu sonucu vs. yoksa birimi yaratmıştır ?

    eğer kendi kendine mutasyon sonucuysa cevabın dediğin gibi tanrı var olabilir

    biri yaratımışsa yine tanrı vardırı kabul ediyorsun.

    denklemden tanrı varlığına atlamada ayrı bir seviye. z,y nasıl sayma sayıları diyebilirsin bikere orda hatan var eğer bu kadar yoğun bir konuyu düşünüyorsan tüm reel sayılarda geçerleri olmalı hatta karmaşık sayılardada
  • Ben hayatımda böyle bi kafa görmedim ne desem bilemiyorum bazı arkadaşlar mantıklı cevaplar vermeye çalışmış sabrınıza hayranım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    kusursuz değil derken ? nokta kadar olmayan spermden insan oluşuyor bundan daha kusursuz bişey nedir dünyada açıklayabilirmisin ?
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    basit dinler derken size göre din kavramı nedir ?
  • Yaratıcı kavramını düşünürsek yaratılışı mahiyetini de çözebiliriz. Dünya bu açıdan bir örnek olabilir mi?



    Benim halim toprağa girip çıkmaya alakalı. Annem babam eskiden bitki ve hayvanların enerjisiydi onların Ebeveynleri de öyle. Yemez içmez canlılar meleklerdi ve onlar türemezlerdi. Burada yaratılışı üçlemesi e gönderme yapalım.



    Beni topraktan onu nurdan şunu da ateşten yarattı. Yaratıcının yarattığı üçlemedeki bu durum bakımından nurdan ve ateşten yaratılan boyut bize yabancı iken bu hal dahi yaratılışı bir şekli.



    Bize göre yaratıcının yarattığını ileri sürdüğünüz sair deki bu oluşumlar dünyanın toprağı ile alakalı olmadığı süre ce meydana gelmeme halleri bir yaratıcının olmadığına dair delil olur mu?



    Bu husus bakımından kişi topraktan yaratılmış olarak aynı toprağın ateş(savaş yıkım), ve yine nur(cami havra kilise) versiyonlarını dünya üzerinde bulundurabilir.



    Bu şekilde şeytanın ve meleğin topraktan halini umabilir. Bu umuşun sonuçları bakımından gözüken nesneler konusunda bir tartışma mı yapılıyor?



    Yaratılış bakımından kardeşlerimizolan bu unsurlar için dinler ve dünyevi felaketlerin kurgulandığını düşünürsek bunu yapan varlığın kendi yarattığı sair deki canlıları indirme çabası diye düşünmek ne kadar olası?



    ..............



    Sen beni göremezsin diyen zatın camiye havraya kiliseye bir şey demeyip savaşa kana zulme karşı çıkması anlaşılamaz bir şey olmazdı.



    Aynı şekilde ibad hali ile meleği görmek isteyen kişi de en nihayetinde meleğin topraktan halk edilmediğini onun bir lutuf olarak ilahi gucun nurunun bir bahşi olduğunu anlaması da mümkündür.



    Ruhundan bahisle nurundan konu açan kişinin meleği talebi anında düştüğü boşluk ateşten yaratılışla da (savaş zulum) karşılaşmış ise dünya denen yerdeki denge adına yaratılış bir bütündür ve bu açıdan ateşin toprağın ruhun nurun toplu eşgüdümü olmadan bu yaratılışa anlam verilemez denen hali anlamak da mümkün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gustawa

    kusursuz değil derken ? nokta kadar olmayan spermden insan oluşuyor bundan daha kusursuz bişey nedir dünyada açıklayabilirmisin ?


    Keşke biraz biyoloji okusanız

    Canlıların hiç biri dinlere kusursuz veya mükemmel değil.İnsan vücudunda kuyruk sokumu, yarım çıkan veya çıkmayan ameliyat ile alınan 20 lik diş,apandisit vs vs.Bunlar size ne ifade ediyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateiz reizler inanmak yada inanmamak size kalmış bir seçim. İnananlar kendi seçimlerini yaparak inanmışlar ve belli değerleri var. Bu değerlere hakaret etmeyin, Allah inananların taviz verilemez değeridir ona hakaret etmeyin. Yok eğer ederseniz bedelini ödersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aferin size, bence ilk olarak insanların düşünce ve inandıklarına saygılı olun. Paylaştığınız şeyler dalga mahahiyetinde resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gustawa

    basit dinler derken size göre din kavramı nedir ?


    Din kavramı mı Din lerin hepsi basit insan düşünceleri.Bunu anlayamıyorsanız sıkıntıyı kendinizde arayın.En zeki entelluktel ler ve bilim insanları aynı fikirde.Ama siz daha semavi dinleri bile okuyup üzerinde düşünmeyen,din tarihi, mitoloji bilgisi olmayanlar her şeyi daha iyi biliyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComertSoylu

    Ateiz reizler inanmak yada inanmamak size kalmış bir seçim. İnananlar kendi seçimlerini yaparak inanmışlar ve belli değerleri var. Bu değerlere hakaret etmeyin, Allah inananların taviz verilemez değeridir ona hakaret etmeyin. Yok eğer ederseniz bedelini ödersiniz.


    En hoşgörülüleri sensin galiba.Ama sen bile bedel ödersiniz demişsin.Hoş görü iliklerinize kadar işlemiş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.