Şimdi Ara

İnsanlara memleketine göre ön yargılı olur musunuz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
1
Favori
4.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Memlemete karşı insan ayıran insanlar cahilin önde gidenidir kimse kusura bakmasın.

Her memleketin iyiside vardır kötüsüde. Bu aile kültürü, yaşama biçimi, yaşadığı yer bir dünya faktörden değişir.

Ben nickimdende anlaşılacağı üzere Trabzonluyum. Dünyalar iyisi tanıdığım Trabzonluda var.. Şereften yoksun boşuna yaşayan tanıdığım Trabzonluda var.

Diyarbakırlı, Mardinli, Ankaralı, İzmirli çok samimi arkadaşlarım var. Aynı memleketten olup şereften yoksun tanıdığım insanlarda mevcut.

Memleketi bırakında, önce insanlıktan bahsedelim.. Adam gibi adam olmak asıl mesele.. Memlekete göre adam ayırmak gerizekalılıktır.

+1
    İnsanlari Yargilamak gercekten kolay ama kimse donup kendine bakmiyor. Adam yok bu karsli yok bu diyarbakirli diye yargiliyor. Sanki kendi memleketi cok iyi kebdine gelince genelleme yapmayan insan, baskasina gelince hangi hakla hukum veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olurum, mesela d.bakir, siirt falan. Kaninda varsa direkt belli eder kendini zaten. Ama cok ilginctir ki deger verdigim, onlardan olmayan d.bakirli bir arkadasim var. Hem kafa calisiyor hemde girisken. Unv.yi zamaninda bitirsi, bu esnada calisti falan. Ben yattim, uzattim, yeni yeni calisiyorum. O nedenle saygi duyarim.

• doğuluysa işim olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrockLyn

doğuluysa işim olmaz

aferin böyle devam et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return of the jedi -- 20 Kasım 2012; 15:16:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

Hani sorarlar ya "memleket nere" ya da "aslen nerelisin" gibi sorular. Buradan gelen yanıta göre insanlar hakkında ön yargılı olmak doğru mu ya da kimi çıkarımlara varmak mümkün mü sizce gerçekten?

hocam hıyar hıyardır hangi bahçeden geldiği farketmez heryerden iyi de çıkar kötü de
  • Bana sorulduğu zaman hep başka başka yerleri söylüyorum. Ön yarğılı olmamak elde değil.
  • Ister istemez on yargi ile yaklasiyor insan hele hele benim gibi yurt disinda yasayan ve bircok vilayetten insan ile muhattap olan icin kacinilmaz.

Bu arada su Corum meselesi harbi abi. Burada ben canli sahidiyim. Corumlu biriyle bundan sonraki yasamimda tanismak istemem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vito-Scaletta

Kırklareli'liyim hadi beni analiz edin bakalım

üj bejci nabarsın bea :D
    ben de Kırklareliliyim
  • Milliyetci degilim en fazla Ataturk Milliyetcisiyimdir ama dogululara karsı ister istemez bi onyargı var.Dogulu arkadaslarım var tabi.

• kimse adana dememiş hayret(not adanalıyım)
  • İnsanları memleketlerine göre değerlendirmek çok da objektif sonuçlar vermez, zaten bunu söyleyenler olmuş. Her yerin iyi ya da kötü huylu olarak nitelendirilebilecek insanı vardır.

Örneğin Denizli'de Çal'lıları sevmezler. Arza çıkarıcı ve işlerini bilen insanlar olarak nitelendirilirler. Özellikle bayanları için söylerler bu lafı. Fakat benim Çallı arkadaşlarım da var ve onlardan hiç zarar görmedim. Son derece geçimli ve iyi insanlar. Üstelik Çal ilçesinde okuyan da çoktur.
  • cankirililari gorelim

• Doğulu cevabını alırsam evet ön yargılı olurum

• kayseriliyim ama tedavi goruyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellboy11

Tokat, Tunceli biraz maraş erzincanı sevmem. Alevi oldukları için.

Yobaz ki ne yobaz
  • corumluyum forum kapana bilir

• giresundan adam çıkmaz diye bir geyik vardı.
  • izmirliler,adanalılar ve mersinliler hep antipatik gelir bana . Türk kültürene uyan yapıları çok az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLaze43 -- 20 Kasım 2012; 17:44:44 >
  • İş ve para konularında Konyalı ve Kütahyalı arkadaşlara çok dikkat eder Antalya aksekililerden uzak dururum.Çek almam söz almam.En sorunsuz işlerim hep doğudan ve doğulu kişilerle.Faşo değilim ben.
  • konya, kayseri, samsun,rize, muş, manisa, eskişehir, hatay, burdur, malatya, bursalılara karşı önyargılıyım

ordu, antalya, adana, mersin, tekirdağ, erzincan, erzurum, izmir, ankara, sivas, trabzon, kastamonu, çorum, çanakkale, kütahya, bilecik bunları severim

not: balıkesirliyim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.