güzel olan bir şey varki hepimiz kardeş olduğumuz konusunda hemfikiriz
arkadaşlar hadis i şerifle ilgili, onu gidin peygamber efendimize sorun neden böyle buyurdun diye, sevin demiş ne güzel sevmekten neden bu kadar korkulduğunu anlamadım, ne güzel nefret edin buyurmamış sevin buyurmuş, gider sorarsın peygamber efendimize, ben sadece naklettim, isteyen olursa hadis i şerifin numarasını yarın pm olarak atarım,
ya ben o konuda zaten şüphesiz sizinle hemfikirim. Müslümanım diyen herkes benim kardeşimdir, arap türk israilli fark etmez.
Ama hadis diye maalesef dinimizle alakası olmayan bi dünya laf gelmiş, kitaplara girmiş. Ben müftülük yapmış bir adamın kitabında "sakal kesmek haramdır" diye laf gördüm. Kitaplarda okuyoruz böyle şeyleri ama maalesef dinimize çok fazla hurafe ve saçma sapan, hatta insanları şirke götüren şeyler sokulmuş. Benim karşı olduğum budur, kuranı farklı meallerden okuyorum, anlamaya çalışıyorum. Ve kuranı gerçekten anlamaya başladıktan sonra din diye bize öğretilen şeyler ile Allahın bize gönderdiği şeyler arasında çok ciddi farklar gördüm (az önceki sakal meselesi gibi). Onun için böyle hadis diye getirilen laflar görünce cevap yazmadan duramıyorum. Bakın işten güçten kaldık, bsürü iş var yapılacak
quote:
Orjinalden alıntı: Carlo
insanlar uykudadır ölünce uyanırlar...
bu hadis hakkında görüşlerinizi almak isterim...yeni okudum beni çok etkiledi...
bi nevi matrix diyosun
quote:
arkadaşlar hadis i şerifle ilgili, onu gidin peygamber efendimize sorun neden böyle buyurdun diye, sevin demiş ne güzel sevmekten neden bu kadar korkulduğunu anlamadım, ne güzel nefret edin buyurmamış sevin buyurmuş, gider sorarsın peygamber efendimize, ben sadece naklettim, isteyen olursa hadis i şerifin numarasını yarın pm olarak atarım,
Gene başa döndük. Peygamberimiz böyle bir söz söylemiş olamaz, işte vedahutbesinde yazdıkları. Sen o hadis dediğin şeyin doğruluğundan nasıl emin oluyorsun, peygamberimiz hiç kurana aykırı bi laf söyler mi?
@ airea
ben sırf peygamberimiz arap olduğu için arapları sevmeliyiz demedim ki. @ croc arkadaş pis ve cahil araplar diye bir söylemde bulunduğu için bu tavrının hatalı olduğunu ve bir kaç kişi hakkında olumsuz bir şeyler duyduysa bile bunun bütün bir arap ırkına mal edilmesinin yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım verdiğim cevaplar hep bu doğrultudaydı.bu arada düşün ki bir mısırlı kıza aşık oldun bu mısırlılara sempati duymana sebep olmaz mı ben de sırf peygamber efendimize duyduğum sevgiye hörmeten ve orada mekke ve medine olduğundan sempati duyuyorum ve bu benim sevmem için yeter başkasını bilemem.
şu başka ırktan olsaydı severmiydin meselesi için de aynı cevabı vereceğim.
birisi peygamber soyundansa eğer onun kutsallığını Allah (C.C.) bilir ben saygı duyarım.sen nasıl akrabanı seversen,en iyi arkadaşının ailesini seversen ben de onu öyle severim v.s. v.s. bunu sabaha kadar uzatabiliriz ama hala anlatamadım ben kimsenin pis araplar demesini haklı ve saygı duyulabilecek bir şey olarak nitelemiyorum.bu yüzden bunca şey yazıldı.
peygamber efendimiz istanbulun fethi ile ilgili hadisi şerifindede Türk askerini methetmiştir arkadaşlar, ne güzel kumandan ne güzel asker buyurmuştur, ama yahudiler hakkında aynı şeyleri söylememiş, o zaman budamı saçma, bizide övmüş bence bu bir üstünlüktür, ama hadis te sadece sevin buyurmuş bu bir üstünlük değil bir tavsiyedir, bence saçma değil lütfen, ben istanbul un fethiyle ilgili hadisi şerif her aklıma geldiğinde gövsüm kabarıyor, mutlu oluyorum gurur duyuyorum, çünkü işaret edilen askerlerin torunlarıyız elhamdülillah,
arkadaşlar peygamber efendimiz birini sevmemizi tavsiye ediyosa, bunun neresi kuran a aykırı nefret edin buyurmuyoki, hepimiz yaratılışın altında yatan şey sevgi değilmidir zaten,
quote:
Orjinalden alıntı: airea
quote:
Gene başa döndük. Peygamberimiz böyle bir söz söylemiş olamaz, işte vedahutbesinde yazdıkları. Sen o hadis dediğin şeyin doğruluğundan nasıl emin oluyorsun, peygamberimiz hiç kurana aykırı bi laf söyler mi?
quote:
peygamber efendimiz istanbulun fethi ile ilgili hadisi şerifindede Türk askerini methetmiştir arkadaşlar, ne güzel kumandan ne güzel asker buyurmuştur, ama yahudiler hakkında aynı şeyleri söylememiş, o zaman budamı saçma, bizide övmüş bence bu bir üstünlüktür, ama hadis te sadece sevin buyurmuş bu bir üstünlük değil bir tavsiyedir, bence saçma değil lütfen, ben istanbul un fethiyle ilgili hadisi şerif her aklıma geldiğinde gövsüm kabarıyor, mutlu oluyorum gurur duyuyorum, çünkü işaret edilen askerlerin torunlarıyız elhamdülillah,
dikkatini çekerim, o hadiste "istanbulu fetheden komutan ne güzel komutan, onun askerleri de ne güzel askerlerdir" demiş. Türklerden ya da başka birilerinden bahsetmemiş. İstanbulu müslüman çinliler ya da müslüman ruslar ya da bir başka müslüman millet fetetmiş olsa da durum deişmezdi. Orda millete atıf yoktur. Ayrıca, o hadiste işaret edilen askerlerin torunları olmamız bize bi artı kazandırmaz. Onlarla gurur duyarız, göğsümüz kabarır ama bu istanbulu fetedenlerin büyük adam olmalarıdır. Biz yine kendi takvamızla öne çıkarız ya da çıkmayız...
quote:
arkadaşlar peygamber efendimiz birini sevmemizi tavsiye ediyosa, bunun neresi kuran a aykırı nefret edin buyurmuyoki, hepimiz yaratılışın altında yatan şey sevgi değilmidir zaten,
Kuran da arapları peygamberimiz arap olduğu için sevin mi diyor? Peygamberimiz arapları da müslüman oldukları için sevin demiş diye bir hadis getirsen, ona sesim çıkmaz ama ben arap olduğum için arapları sevin demiş olması mümkün deil...
Hepinize çok teşekür ediyorum arkadaşlar, "ümmetimin ihtilafı rahmettir" h.ş. inşallah bu tartışma bizim için bir rahmet olmuştur, tüm kardeşlerime saygılar sunuyorum, benden bu kadar, bu arada airea kardeşim çok güzel bir noktaya değindin "Allah katında en ekreminiz, en takva olanınızdır" inşallah bizde o kullardan oluruz, bazı şeyler ters gelebilir birimizin kabul ettiği bir noktada bir başkamız ihtilafa düşebilir ama kardeşlik konusunda mezhebi ırkı ne olursa olsun hemfikiriz, ben alıcamı aldım hepinize teşekkür ediyorum, Allah razı olsun faydalı bişeyler tartıştığımız için
bu arada tartışma biraz amacını aştı bu konudada şunu nakletmek isterim, imam-ı azam oğluna din konusunda kimseyle tartışmayacaksın diye sıkı sıkı tembih ederken oğlu ama baba sen akşama kadar tartışıyosun der, imam da oğluna evladım biz bir hakikati ortaya çıkarmak için tartışıyoruz ama siz nefsiniz için tartışıyosunuz, kimse yanlış anlamasın kendi adıma yazdım yani ben biraz nefsi bir tartışmaya girdiğimi hissettim o açıdan hepinize saygılar
haluk leventinde bi şarkısı var *yaşamak bir düş gibi,ölmekhergün uykudan uyanmak sanki* die
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme