Şimdi Ara

İnsanlar Neden Apple'dan nefret ediyor? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
0
Favori
8.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Catharacta Skua

Bence insanlar apple'dan değilde bir iphone alıp , apple'ın %20 hissesini almışcasına bilinçsizce fanatiklik yapanlardan hoşlanmıyor. Şahsen ben apple'ı seviyorum

Bende bu arkadasa katılıyorum.
  • Uzun uzun yazdığım yoruma kimse bakmamış. Tabi reyting öğeleri taşımıyor. Kısaca özetliyim de okunsun bari.

Arkadaşlar "apple kaka" konusu 90'ların sonu ve 2000'lerin başı itibariyle başlamış özellikle reklam sektörünü konu alan malümunuz mac makinalarla, Pc'lerin çekişmesine vesile olan meseledir.

Çünkü o yıllarda Pc ile ciddi bir iş yapabilceğinizi iddia etmek hakketten komikti fakat zamanla PCler gelişip ucundan kıyından reklam işlerine bulaşmaya başlayınca ortaya Pc kullananlar bu işten anlamıyorlar ve de çok pis kokuyorlar pis fakirler meselesi çıktı.

Espiri bir yana mac kullanan Pc bilmezdi yada tersi. Mac kullanan ciddi para kazanan işletmelerle Pc kullanan daha basit işletmeler arasında çatışma sanki bilgisayardan kaynaklanıyormuş gibi bir hava doğurdu. Hala bugün bir çok grafiker mac kullanmayan iş yerleri ve grafikerlerin bu işi iyi bilmediğii savunur. İş bilmekle bilgisayar markasının alakası yok elbette ama ciddi düşünürsek bu yorum dolaylı yoldan da olsa doğru çıkar. Çünkü ofisine ciddi yatırıp yapıp 750 Tlye uyduruk Pc almak varken gidip 8 bin Tl ye Mac pro alan adamlar elbet bu işi çok daha ciddiye alıyordur.
    "
    Ha neyse buraya kadar anladık konu" ekmek parası ve bunun nasıl kazanıldığı" Mesele PC-Mac tartışmasını indirilmiş reklam piyasasındaki bir alt üst çatışmasından ibaret ve anlaşılabilir bir konu.

Ama size ne oluyor. Altı üstü bir kaç iş yapabilen bilgisayar parası oyuncaklar 1500, 2000 Tl vermişsiniz hala konuşuyorsunuz. Siz bu paraların %80 inini markaya, statüye, ben de yapabilirim bende alabilirime, benim neyim eskike, herkeşe benden çay psikolojisine vermişsiniz. Yok şu özellik yok bu özellik emin olun çok çok büyük ağırlığınız mesaj bile atmıyor sadece konuşuyor çok küçük bi kısmınız müzik dinleyip maillerine facelerine bakıp (sanki pc'den bakamıyorlar 2 dk geç baksa bişi olacak) bakıyor olay bu. Sadece bir oyuncak. Olayda ben şu kadara kazıklandım madem benim oyuncağım seninkini döver. Paranızı istediğiniz gibi saçın isterseniz actionman oyuncağı alın isterseniz ayfon oyuncağı ama gereksiz tartışmalar yapmayın.

• Peki Apple kullananlar diğerlerine neden bazen gıcık oluyor? İşin o yanına bakarsak, mesela samsung gs2 kullanan biri, telefonunu aldığı zaman, -kendisinin de suçu yok aslında- bir iPhone killer almış alıyor. En azından o şekilde pazarlanmış bir telefonu almış oluyor. Geliyor vay efendim işte benim telefonumun kamerası 8mp, benim telefonum işlemcisi 1.2 ghz benim telefonum şu bu. Yahu peki pratik?! Ben sinema okuyorum. Ve farkındayım ki kamerada megapiksel yarıştırma işi nokia ile başladı. Yahu 3.1 mp den sonrası zaten gereksiz. Ne yapacaksınız, altıüstü -nolursa olsun- cep telefonu ile çektiğiniz fotoğraflarınızı poster mi yapacaksınız?! Benim için önemli olan manipulasyondur, eğlenceli bir şekilde yaratıcılıktır bir telefonun kamerası ile yapabileceğim. iPhone'da o kadar güzel, o kadar başarılı video kurgu, efekt ve görsel tasarıma dair program var ki, ben mark ii ile çektiğim fotoğrafları bazen telefona - iPad'e yükleyip oradan işliyorum. Bir Photoforge ile bazen Photoshop'tan daha güzel, daha kolay ve daha eğlenceli bir şekilde fotoğraflarımı düzenliyorum. iMovie'den bahsetmiyorum bile, zaten Apple ekosisteminde çalışan bir adamım ve bu program projeyi bilgisayardaki iMovie'ye, hatta oradan Final Cut'a export etmesiyle gönlümde taht kuruyor, videoyu çekip direkt telefondan mükemmel ve kolay bir arayüzle kurgulamak için de açıkçası hem ekran hem işlemci oldukça yeterli geliyor bana. Cep telefonum ile 720p video işleyebiliyorum. Üstelik bunun için tonla program mevcut. Üstelik Apple ekosistemi ile çalıştığımız için, -ki sinema öğrencisi için şarttır adeta- hayat kurtarıcı oluyor telefonum adeta. Varsın diğerlerinde 2.0 ghz işlemci olsun, stabilite ve pratikte pazarlama dışında son kullanıcıya farkı yine yazılım yaptırıyor. Apple bilgisayarlar da aynı şekilde işte, ilk aldığımda arkadaşlar dalga geçmişti, oğlum benim bilgisayarın rami şu, harddiski bu işlemcisi bu yok efendim sen salaksın. Salak sensin asıl! Bak bakalım prtaikte nasıl oluyor o işler, yazıım ve donanımın uyumu ile pratikte o kağıt üstü aşağıda kalan donanım senin donanımını stabilite ve hız konusunda nasıl tokatlıyor, bir after effects de renderı nasıl tamamlıyor. İşte şu an android ve iOS telefonlar arasındaki fark da burada yatıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

quote:

Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

Aslında bu konuda yazılıp çizilecek çok şey var ama arkadaşlar çoğu şeyi yazmışlar tekrara düşmeyim kısaca fikrimi söyleyim. Daha apple'ın hiçbir ürününe dokunmamışken apple'ı sevmiyodum iphone alanlara enayi gözüyle bakıyodum sen 1000 tl ver BT , video çekimi , flaşı , radyosu olmasın kim alır bunu diyodum. Bu arada 5-6 ayda bir telefon değiştiriyodum o nokia senin bu nokia benim zararlardan zarar beğeniyodum hepsinde aynı stabilite sorunu vardı symbianla uğraşıp duruyodum. Bir yaz yakınımızın iphonunu gördüm inceledim hayran kaldım meğer apple gibi kaliteli bir marka dururken ben nokia gibi bitik bir firmanın dandik telefonlarıyla cebelleşiyomuşum. Hemen bir iphone 2G aldım 5-6 ay sonra kırıldı 2Glerde pahalıydı o zaman gittim nokia N95 8 gb aldım biraz mecburiyetten birazda hevesten ama hayattımda yaptığım en büyük hata oldu benimle aynı zamanlarda babamda N82 aldı ailecek nokianın ne mal olduğunu gördük neyse N95 8gbtı satıp samsungun 8 mpli dokunmatik bir telefonunu aldım sırf iphone gibi olsun diye ama tabiki olmadı dokunmatik ekranı beni canımdan bezdirdi ve güç bela tekrar iphone 2G aldım bu seferde 9 ay dayanabildi wifisi bozuldu yazılımsal kafayı yedi defalarca JB yaptım restore ettim düzelmedi onuda sattım sıfır iphona gücüm yetmedi sıfır samsung s5253 aldım oda canımda bezdirdi sonunda iphondan başka telefon kullanamadığımı birkez daha anlamış oldum ailemde anlamış olmalı ki doğum günümde babam sıfır 3Gs aldı 2 aydır kullanıyorum hayat iphone ile gerçekten daha kolay. Galaxy s2 lg optimus bilmem ne boş gerçekten hayat yeterince zor zaten birde telefonla cebelleşmek iyice sinir bozucu oluyo ama iphone gerçekten bambaşka fanboy demeyin sgs2 de olmayıpda iphoneda olan birçok kullanışlı şey sayabilirim. Neyse kısadanhisse apple kullanmayan kalitesini bilemez anca konuşur durur...

Sgs2 de olmayıp iphone 3gs de olan şeyleri say bakalım :)

hocam sırf uygulaması yeter. ayrıca neden 3gs le karşılaştırıyorsunuz? 4 le karşılaştıralım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ExpertDH

Android e çamur atanlar (iphone3, 3gs ve 4 kullandım ) android kullanmamış olup, iphone 4 ü alıp tam anlamıyla kullanamayan kardeşlerimizdir.

Android 4.0 ice cream ile zaten androidi kimse tutamayacak.

İphone 4 jailbreaksiz bir hiç. Ha yok paranız bolsa her uygulamayı satın alın

dediğiniz bu JB siz paralı uygulama miktarı ne kadar ? yani apple JB siz satılıyor zaten ,

xbox - ps3 de FW siz bir hiç o zaman ! bu JB ye takılmayın , android de root edilmek zorunda halen bir çok model için , hatta android sürüm olarak çok fazla bir sürüm gereksiz ve eksiklerle dolu.

TR da android market e erişimde kısıtlı.

• Benim sahsen apple ile alip vermedigim yok, bazi politikalarini sevmiyorum, sinirlendigim taraflari da oluyor. ancak;

sevmedigim apple kullanicilari asil ;

apple tercih etmeyenleri yada parasina kiyamadigi icin , veya olmadigi icin alamayanlari kedi - ciger iliskisine sokan seviyesizleri;

apple telefonu statu simgesi olarak goren, herkesin elinde var diye fiyatinin yuksek olmasini anlayabilen marka budalalarini;

temel uretim mantigindan bi haber olup 200 e uretti niye 650 ye satiyor diyen ekonomi profosorlerini;

.. daha eklemek mumkun, apple ? onu seviyorum ben arkadas :)
  • Microsoft - Sony

xBox360 / Playstation 3

Apple - Samsung

iphone - Galaxy

EaSports - Konami

Fifa - Pes

Digitürk - Dsmart

Sega - Nintendo

god of war - Gears of war

Hp - Casper

Yeter xD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mario Puzo

quote:

quote:

Aslında bu konuda yazılıp çizilecek çok şey var ama arkadaşlar çoğu şeyi yazmışlar tekrara düşmeyim kısaca fikrimi söyleyim. Daha apple'ın hiçbir ürününe dokunmamışken apple'ı sevmiyodum iphone alanlara enayi gözüyle bakıyodum sen 1000 tl ver BT , video çekimi , flaşı , radyosu olmasın kim alır bunu diyodum. Bu arada 5-6 ayda bir telefon değiştiriyodum o nokia senin bu nokia benim zararlardan zarar beğeniyodum hepsinde aynı stabilite sorunu vardı symbianla uğraşıp duruyodum. Bir yaz yakınımızın iphonunu gördüm inceledim hayran kaldım meğer apple gibi kaliteli bir marka dururken ben nokia gibi bitik bir firmanın dandik telefonlarıyla cebelleşiyomuşum. Hemen bir iphone 2G aldım 5-6 ay sonra kırıldı 2Glerde pahalıydı o zaman gittim nokia N95 8 gb aldım biraz mecburiyetten birazda hevesten ama hayattımda yaptığım en büyük hata oldu benimle aynı zamanlarda babamda N82 aldı ailecek nokianın ne mal olduğunu gördük neyse N95 8gbtı satıp samsungun 8 mpli dokunmatik bir telefonunu aldım sırf iphone gibi olsun diye ama tabiki olmadı dokunmatik ekranı beni canımdan bezdirdi ve güç bela tekrar iphone 2G aldım bu seferde 9 ay dayanabildi wifisi bozuldu yazılımsal kafayı yedi defalarca JB yaptım restore ettim düzelmedi onuda sattım sıfır iphona gücüm yetmedi sıfır samsung s5253 aldım oda canımda bezdirdi sonunda iphondan başka telefon kullanamadığımı birkez daha anlamış oldum ailemde anlamış olmalı ki doğum günümde babam sıfır 3Gs aldı 2 aydır kullanıyorum hayat iphone ile gerçekten daha kolay. Galaxy s2 lg optimus bilmem ne boş gerçekten hayat yeterince zor zaten birde telefonla cebelleşmek iyice sinir bozucu oluyo ama iphone gerçekten bambaşka fanboy demeyin sgs2 de olmayıpda iphoneda olan birçok kullanışlı şey sayabilirim. Neyse kısadanhisse apple kullanmayan kalitesini bilemez anca konuşur durur...

hocam sırf uygulaması yeter. ayrıca neden 3gs le karşılaştırıyorsunuz? 4 le karşılaştıralım.

Arkadas 3gs ile sgs2 yi aşık attirmis o yüzden öyle yazdım ki zaten sgs2 yi ip4 le bile karşılaştıramayiz..ip5 i beklememiz lazım ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Benim sahsen apple ile alip vermedigim yok, bazi politikalarini sevmiyorum, sinirlendigim taraflari da oluyor. ancak;

apple tercih etmeyenleri yada parasina kiyamadigi icin , veya olmadigi icin alamayanlari kedi - ciger iliskisine sokan seviyesizleri;

apple telefonu statu simgesi olarak goren, herkesin elinde var diye fiyatinin yuksek olmasini anlayabilen marka budalalarini;

temel uretim mantigindan bi haber olup 200 e uretti niye 650 ye satiyor diyen ekonomi profosorlerini;

işte cevap bu bana göre.

apple ile herhangibir alakam yok benimde çıkarı doğrultusunda çalışan firma sonuçta.Bana bir yarar sağlamıyor.Neden fanatikliğini yapayım değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: W7K2D

Microsoft - Sony

xBox360 / Playstation 3

Apple - Samsung

iphone - Galaxy

EaSports - Konami

Fifa - Pes

Digitürk - Dsmart

Sega - Nintendo

god of war - Gears of war

Hp - Casper

Yeter xD

Hayatın gerçeği diyorsun.

Artı varsa Ekside vardır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Benim sahsen apple ile alip vermedigim yok, bazi politikalarini sevmiyorum, sinirlendigim taraflari da oluyor. ancak;

+1
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mario Puzo

quote:

quote:

Arkadas 3gs ile sgs2 yi aşık attirmis o yüzden öyle yazdım ki zaten sgs2 yi ip4 le bile karşılaştıramayiz..ip5 i beklememiz lazım ;)

Ben hiç bir telefonla hiç bir telefonu aşık falan attırmadım sadece bana göre İOSda androidde olmayan çok kullanışlı özelliklerin olduğunu söyledim.Durduk yere android-ios tartışmasına çevirmeyelim konuyu herkes hengisini seviyosa onu kullanır.Yalnız ne bu ukalalık sgs2 ile i4 karşılaştırılamaz i5i beklemek lazım ne demek oluyor. sgs2in 8 mp kamerası var 4 inç ekranı var diye başımıza teknoloji harikası mı oldu ? Resmen herkes sgs2yi i4den daha üstün sansın diye çabalıyosun kendini boşuna yoruyosun. Tamam sgs2 sana göre çok kullanışlı çok güzel bir telefon kabul ediyorum ama sende lütfen iphone sevgimize saygı duy herkes android yada sgs2 kullanmak zorunda değil artık savunup durma ben itunesi hapis olarak değil bilakis kullanım kolaylığı olarak görüyorum resimleri müzikleri derli toplu telefonuma yüklemek çok hoşuma gidiyor hepsini itunesde düzenliyorum öyle yüklüyorum. Ayrıca madem adroid kullanıyosun çok seviyosun vs apple formunda ne işin var hayatımda android formuna girmiş değilim. Amacını çözemedim bir türlü insanlar aa çok doğru söylüyo hadi iphonu satıp sgs2 alalım demesinimi bekliyosun napıyosun bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

• quote:

Orijinalden alıntı: esTFyz

Güzel dostlar sevgili arkadaşlar hadi biraz inceleme yapalım. Gevezeyimdir soktunuz beni konuya ağrıtıcam şimdi başınızı :)

1: iPhone donanımsal olarak incelerseniz evet diğer telefonlara göre pahalı kalıyor. Muadil ürünlerinin çoğu iPhone 4'ten güçlü donanım bazında. (Bu olay donanım gücünü inceleyen, hızı inceleyen kameranın yüksek MP'sine bakan müşteriyi ilgilendirir)

2: iPhone Bluetooth ile veri aktarımı yapamaz. (Bunun mantığını anlamış değilim ama, bu beni hiç ırgalamıyor e-posta ile verimi mail atıyorum oluyor bitiyor. Buda büyük bir eksiklik olarak görülebilir ama tam olarak kesin eksiklik değil çünkü dediğim çıkış yolu var dediğim yolu izliyorum ve sıkıntı yaşamıyorum)

3: iPhone FM Radyo yok. (Radyo severler bu yerden vuruş yapabilir fakat; bu gene beni ırgalamıyor dinlediğim tüm radyoların App'si mevcut, dersenki peki bunun için internet paketimi alıcam zaten bu kadar tepe model telefon kullanan insanların &99'unde internet paketi vardır hiç bahane etmeyelim :)

4: iPhone görüntülü arama yapamaz. (Bu güzelim 3G teknolojisini haklı olarak sonuna kadar kullanamak isteyen müşteriyi ilgilendirir, ama açıkçası kaçımız kullanıyoruzki Allaş aşkına bir arakdaşımın beni görüntülü aradığını görmedim :S ama gene bu beni ırgalamıyor Skype üzerinden görüntülü arama gerçekleştirebiliyorum)

1. donanım önemsiz olsaydı apple her yeni jenerasyonda donanımı güçlendirmezdi. 2000-3000 liraya alınan cihaz neden donanım olarak muadillerine göre düşük ? üstelik muadilleri kendisinden cok daha ucuz olduğu halde ? çünkü kazıklanıyorsun.

2. bluetooth ile arkadaşına o anda fotoğraf atamıyorsun. ve diyorsunki du bakiyim ben hemen mail atayım sana. HOPPALAA ?? ya arkadaşında internet paketi yoksa ?
    şuandaneredeyse en dandik telefonda bile bluetooth özelliği var. ve çatır çatır kullanılıyor. senin cevren yada sen kullan(a)mıyorsan o senin bileceğin iş.

3.FM dinlemek için illaki radyo sever olmaya gerek yok maç canlı anlatımını dinlemek için bile radyoyu açtığım oluyor. App si mevcut tabi onun da :D buna bile app ile giriyorsunuz sonra markette şu kadar app var diye övünürsünüz :) e bütün açıkları app ile kapamaya çalışırsan olacağı bu. AYRICA. ''tepe model'' ? telefon kullanan insanların %99 unda filan internet paketi yok. işkembe-i kübradan atmayalım mümkünse.

4.iphone görüntülü arama yapamaz. ( HAADİ CANIM ) açıkçası kaçımız kullanıyoruz ki. tam Steve Jobs tarzı bir açıklama. Bu seni ırgalamıyor olabilir ama 3g teknolojisini böylesine kısıtlayan bir firma fahiş fiyatla ürün satarsa bu milyonlarca kişiyi birgüzel IRGALAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 15 Eylül 2011; 22:11:43 >

• .:: NEJ@T ::. Kardeşim

Elimde 3gs var diyorsun SGS2 de neymiş gibi yorumlar yapıyorsun..Ayrıca tartışma yaratmıyorum kimseye hakaret etmiyorum fikrimi söylüyorum..Forumlarım da güzelliği budur zaten..

-ip4 le sgs2 KARŞILAŞTIRILAMAZ çünkü dengi modeller değil..ip4 un dengi galaxy s tir..Bunun ukalâlıkla alakası yok..Ip5 çıkması gereken zamanda çıkmadığı için hala ip4 en iyisi zannediyorsun..En iyisi demek aslinda göreceli birşey yani herkese kendi yavrusu ceylan gibi gelir ama burda teknik karşılaştırma yapıyoruz...

-sen resimlerini müziklerini ancak itunes da derleyip toparlayabiliyorsun ben ise bunu telefonumda çok rahat yapabiliyorum..Hangisi daha kullanışlı ve kolaylık sağlıyor ios mu android mi??

-Senin android forumuna girmemen,hicbir apple kullanıcısının android forumuna girmemesini yada tam tersini gerektirmez..Bir fikrin cevabın yada savunman varsa yazarsın güzel güzel muhabbetimizi ederiz ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Uzun uzun yazdığım yoruma kimse bakmamış. Tabi reyting öğeleri taşımıyor. Kısaca özetliyim de okunsun bari.

Arkadaşlar "apple kaka" konusu 90'ların sonu ve 2000'lerin başı itibariyle başlamış özellikle reklam sektörünü konu alan malümunuz mac makinalarla, Pc'lerin çekişmesine vesile olan meseledir.

Çünkü o yıllarda Pc ile ciddi bir iş yapabilceğinizi iddia etmek hakketten komikti fakat zamanla PCler gelişip ucundan kıyından reklam işlerine bulaşmaya başlayınca ortaya Pc kullananlar bu işten anlamıyorlar ve de çok pis kokuyorlar pis fakirler meselesi çıktı.

Espiri bir yana mac kullanan Pc bilmezdi yada tersi. Mac kullanan ciddi para kazanan işletmelerle Pc kullanan daha basit işletmeler arasında çatışma sanki bilgisayardan kaynaklanıyormuş gibi bir hava doğurdu. Hala bugün bir çok grafiker mac kullanmayan iş yerleri ve grafikerlerin bu işi iyi bilmediğii savunur. İş bilmekle bilgisayar markasının alakası yok elbette ama ciddi düşünürsek bu yorum dolaylı yoldan da olsa doğru çıkar. Çünkü ofisine ciddi yatırıp yapıp 750 Tlye uyduruk Pc almak varken gidip 8 bin Tl ye Mac pro alan adamlar elbet bu işi çok daha ciddiye alıyordur.
    "
    Ha neyse buraya kadar anladık konu" ekmek parası ve bunun nasıl kazanıldığı" Mesele PC-Mac tartışmasını indirilmiş reklam piyasasındaki bir alt üst çatışmasından ibaret ve anlaşılabilir bir konu.

Ama size ne oluyor. Altı üstü bir kaç iş yapabilen bilgisayar parası oyuncaklar 1500, 2000 Tl vermişsiniz hala konuşuyorsunuz. Siz bu paraların %80 inini markaya, statüye, ben de yapabilirim bende alabilirime, benim neyim eskike, herkeşe benden çay psikolojisine vermişsiniz. Yok şu özellik yok bu özellik emin olun çok çok büyük ağırlığınız mesaj bile atmıyor sadece konuşuyor çok küçük bi kısmınız müzik dinleyip maillerine facelerine bakıp (sanki pc'den bakamıyorlar 2 dk geç baksa bişi olacak) bakıyor olay bu. Sadece bir oyuncak. Olayda ben şu kadara kazıklandım madem benim oyuncağım seninkini döver. Paranızı istediğiniz gibi saçın isterseniz actionman oyuncağı alın isterseniz ayfon oyuncağı ama gereksiz tartışmalar yapmayın.

:) okuduğum en güzel yorum. şükunu verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

quote:

Orijinalden alıntı: esTFyz

Güzel dostlar sevgili arkadaşlar hadi biraz inceleme yapalım. Gevezeyimdir soktunuz beni konuya ağrıtıcam şimdi başınızı :)

1: iPhone donanımsal olarak incelerseniz evet diğer telefonlara göre pahalı kalıyor. Muadil ürünlerinin çoğu iPhone 4'ten güçlü donanım bazında. (Bu olay donanım gücünü inceleyen, hızı inceleyen kameranın yüksek MP'sine bakan müşteriyi ilgilendirir)

2: iPhone Bluetooth ile veri aktarımı yapamaz. (Bunun mantığını anlamış değilim ama, bu beni hiç ırgalamıyor e-posta ile verimi mail atıyorum oluyor bitiyor. Buda büyük bir eksiklik olarak görülebilir ama tam olarak kesin eksiklik değil çünkü dediğim çıkış yolu var dediğim yolu izliyorum ve sıkıntı yaşamıyorum)

3: iPhone FM Radyo yok. (Radyo severler bu yerden vuruş yapabilir fakat; bu gene beni ırgalamıyor dinlediğim tüm radyoların App'si mevcut, dersenki peki bunun için internet paketimi alıcam zaten bu kadar tepe model telefon kullanan insanların &99'unde internet paketi vardır hiç bahane etmeyelim :)

4: iPhone görüntülü arama yapamaz. (Bu güzelim 3G teknolojisini haklı olarak sonuna kadar kullanamak isteyen müşteriyi ilgilendirir, ama açıkçası kaçımız kullanıyoruzki Allaş aşkına bir arakdaşımın beni görüntülü aradığını görmedim :S ama gene bu beni ırgalamıyor Skype üzerinden görüntülü arama gerçekleştirebiliyorum)

1. donanım önemsiz olsaydı apple her yeni jenerasyonda donanımı güçlendirmezdi. 2000-3000 liraya alınan cihaz neden donanım olarak muadillerine göre düşük ? üstelik muadilleri kendisinden cok daha ucuz olduğu halde ? çünkü kazıklanıyorsun.

2. bluetooth ile arkadaşına o anda fotoğraf atamıyorsun. ve diyorsunki du bakiyim ben hemen mail atayım sana. HOPPALAA ?? ya arkadaşında internet paketi yoksa ?
    şuandaneredeyse en dandik telefonda bile bluetooth özelliği var. ve çatır çatır kullanılıyor. senin cevren yada sen kullan(a)mıyorsan o senin bileceğin iş.

3.FM dinlemek için illaki radyo sever olmaya gerek yok maç canlı anlatımını dinlemek için bile radyoyu açtığım oluyor. App si mevcut tabi onun da :D buna bile app ile giriyorsunuz sonra markette şu kadar app var diye övünürsünüz :) e bütün açıkları app ile kapamaya çalışırsan olacağı bu. AYRICA. ''tepe model'' ? telefon kullanan insanların %99 unda filan internet paketi yok. işkembe-i kübradan atmayalım mümkünse.

4.iphone görüntülü arama yapamaz. ( HAADİ CANIM ) açıkçası kaçımız kullanıyoruz ki. tam Steve Jobs tarzı bir açıklama. Bu seni ırgalamıyor olabilir ama 3g teknolojisini böylesine kısıtlayan bir firma fahiş fiyatla ürün satarsa bu milyonlarca kişiyi birgüzel IRGALAR.

Ust segmentteki tüm telefonlar kimse kusura bakmasın ama internet paketsiz hiç bir halta yaramaz.Ayrıca hep söylediğimiz gibi kağıt üstünde yazanların hiç bir önemi yok önemli olan yazılım ve donanımın uyumuyla pratikte elde edilen performans. iPhone "kazık" olsaydı muhtemelen kasan bir telefon olurdu. Şu bir yaşına rağmen hala çoook akıcı. Bu bluetooth senaryosunu da anlamadım. Arkadaşımızda internet paketi yok ve biz ona mail attık e artık maillerinde o resim var?! Yani o an telefonunda neden olsun ki?! Gerçekten anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulmate -- 16 Eylül 2011; 0:12:28 >

• quote:

.:: NEJ@T ::. Kardeşim

Elimde 3gs var diyorsun SGS2 de neymiş gibi yorumlar yapıyorsun..Ayrıca tartışma yaratmıyorum kimseye hakaret etmiyorum fikrimi söylüyorum..Forumlarım da güzelliği budur zaten..

-ip4 le sgs2 KARŞILAŞTIRILAMAZ çünkü dengi modeller değil..ip4 un dengi galaxy s tir..Bunun ukalâlıkla alakası yok..Ip5 çıkması gereken zamanda çıkmadığı için hala ip4 en iyisi zannediyorsun..En iyisi demek aslinda göreceli birşey yani herkese kendi yavrusu ceylan gibi gelir ama burda teknik karşılaştırma yapıyoruz...

-sen resimlerini müziklerini ancak itunes da derleyip toparlayabiliyorsun ben ise bunu telefonumda çok rahat yapabiliyorum..Hangisi daha kullanışlı ve kolaylık sağlıyor ios mu android mi??

-Senin android forumuna girmemen,hicbir apple kullanıcısının android forumuna girmemesini yada tam tersini gerektirmez..Bir fikrin cevabın yada savunman varsa yazarsın güzel güzel muhabbetimizi ederiz ;)

Evet 3Gs kullanıyorum sgs2 de neymiş demiyorum beğenerek kullanıyosun saygı duyuyorum seninde saygı duymanı bekliyorum ama sürekli sanki herkes sgs2yi beğensin kullansın herkes alsın herkes benim fikrimi benimsesin android çok iyi çok güzel herkes kabul etsin tarzında yorum yapıyosun hep bir şeyleri savunma çabasındasın.

Birde merak ettiğim i4- gs , i5-gs2 denkleşmesini neye göre yaptın anlamadım ? Zamanında bir çok insan iphone 3G ile 5800ı bile karşılaştırdı ve çoğunluk 5800dan yanaydı iphonun 3 de 1 fiyatına daha çok şey yaptığı kanaatine varmışlardı vs vs bu karşılaştırılan telefonların kriteri nedir bir türlü çözemedim. Bana görede i4 ile gs denk değil gs o dandik kasasıyla 1000 tl fiyatından utanmalı bence. O zaman sana göre 3Gsde wave ile mi denk yoksa gioylamı ? Denkleşme mevzusuna açıklık getirmisin gerçekten merak ediyorum.

• üst segment bir telefonum var. ve internet paketim yok. gayette çok işe yarıyor. google offline maps kullanıyorum. ndrive navigasyon kullanıyorum. en az 40 tane uygulama var sadece 8-9 tanesi internet bağlantısı gerektiriyor. fotoğraf ve video çekimi anı yakalamak için ideal. madem yazılımı iyi yaptın ( sanki sadece ios iyi ) neden illa bir yerden kısmak zorundasın. yapsana donanımı da iyi 2000-3000 lira para almasını biliyorsun... İŞTE KAZIK OLAN BU. KISITLANMIŞ BİR YAZILIM ve DÜŞÜK DONANIM.

senaryomuza geri dönelim o kişi o anda fotoğrafın telefonda olmasını istiyor veya e mail adresi yok. adam kapıcı kardeişm allah allah. e mail i olması şartmı? o anda telefonunda o fotoğrafı görmek istiyor. bu kadar basit. ayrıca bluetooth sadece telefonlarda yok neredeyse her laptopta var. haklı çıkmak için komik duruma düşmeyin . mail atınmış :D şaka gibi

- S.J. amca sinyal çekmiyor bu ip4?
    - diğer elinle tut sende....

-S.J. amca bluetooth la dosya yollayamıyoruz.
    - mail at ....

-S.J. amca 3g ile görüntlü görüşme yapamıyoruz
    - yapma...

-S.J. amca 2000-3000 liralık cihaza bir fm alıcısı koyamadınmı ?
    - internetten dinle....
    -S.J. amca internet paketim yokki. almak zorundamıyım ?
    - internet paketsiz telefon ne halta yarıyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 16 Eylül 2011; 0:55:19 >

• quote:

quote:

.:: NEJ@T ::. Kardeşim

Evet 3Gs kullanıyorum sgs2 de neymiş demiyorum beğenerek kullanıyosun saygı duyuyorum seninde saygı duymanı bekliyorum ama sürekli sanki herkes sgs2yi beğensin kullansın herkes alsın herkes benim fikrimi benimsesin android çok iyi çok güzel herkes kabul etsin tarzında yorum yapıyosun hep bir şeyleri savunma çabasındasın.

Birde merak ettiğim i4- gs , i5-gs2 denkleşmesini neye göre yaptın anlamadım ? Zamanında bir çok insan iphone 3G ile 5800ı bile karşılaştırdı ve çoğunluk 5800dan yanaydı iphonun 3 de 1 fiyatına daha çok şey yaptığı kanaatine varmışlardı vs vs bu karşılaştırılan telefonların kriteri nedir bir türlü çözemedim. Bana görede i4 ile gs denk değil gs o dandik kasasıyla 1000 tl fiyatından utanmalı bence. O zaman sana göre 3Gsde wave ile mi denk yoksa gioylamı ? Denkleşme mevzusuna açıklık getirmisin gerçekten merak ediyorum.

Kardeş hoş konusuyorsunda maalesef BOŞ konuşuyorsun..

Kim ne alırsa alsın banane parası benim cebime mi giriyor..Burda ne yorum yazacagimi da sana soracak değilim..Yargıç misin da beni yargiliosun..işine gelmezse cevap vermezsin olur biter..

-neden ip4 le sgs nin yada neden sgs2 ile ip5 in karşılaştırılması gerektiğini işi bilen arkadaşlarına sor anlatsınlar yada biraz forumlara göz at..Bunun nedeni ni bilmiyorsan sana ne anlatabilirim ki?? Demekki teknolojiyi pek takip etmiyorsun sırf adı iphone diye gidip telefon alıyorsun..

-Zamanında 3g ile 5800 mış ıvırmış zıvırmış o zamanlar çoktan geçti..firmalar, işletim sistemleri aldı başını gitti sen hangi zamanda yaşıyorsun?? Önceden tek kral iphone du artık değil..

-su an bende 3gs,ip4 ve galaxy s var..Dandik dediğin galaxy s 1 senedir o kadar düşüp sasmasina rağmen, kılıfsız kullanmama rağmen ne kasasında ne ekranında 1 tane çizik yok..Sana göre dandik olan özel «gorilla glass» camı sayesinde..3gs ve ip4 u göstereyim içler acısı..3gs in arka kapagindaki camındaki çizikler burdan oraya yol olur..kapaktaki çatlak ta çabası..ip4 ona keza arka cam çizik içinde..

Ayrıca galaxy s in dandik dediğin kasası sayesinde telefonun sar değeri çok düşük ve cihaz çok hafif cepte hissetmiyorsun bile..Pazardaki naylon leğenleri eritip te galaxy s e kasa yapmıyorlar yani özel bir madde :)))

Senin yorumlarından anlaşılıyor ki sana göre biraz cafcaflı kasa olduğu zaman bi dünya para vermeye değiyor.. işlemci, ekran kalitesi, ram, hız, işletim sistemi boş yani..

3310 a ip4 kasası takıp versinler sana mutlu mutlu gez...

• @engurlu benim iki katım yaşındasın ama malesef anlatmak istediğimi anlamamışsın yada ben anlatamamışım. Hep insanların tercihlerine saygı duyulması gerektiğini renklerin ve zevklerin tartışılmayacağını anlatmaya çalıştım.Çeşitli örnekler verdim 3G-5800 karşılaştırması bu örneklerden sadece biriydi. Ama sen her mesajında sgs2 yi yada androidi yada gs yi savundun durdun bende saygı duydum sana uyup iphonu savunmadım sadece örneklerle destekleyerek iphondan memnun olduğumu söylemeye çalıştım. Farkındaysan diğer androidcilere bir şey yazmadım çünkü bu kadar ısrar edip insanları bunaltmadılar , ortalık kızıştırmadılar fikirlerini söylediler olayı bitirdiler. İphone ile neler yaptığımı bilmeden atıp tutamazsın bir şeyde ıspat etmek zorunda değilim. Galaxy sin kasa maddesi beni ilgilendirmiyo bana göre kalitesiz plastik ben sevmiyorum iphonunki çok kaliteli sağlam demedim zaten evet iphonun kasasıda sağlam değil ama bana göre galaxy sden daha kaliteli bir plastik en azından piano black kasası çok alımlı duruyo. Ayrıca i4 görünümlü 3310 kullanmak isteseydim 3gs e 1450 tl vermek yerine 200 tlye iphone taklidi çin malı bir telefon alırdım o kadar kafam çalışıyo çok şükür.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.