Şimdi Ara

İnsanın Tanrı'ya değil, cennete ihtiyacı vardır. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Perceptron

Benim cennete değil, hurilere ihtiyacım var

İnan ondan da bıkarsın 😁

Öncelikle bıkmayacağın bir şekle, ruh haline bürünmeyi dile bence 😆

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yoksa bu dağları kim yarattı
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Sana bir ara "dar kafalısın" demiştim. Yanılmamışım.

Ben yazdıklarımda islamda şöyledir böyledir demedim. Konuyu şiddet ile islama ve onun öğretilerine çekmeye çabalaman konudan uzaklaşmandır. İslam öğretisine sıkı sıkıya bağlı insanlar beni ilgilendirmiyor. Ötedünya inanışı ile insan ilişkisini genel olarak anlattım.

Benim anlattıklarımda Nietzscheye ters bir şey yoktur. Hatta anlattıklarım baştan aşağı Nietzsche kokuyor. Nietzsche ideallerin dünya-dışı, doğa-dışı bir yere konumlandırılmasının yaşama zarar verdiğini söyler. Zira insanın dikkatini bu dünyadan uzaklaştırır, yaşaması gerektiği gibi yaşamasını engeller. En basitinden Nietzsche hayatta ertelenemeyecek tek şeyin yaşam olduğunu ve ötedünya inançlarının yaşamı erteleyerek yaşama zarar verdiğini söyler.

İnsanın egoist olduğunu kabul etmen tanrını emir ve istekleriyle temellendirilem altruist bir ahlaka sahip dinler ile çeliştiğini kabul etmenide beraberinde getirir.

Hocam, bana Nietzsche konusunda "gitte öğren gel" ayakları yapma. Nietzsche yıkılması gereken en önemli putun ötedünya inancı olduğunu söyler bundan ötürü museviliğe ve iseviliğe olduğu kadar muhammedin öğretilerinede karşıdır. Tarihsel bir kişilik olarak Muhammedi sevebilir. Bu ilginç bir şey değil. Platona sövüp saymasına ve tüm düşünceleri platonla zıt olmasına rağmen yinede platonunda kendisi gibi dünyaya ve yaşama bağlı olabileceğini ancak sürü insanının dikkatini dağıtacak öğretiler kurguladığını söyleyebilen bir adam Nietzsche.

Ha buarada neymiş kusurlu ve eksik öykünmem? Söylermisin, öğrenip kendimi geliştirmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberte von Skepticus -- 27 Ocak 2017; 18:49:16 >

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Nietzscheci bir bakış açısıyla zaten din adamları dinler sayesinde iktidara geçtiğinden sonra bu adamların değerlerine sahip kişiler kişiler hep iktidarda kalmıştır. Yani şuanda üstsınıflarda bu tip insanların bulunması söylediklerimle pekte çelişmiyor.

• Liberte von Skepticus kullanıcısına yanıt
    quote:

Ötedünya inanışı ile insan ilişkisini genel olarak anlattım.

öte dünya cennet cehennem ilişkisi semavi din temellidir..son semavi din ise islamdır..bu nedenle senin inanca öte aleme dair çıkarımlarını doğal olarak islam üzerinden değerlendireceğim..

farkında olmadan aslında semavi dinleri ve o dinin son temsilcisi islamı ve inanışlarını eleştiri konusu yapacaksın ardı sıra ben haklı eleştirilerimi dile getirince dar kafalı olacağım..

iyi iş ha

cehennemin ortaya çıkışını ve cehenneme girişin şartını kişisel nefret garez veya ihtiraslara bağlıyacaksın ..cehenneme inanan ben bunu eleştirmiyeceğim..

öyle mi ?

neyse sana kolay gelsin
  • Cehennem korkutmak için , fakat yokolmak hiçbir şekilde korkutucu değil sanırım . Yokolmak bence cehenneme göre çok çok daha kötü bir olaydır , sebebi basit : yoksun . Dinleri bu açıdan bağlayıcı görebiliriz . Fakat insanın cennete ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum , bence sadece varolmaktır amaç , yokolmaktan kurrulmaktır . Ve insanın bu yüzden tanrıya ihtiyacı vardır her an ona bağlıyızdır çünkü yaşamımızın amacı odur , üstün olan odur , yaratan ve yaşatan odur . Tanrı kavramını olgularla öürütmek te manasızdır . İnanç ile alakalı olan bir şeyi nası olgularla çürütebilirsin ki ?

• Cennet Cehennem başka bir deyişle ödül-ceza sistemi olmasa o inançlar hep tıraş.

• Allah'ı bir şeye tercih etmen gerekmiyor daha doğrusu böylesi bir kıyas çok yanlış

sebep sonuç ilişkisinden bak olaya

diyelim ki senin bir sevgilin oldu ve onu çok seviyorsun onu her gördüğünde heyecanlanıyorsun ve her heyecanlandığında vücudunda adrenalin salgılanıyor ,mutluluktan beyninde seratonin salgılanıyor peki sen onumu seviyorsun yoksa o salgıları mı?

Onlar salgılanmadaydı hiç bir şey hissetmeyecektin sevgiline karşı?

taktir alan bir öğrenci o kağıt parçasını aldığı için mutludur ama esas mutluluk sebebi onu haketmesini gösteren başarısıdır

Örnekler çoğaltılabilir

bir olimpiyat madalyası aynı şekliyle kuyumcuda da üretilebilir ama onu madalya yapan başarıdır derecedir.

işte cennette bunun gibi kendisi güzeldir ama asıl güzel olan Allah'ın rızasını kazanmış olmaktır.

Sonuç olarak anlatmak istediğim şu ,cenneti hak etmek ebedi mutluluktur ve bunun sahibide Allah'tır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakir-bir-kul -- 28 Ocak 2017; 17:35:14 >

• Dinlerdeki dünya malına olan kinide anlamıyorum bir türlü. Biz bu dünyada yaşamıyormuyuz ? ne diye o zaman bu dünyanın güzelliklerinden kendimizi mahrum edelimki. Bu dünyayı yaşayamayanların kendini avutması gibi geliyor bana. Fakir ve gelişmemiş yerlere bakın hep ibadethaneler vardır mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakir-bir-kul

Allah'ı bir şeye tercih etmen gerekmiyor daha doğrusu böylesi bir kıyas çok yanlış

diyelim ki senin bir sevgilin oldu ve onu çok seviyorsun onu her gördüğünde heyecanlanıyorsun ve her heyecanlandığında vücudunda adrenalin salgılanıyor ,mutluluktan beyninde seratonin salgılanıyor peki sen onumu seviyorsun yoksa o salgıları mı?

taktir alan bir öğrenci o kağıt parçasını aldığı için mutludur ama esas mutluluk sebebi onu haketmesini gösteren başarısıdır

Örnekler çoğaltılabilir

bir olimpiyat madalyası aynı şekliyle kuyumcuda da üretilebilir ama onu madalya yapan başarıdır derecedir.

işte cennette bunun gibi kendisi güzeldir ama asıl güzel olan Allah'ın rızasını kazanmış olmaktır.

Sonuç olarak anlatmak istediğim şu ,cenneti hak etmek ebedi mutluluktur ve bunun sahibide Allah'tır

Herkesin mutluluğu farklıdır ama. Bir adam olimpiyat madalyası almayı çok istiyorsa çalışır didinir ve onu kazandığı zaman çok mutlu olur. Ama bir başkası yetenekliyse fakat madalya falan umrunda değilse kazansada pek umrunda olmaz. Adamın Allahın rızasını kazanma hedefi yoksa ne olacak peki ? Ahmet için Allahın rızasını kazanmak mutluluk kaynağı olabilir ama mehmet için değil belki. Mehmet ne cennete ne cehenneme gitmek istiyor dünyayada gelmek istememiş zaten. Ne yapacak bu adam şimdi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: delgado.11

quote:

Allah'ı bir şeye tercih etmen gerekmiyor daha doğrusu böylesi bir kıyas çok yanlış

Örnekler çoğaltılabilir

Herkesin mutluluğu farklıdır ama. Bir adam olimpiyat madalyası almayı çok istiyorsa çalışır didinir ve onu kazandığı zaman çok mutlu olur. Ama bir başkası yetenekliyse fakat madalya falan umrunda değilse kazansada pek umrunda olmaz. Adamın Allahın rızasını kazanma hedefi yoksa ne olacak peki ? Ahmet için Allahın rızasını kazanmak mutluluk kaynağı olabilir ama mehmet için değil belki. Mehmet ne cennete ne cehenneme gitmek istiyor dünyayada gelmek istememiş zaten. Ne yapacak bu adam şimdi ?

yazdığımı anlamamışsın

dikkat et sebep sonuç ilişkisi diyorum

bunu istemesi veya istememesi onun için çaba sarf etmesi veya başka bir şey için çaba sarf edip aynı sonuca ulaşması bir şeyi değiştirmez sonuçta yaptıkları önemlidir

sevap işleyen,günaha girmeyen bir mümin diyelim ki senin dediğin gibi Allah için değilde sırf cennet için yapmış olun tüm bunları buna göre senin dediğin durumda yine çelişki doğuyor , şimdi buradaki çelişki nedir ?

çelişki bu adamın cennete inanması , cennete inanan kişi dolayısı ile allah'a ve onun sonsuz kudretine inanmış olur ,bunlara tam olarak inanmak için yaradılışı , islamı ve Allah'ı kendi kalbinde bir yere oturması şarttır.

baştan da dediğim gibi sebep sonuç ilişkilerini karıştırıyorsun.

• quote:

quote:

quote:

Örnekler çoğaltılabilir

yazdığımı anlamamışsın

dikkat et sebep sonuç ilişkisi diyorum

bunu istemesi veya istememesi onun için çaba sarf etmesi veya başka bir şey için çaba sarf edip aynı sonuca ulaşması bir şeyi değiştirmez sonuçta yaptıkları önemlidir

sevap işleyen,günaha girmeyen bir mümin diyelim ki senin dediğin gibi Allah için değilde sırf cennet için yapmış olun tüm bunları buna göre senin dediğin durumda yine çelişki doğuyor , şimdi buradaki çelişki nedir ?

çelişki bu adamın cennete inanması , cennete inanan kişi dolayısı ile allah'a ve onun sonsuz kudretine inanmış olur ,bunlara tam olarak inanmak için yaradılışı , islamı ve Allah'ı kendi kalbinde bir yere oturması şarttır.

baştan da dediğim gibi sebep sonuç ilişkilerini karıştırıyorsun.

Allah'a inanmıyor cennetede inanmıyor sırf kendi merhametinden iyilik yapıyor. Bu adam cehenneme gidiyorsa öyle sebebin sonucunu anlamam ben.

• Hesap vereceğin Tanrı'yı isteme, direk cennete zıpla. Oh ne güzel memleket.

Cennet lazım değil, bana seni gerek seni.

• quote:

Dinlerdeki dünya malına olan kinide anlamıyorum bir türlü. Biz bu dünyada yaşamıyormuyuz ? ne diye o zaman bu dünyanın güzelliklerinden kendimizi mahrum edelimki. Bu dünyayı yaşayamayanların kendini avutması gibi geliyor bana. Fakir ve gelişmemiş yerlere bakın hep ibadethaneler vardır mesela

islamda zengin olmak haram değildir , çalışmak üretmek teşfik edildiği gibi boş durmak ve tembellik ise tamamen islama zıt kavramlardır.

islam zengin olan kişiye kazandığından fakire de pay vermesini emreder, çünkü islama göre zenginin kazandığında fakirinde payı vardır ve bu pay lütuf olarak değil zorunlu olarak verilmelidir islama göre .

bugün sizin gibilerin özendiği sömürgeci batılı devletlerin ve şimdiki temsilcileri olan küresel şirket ve kapitalizmin tek amacı sadece ben yiyeyim , ben tüketeyim, ben kazanayım prensibidir.

bu gün dünyada başta zengin arap ülkeleri olmak üzere bir çok batılı ülkede tonlarca gıda her gün israf edilmekte iken afrikada ve diğer fakir ülkelerde insanlar açlıktan ölmektedir , çünkü ister arap ülkesi olsun ister batılı ülke tüm dünyada şu an kapitalizm hakimdir. suudi arabistan- katar gibi ''amerikan eyaletleri'' ne yazıkki 100 yıl önce benliklerini kaybetmiş sadece adı islam ülkesi olan içi boş islamla alakası olmayan ülkeler olmuşlardır.

sonuç olarak islamda dünya malı haram değil,dünya malı için tüm benliğini kaybetmek haramdır.

• quote:

quote:

Dinlerdeki dünya malına olan kinide anlamıyorum bir türlü. Biz bu dünyada yaşamıyormuyuz ? ne diye o zaman bu dünyanın güzelliklerinden kendimizi mahrum edelimki. Bu dünyayı yaşayamayanların kendini avutması gibi geliyor bana. Fakir ve gelişmemiş yerlere bakın hep ibadethaneler vardır mesela

islamda zengin olmak haram değildir , çalışmak üretmek teşfik edildiği gibi boş durmak ve tembellik ise tamamen islama zıt kavramlardır.

islam zengin olan kişiye kazandığından fakire de pay vermesini emreder, çünkü islama göre zenginin kazandığında fakirinde payı vardır ve bu pay lütuf olarak değil zorunlu olarak verilmelidir islama göre .

bugün sizin gibilerin özendiği sömürgeci batılı devletlerin ve şimdiki temsilcileri olan küresel şirket ve kapitalizmin tek amacı sadece ben yiyeyim , ben tüketeyim, ben kazanayım prensibidir.

bu gün dünyada başta zengin arap ülkeleri olmak üzere bir çok batılı ülkede tonlarca gıda her gün israf edilmekte iken afrikada ve diğer fakir ülkelerde insanlar açlıktan ölmektedir , çünkü ister arap ülkesi olsun ister batılı ülke tüm dünyada şu an kapitalizm hakimdir. suudi arabistan- katar gibi ''amerikan eyaletleri'' ne yazıkki 100 yıl önce benliklerini kaybetmiş sadece adı islam ülkesi olan içi boş islamla alakası olmayan ülkeler olmuşlardır.

sonuç olarak islamda dünya malı haram değil,dünya malı için tüm benliğini kaybetmek haramdır.

islam sosyalizmi destekliyo zaten o zaman niye tüm müslümanlar komünizme sosyalizme düşman ? zaten kendi içinde çelişiyor herkes sizin özendiğiniz diye bi gruba sokuyosun ben ne kapitalizme ne batıya özeniyorum ama islamcı dostlar kapitalizmi kendileri destekliyorlar zaten. İnsanları tanımadan genelleme kardeş buda benden sana tavsiye

• Physicist_Emre kullanıcısına yanıt
    Duygularıyla yapanlar da var. Mesela insanlara yardım etmekten hoşlanmak.
    Ben her şeyin hayırlı bir sebebi ve hiçbir şeyin karşılıksız kalmayacağına inanıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

islam sosyalizmi destekliyo zaten o zaman niye tüm müslümanlar komünizme sosyalizme düşman ? zaten kendi içinde çelişiyor herkes sizin özendiğiniz diye bi gruba sokuyosun ben ne kapitalizme ne batıya özeniyorum ama islamcı dostlar kapitalizmi kendileri destekliyorlar zaten. İnsanları tanımadan genelleme kardeş buda benden sana tavsiye

Müslümanlar neden kominizme sosyalizme düşman diye soracağına, kominizm ve sosyalizm neden İslama düşman diye sorman lazım. Şu an dünyanın süper gücü olan Amerika'da, sokaktan geçen bir vatandaşa sorsan, ülkenin en büyük sorunu nedir desen, sana vereceği cevap, zengin ve fakir arasındaki uçurumdur der. Çare ortada. Herkes yılda bir malının 40'ta birini verse, ortada uçurum falan kalmaz. Kominzm ve sosyalizm yanlıştır. Devlet vatandaşın malına el koyarsa, vatandaş da çalışmaz, üretmez, hevesini kaybeder. Bu yüzden üretenin önü kesildiği zaman, ülkenin ne kadar geri kalacağını, sovyetlerin çöküşüyle gördük. Doğru olan, zenginliğin önündeki engelin kaldırılması, fakirle arasındaki uçurumun kapanması için de zekat vermesi gerekir. Doğru sistem ne kominizm ne de kapitalizmdir. En doğrusu, Allah'ın gösterdiği yoldur.

• yazını okuyunca aklına cem yılmazın bir oyunundaki reenkarnasyon esprisi geldi, oyunda reenkarnasyonun olmadığını anlatırken adamlarda kast sistemi var abi yani adam dededen fakir , dinleri de ona göre dizayn edilmiş bunu inandırmanın yolu o adama bir dahaki gelişte kralsın olm diyorlar diyordu.
    Yani bir takım ödüller ve cezalar tüm inanç sisteminlerinde var
  • Cennetteki en büyük ödül Allahın rızasını kazanmanın verdiği huzurdur. Allah için mi Cennet için mi sorusu mantıksız bir sorudur

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.