Şimdi Ara

İNSANIN EVLENECEĞİ KİŞİ BELLİMİDİR ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
3.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: cntrl

Kime göre bellimidir allah zaten gelecegi gördugu icin bilir .kader allahin yasayacagin seyleri ezeli ilmiyle onceden bilmesidir yoksa zorla kaderin bu al yasa dedikleri yok

Neye gülüyorsun mübarek..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamam bellidirde bunu bız degıstırebılırmıyız ayse yazılı 5 sene sonra evlencm onunla ama ben fatmayı sevıyorum onunla evlenebılırmıyım ayseyle evlenmeden
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokt@

Tamam bellidirde bunu bız degıstırebılırmıyız ayse yazılı 5 sene sonra evlencm onunla ama ben fatmayı sevıyorum onunla evlenebılırmıyım ayseyle evlenmeden

Kaderde yazılı olan Allah böyle yazdığı için değil senin böyle yapacağını bildiği için.Yani ben belki ayşe sevecem değil senin fatma seveceğini biliyor.Bilmek ve yapmak ayrı şeyler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 13 Ağustos 2013; 13:11:53 >
  • Kaderini değiştiremezsin, belki Fatma ile evlenebilirsin ama eninde sonunda boşanıp bir şekilde Ayşe'yi alırsın. Kader de geleceğini etkileyen şeyleri değiştiremezsin sadece seçeneklerinden birini seçersin ama hangi seçenekten gitsen onda da yaşayacakların bellidir.

Bu benim düşüncem yanılıyor da olabilirim.
  • Yaşanılan her olay, durum yaptıklarımızın sonucudur. Crysis 3, GTA IV gibi düşün. Kadercilik doğu toplumlarına, mücadelecilik ise batı toplumlarına özgüdür. Kaderci değil mücadeleci olun.

• bi halt edememiş kişileirn uydurması.
  • Bellidir, ama bu kişiye söylenir söylenmez değişebilir.
    Kader gizli olduğu için kaderdir. Yani adamın tren kazası geçireceği bellidir mesela. Ama bunu ona söylediğinizde adam bir daha trene binmez ve kaderi değişmiş olur. Ama adama öyle birşey söyleyebilirsiniz ki, tam söyledikten sonra kaderi, sizin dediğiniz şey olur. Bu da mümkündür. (kaderin değişmesi diye de birşey yoktur aslında, çünkü yeni kader, yani değişmiş olan kader, aslında gerçek kaderdir)
    Derin konular bunlar, anladığım kadarıyla durum böyle ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyagriyus

Evet bellidir hatta şuanda cennet ve cehennem lik olanlar bile bellidir

Belli ise neden yaşıyoruz? Az mantıklı olun ya... Din cennet-cehennem yarışı değildir. Dinlerin temel mekanizması budur. Dürüst iyi birInsan ol havucu al ya da kötü insan ol, sopayı ye. Önemli olan onurlu, şerefli, namuslu bir yaşam sürmektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Belli ise neden yaşıyoruz? Az mantıklı olun ya... Din cennet-cehennem yarışı değildir. Dinlerin temel mekanizması budur. Dürüst iyi birInsan ol havucu al ya da kötü insan ol, sopayı ye. Önemli olan onurlu, şerefli, namuslu bir yaşam sürmektir.

Şimdi suçlu bizmi olduk git araştır bilerek yaşıyoruz çünkü kanıt lazım

• quote:

quote:

quote:

Şimdi suçlu bizmi olduk git araştır bilerek yaşıyoruz çünkü kanıt lazım

Ben seni mi suçladım? Ne seviyede olduğun belli. Laf yetiştiremem ben sana.

• quote:

quote:

Senin ne olacağın bellidir.Cennet-cehennem konusunda zaten var.Cenneti-cehennemi kazanmak için değil Allah'ı bilmeleri gönülden bağlanmaları için varız.Yani cennet-cehennem yapılanların karşılığıdır aslında.Zaten cennet veya cehennemi tek hedef görenler menfaat üzerine kurulu hayatlarında dinden döndüklerini görüyoruz.Hani dua ediyorum da bi türlü karşılığını göremiyorum dine inanmıyorum diyenler varya işte bu tayfadan bahsediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

quote:

Senin ne olacağın bellidir.Cennet-cehennem konusunda zaten var.Cenneti-cehennemi kazanmak için değil Allah'ı bilmeleri gönülden bağlanmaları için varız.Yani cennet-cehennem yapılanların karşılığıdır aslında.Zaten cennet veya cehennemi tek hedef görenler menfaat üzerine kurulu hayatlarında dinden döndüklerini görüyoruz.Hani dua ediyorum da bi türlü karşılığını göremiyorum dine inanmıyorum diyenler varya işte bu tayfadan bahsediyorum..

İNSANIN EVLENECEĞİ KİŞİ BELLİMİDİR ?

• quote:

Orijinalden alıntı: toffit07

Kim la bu ? Cihatcı gibi
  • eyvah dinlenilen hocalara bak biri abdülaziz bayındır biri mustafa islamoğlu biri de hayrettin karaman koysun tam olsun
  • beyler cübbeli eksik kalmış onu da bi zahmet
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan123321

EVLENECEĞİMİZ KİŞİ AYSE,FATMA YA DA BİR BAŞKASI BU BELLİMİDİR?
    YOKSA İNSANLAR BİRBİRİNE UYGUN KİŞİLERİ BULUP EVLENILDIĞI ZAMAN YASAYACAGI SEYLER KADERMIDIR?

Kader yazılıdır. ama o yazılı olduğu için sen seçmezsin sen seçeceğin için önceden yazılmıştır. ne gibi: YARIN güneşin kaçta doğacağı yazılı demi takvimde? peki sen yazdığın için mi o saatte doğuyor. hayır. ama sen onu önceden bildin ve yazdın. neyin ile ilmin ile. İşte Allah da ezeli ilmiyle neyi seçeceğini biliyor bildiği için de yazıyor forum dh'da açmak yerine youtube'ye yazman gerekir bu konuları. daha sağlıklı bilgiler alırsın. babanesinden kalan dini miras olarak sürdüren insanlar sana evet ya da hayır gibi konuya uzak cevaplar verirler. konu izah edilmesi gereken derin bir konu. özgür irade var mıdır diye merak ediyorsan bilimsel deneyler ve tartışmalar da var istersen onları atarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 13 Ağustos 2013; 17:50:18 >

• Şunu söylemekten ciğerim soldu.

Allah zaman ve mekandan münezzehtir.

Yani Kader dediğin şeyi sen dünya gözüyle anlamaya çalışırsan hiç bir halt anlamazsın.Araştırın azıcık.Foruma girip yazmakla olmuyor.Gidin din bilgini birine sorun. İnternet ortamında araştırma yapın.Ve gönül gözüyle anlamaya çalışın.Ancak o zaman anlarsınız.

Birde bazı ateist arkadaşlar hemen yok "Allah her şeyi biliyorsa bu dünyada neden varız" a bağlamış olayı.Yahu savunma yapacaksanız eyvallah yapın tartışalım fakat bu kadar saçma sorular sormayın yahu.
  • İslama göre belli. (kader)
  • Kadercilik yaparsan en kötüsüne mahkum olursun.Evleneceğin kız da yaşayacağın şeyler de senin hareketlerine ve çevre koşullarına bağlıdır.Şu başlığı açmayıp da dışarda dolaşıyor olsaydın ileride evleneceğin kızla tanışıyor olabilirdin şuanda ? Öyle düşün
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.